Nový hardware, nejedou Windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Siles
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nový hardware, nejedou Windows XP

Příspěvekod Siles » 12 zář 2011 14:35

Koupil jsem si nový hardware (základní desku, procesor a paměť), přičemž harddisky mi zůstaly staré (jeden je zapojen přes IDE, druhý přes SATA). V BIOSU mám normálně nastavené jako první bootování z HDD, přičemž disk se systémem (je to ten přes IDE) je nastaven jako první. V BIOSU pod nabídkou Integrated Peripherals mám tuto konfiguraci - OnChip SATA Controller (Enabled) a OnChip SATA Typa (Native IDE).

Když spustím PC, tak vše probíhá normálně (zobrazí se ta obrazovka s výčtem disků, pamětí, přes kterou se dá dostat do BIOSu) a pak se objeví

Loading operational system...

pak se objeví ta nabídka s možnostmi jak spustit systém (Stav nouze, s prací na síti, běžným způsobem), když dám běžně, objeví se symbol oken, jak načítá (jako normálně), ale pak se počítač restartuje. Když dám Stav nouze, objeví se mi dole napsáno Press ESC to stop loading SPTD.sys, a zase se po chvilce PC restartuje.

Mám nějak špatně nastavené (zapojené) HDDs? Nebo je problém jinde?

Reklama
Petison
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nový hardware, nejedou Windows XP

Příspěvekod Petison » 12 zář 2011 15:06

Pokud máš na disku původní systém ,tak při změně hardwaru je potřeba udělat čistou instalaci.

Siles
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Siles » 12 zář 2011 15:54

Tak při startu jsem zmáčkl F8 a dal Nastavit poslední fungující konfiguraci a systém jede. Takže snad vše OK?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 12 zář 2011 17:03

No moc O.K to není.Minimálně ovladače bys měl odinstalovat a nainstalovat ty dodané s novým hardwarem.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

samael.35
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samael.35 » 12 zář 2011 19:33

Pokiaľ si mal systém (OEM) zaregistrovaný a viazaný na MAC dosky, budeš mať problém s pravosťou XP.......... Obvykle stačí "nakecať" ked zavoláš na podporu MS že Ti zhorela doska a XP môžeš používať dalej za predpokladu že bol legálnym pred výmenou dosky a máš na to doklady....
samael.35

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”