Problém s Ovladačem ?? Prosím pomoc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

xzistant
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s Ovladačem ?? Prosím pomoc

Příspěvekod xzistant » 28 zář 2010 16:36

Zdravím všechny, asi před 2 týdnama jsem přešel z Win XP na Win 7 Ultimate 32bit, nainstaloval všechny ovladače a do teďka fungovalo vše uplně normálně. Včera jsem zapl hru Aion (vydavatel NC Soft) ve 2 oknech najednou (což jsem na XP dělal uplně běžně), chvilku to fungovalo a potom mi zamrzla obrazovka, problikl BS a počítač se restartoval. Při dalším zapnutí hlásil ovladač grafického adaptéru problém, kód chyby 43 a grafárna nefungovala. Zkoušel jsem reinstalovat ovladač, odstranit a nainstaloval starší, nejnovější, Beta verze, ale nic nefunguje. 2x jsem už přeinstaloval i cely OS, zkoušel jsem ruzne ovladače na motherboard, ale pořád je to při starém. Párkrát se mi podařilo ovladač nahodit, ale cca po 30 minutach provozu se stala uplně ta samá chyba a "Zařízení opět nebylo k dispozici"... Podotýkam, že před instalací Win 7 jsem měl tu kartu přes 2 roky a nedělala mi žádné potíže, s tímto jsem se sektal poprvé. PC Grafickou kartu vnímá, ve správci zařízení se zobrazuje (avšak s žlutym trojuhelníčkem) a pořád chce instalaci ovladače, i když v Programech cely nVidia driver set už je.... Napadlo mne, že možná muj motherboard není kompatibilní s Win 7, ale nevím. Prosím o pomoc.

Grafická karta. nVidia GeForce 8 Series 8500 GT
Motherboard: MSI G31M3-F (MS-7528)

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Problém s Ovladačem ?? Prosím pomoc

Příspěvekod El Diablo » 28 zář 2010 16:42

Zkontroluj teploty, odstraň prach, odinstaluj stávající ovladače a nainstaluj nové.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

xzistant
nováček
Stav:

Příspěvekod xzistant » 28 zář 2010 17:00

Teploty jsem v Biosu kontroloval, myslím, že je vše v normalu. Je možné, že to může být biosem, mam AMI 1.3, když stahnu Live updater na Bios, tak to říká, že ji mám Up to date. Taky jsem přemýšlel, že systém upřednost"nuje VGA driver co je na Motherboardu, ale díval sem se do biosu a primary video je nastavené na PCIE, kde je nVidia... Nějaké další nápady ?

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 28 zář 2010 18:05

Na stránkách výrobce GK jsem našel jen verzi pro Windows XP a Visty 32bit. Zkoušel jsi i tento ovladač? Na této stránce je i verze pro Win7.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

xzistant
nováček
Stav:

Příspěvekod xzistant » 28 zář 2010 18:16

No stahoval jsem drivery jen z nvidia offical site a byly tam i na Win 7... ale tedka řešení problemu systemu windows hlásí toto :
Ovladač grafické karty nepodporuje efekty prostředí Aero. Neopravené

Aktuální ovladač grafické karty není kompatibilní s modelem WDDM (Windows Display Driver Model), což je zvláštní, protože předtím mi to fungovalo. Zkusím stahnout ten ovladač, co si poslal snad to pujde.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kllavessnice - velky problem POMOC !
    od baryonnan » 26 úno 2025 09:55 » v Problémy s hardwarem
    18
    5758
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    28 úno 2025 15:22
  • Pomoc při taktu Příloha(y)
    od ondyN » 14 led 2025 15:53 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    6832
    od Dyonysos Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 16:19
  • Pomoc s webem
    od Tay » 09 úno 2025 15:53 » v Web-tipy a vaše weby
    5
    19998
    od Tay Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 12:09
  • Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
    od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    29
    6542
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    22 dub 2025 20:28
  • Pomoc s výběrem herního PC
    od RyeNi » 31 bře 2025 12:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2742
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    31 bře 2025 19:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”