repeater ASUS RP-AC53 Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod renek11 » 24 led 2023 17:55

Dostal jsem tento repeater ASUS RP-AC53 na rozšíření wifi po bytě, ale nějak ho nemůžu spárovat přes WPS a nelze se dostat ani na stránku http://repeater.asus.com která by měla umožnit nastavení. Máte někdo prosím radu?
Router mám Asus RT-AC51U
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23599
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod ITCrowd » 24 led 2023 19:22

Jako repeater ho nepoužívej. každý repeater sníží šířku pásma - tedy rychlost na polovinu. Ale mohl by fungovat jako AP - tedy bude připojen kabelem k routeru a šířit stejnou wifi síť.
- nejdřív repeater resetuj do továrního nastavení - podrž tlačítko reset cca 5 vteřin, dokud led nezačnou pomalu blikat.
- ujisti se, že máš na síťové kartě pc nastaven protokol IPv4 DHCP a DNS automaticky
- připoj repeater k pc kabelem - tedy přímo k pc nikoli přes router
- příkazem "ipconfig -all" zjisti, zda síťovka dostala správnou konfiguraci
- do nastavení repeateru se dostaneš zadáním IP adresy brány do adresního řádku prohlížeče.

Chraň se používání WPS. Pokud ho použiješ, je to jako kdyby tvůj router křičel haló jsem tady, kdo se chce ke mě přihlásit bez hesla. Jen do toho...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10910
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod zeus » 24 led 2023 19:29

Co vyzkouset mobilni aplikaci ASUS Extender?
Jinak router WPS tlacitko samozrejme ma, tak jen jestli nemas jeho pouziti zakazane.
V PC bych se spolehnul na IP adresy misto tech zastupnych jmen, ktera funguji, jen kdyz jsi pripojen primo k zarizeni.
AP rezim to umi a bude to vhodnejsi, viz vyse.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23599
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod ITCrowd » 24 led 2023 19:45

jen podotknu - pokud ten router není v továrním nastavení, pak nepomůže ani ta aplikace. Proto jsem napsal postup, který funguje vždy.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod renek11 » 24 led 2023 19:51

Tovární nastavení jsem pochopitelně dělal, dokonce 2x a aplikaci použil, ale bez kladného výsledku.
Screenshot_20230124_195002_ASUS Extender.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23599
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod ITCrowd » 24 led 2023 20:29

Zkus ten můj postup. Ještě jsem zapomněl napsat, že heslo je admin/admin. Pokud se ti povede přihlásit, stáhni si nový firmware a zkus ho do něj dostat.
Pokud vše selže, můžeš zkusit aplikaci asus device discovery - https://www.asus.com/supportonly/rt-ac5 ... _download/ , případně i tohle existuje jako apka v gůgleplay.
Firmware zde: https://www.asus.com/networking-iot-ser ... me=RP-AC53 přečti faq, jak ho nainstalovat.
jen otázka - jsi si jistý, že ten repeater je funkční?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod renek11 » 24 led 2023 20:33

ITCrowd píše:....
jen otázka - jsi si jistý, že ten repeater je funkční?

Je fungl nový, tak předpokládám, že je.
Jinak bych ho prostě chtěl rozchodit tak jak má fungovat. Strčit do zásuvky a jen spojit přes wifi. Mám to pouze kvůli telefonům a tabletům.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23599
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod ITCrowd » 24 led 2023 20:54

Chtěl jsi radu, tu jsi dostal, pokud se ti to nelíbí, já za to nemůžu.
každé asus zařízení, které s mi dostane do ruky, řeším vždy stejným, popsaným postupem. A nikdy jsem neměl problém.
Žádné kouzelné zaříkávadlo neexistuje.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod renek11 » 24 led 2023 21:39

Já ti samozřejmě děkuju a vypadá to, že tvůj postup s kabelem do PC zafungoval. Ještě zkusím aktualizaci. Zatím děkuju za trpělivost a ochotu.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod renek11 » 25 led 2023 17:37

No dnes jsem se k tomu zas dostal a je mi divný, proč i přes to, že mám repeater přímo u routeru tak mám 5GHz slabé (oranžová) a 2,4Ghz dobré (zelená). Pokud ho však dám dál i když v dohledu cca 4m, tak to skočí na velmi špatné a není signál.
Zkusím restart, naběhne a připojí, ale po chvíli se mi telefon odpojí a při pokusu se připojit opět na tu wifi z repeateru napíše mobil Nelze zjistit IP adresu
Už jsem nasr....
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23599
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod ITCrowd » 26 led 2023 09:38

Měl bys ověřit, zda není náhodou vadný router. Vytáhni extender ze zásuvky a vyzkoušej signál například na mobilu.
A mimo jiné jsem ti napsal, že nemáš ten repeater používat jako repeater, ale jako AP.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: repeater ASUS RP-AC53

Příspěvekod renek11 » 26 led 2023 11:13

Router jede v pohodě a šíří signál dobře. No pokud ho použiju jako AP pak musím natáhnout kabel přes byt a to vlastně postrádá tu jednoduchost jen strčit do zásuvky a šířit signál. Ale děkuju za každou radu.
Ještě mě napadlo, jestli je nějaký opravdu dobrý router který bys doporučil na plochu cca 100 metrů čtverečních a tři zdi.
vím že máš odkaz na nějaké routery, ale je to už starší a třeba je něco ze současných lepší.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus TUF-AX6000
    od flidrmi » 24 srp 2023 12:16 » v Sítě - hardware
    1
    1973
    od ITCrowd
    24 srp 2023 16:54
  • ASUS ROG RT-AC5300
    od SirKooky » 26 črc 2023 23:49 » v Sítě - hardware
    0
    1907
    od SirKooky
    26 črc 2023 23:49
  • PC Asus s P5E nestartuje
    od Jocerin » 30 led 2024 16:47 » v Problémy s hardwarem
    3
    835
    od Jocerin
    31 led 2024 11:54
  • Asus RT-AX58U PPPoE O2
    od Miikeshek » 21 črc 2023 11:01 » v Administrace sítě
    2
    2112
    od Miikeshek
    22 črc 2023 09:29
  • ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2
    od Daniel_Jackson » 21 říj 2023 20:40 » v Problémy s hardwarem
    12
    2312
    od pcmaker
    22 říj 2023 20:50

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host