ahoj :)
letos bych si potreboval zaridit internet. konkretne ve meste dobris. (zatim sem v praze a mam zkusenosti jenom s upc). chtel jsem se zeptat jaky pripojeni byste mi doporucili. moc nevim co ma jaky vyhody. jde mi hlavne o to aby bylo pripojeni stabilni, aspon trochu rychly a ne moc predrazeny a bezpecny.
v miste kde chci internet neni kabelovka a dokonce ani pevna linka, tak nevim, moznosti mam nasledujici:
1. nechat si zaradit pevnou linku od o2 (jiz jsem jim volal a rikali, ze pravdepodobne linka do mista kam potrebuju zavest pujde, ale zatim to neni 100%) a normalne nejakej ADSL asi nebo co to je.
2. zjistil jsem ze je zde taky moznost pripojeni pres wi-fi od spolecnosti dobrisnet - tady vubec nevim jak je to ze spolehlivosti a bezpecnosti, ale cenove se zda byt prijatelna
3. mobilni internet (o2, vodafone, t-mobile, ufon)
mozna budou jeste dalsi moznosti, ale nepodarilo se mi je zjistit, takze uvitam rady co bych si mel vybrat i pripadny rady na nejaky dalsi pripojeni.
snazim se zjistit co se da, ale nez neco koupim moc bych uvital radu od zkusenych, sem v tomhle dost lama...
predem moc dekuju za rady
vybrat si pripojeni na net Vyřešeno
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: vybrat si pripojeni na net
Zkusil bych využít služeb Dobříš net, pokud bude dobrý signál (pokrytí v lokalitě), budeš to mít asi v nejlepším poměru cena/výkon. Pokud chceš mít doma i pevnou linku, jdi do toho ADSL. Jinak mobilní internet, pokud budeš chtít net jen doma (statické pc), bych nebral. Celkem drahé, pomalé a omezované.
rozhodne bych vynechal ufona...hodne spatne zkusenosti s garantovanym pripojenim 256Kb/s.Stabilni rychlost okolo 13Kb/s.
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
takze nejlepsi varianta porad asi zustava pevna linka... jinak treba u takhle malych spolecnosti jako je dobrisnet, nehrozi treba nejaky nebezpeci? nebo celkove neni wi-fi nebezpecna? nemam na pocitaci zadny vzacny data ( spis emaily, rodinny foto atd) a rad bych aby byla co nejmensi pravdepodobnost ze mi do pc nekde vleze. slysel sem ze wi-fi na tohle neni moc bezpecna, tak se ptam jak to je.
diky moc
diky moc
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak pokud si nainstaluješ firewall, antivir, apod tak budeš relativně v bezpečí. Dále není dobré mít nějaké sdílené složky. Takový základ..
Když ti poskytovatel povolí kódování tak jseš v docela v bezpečí nebo to měj jako já router na půdě a 3 kabli do 2 PC a jednoho AP a poskytovatel má smůlu protože vidí jenom ten router 

Nebylo by moudré pobízet ďábla k pokloně.
Mous píše:Když ti poskytovatel povolí kódování tak jseš v docela v bezpečí nebo to měj jako já router na půdě a 3 kabli do 2 PC a jednoho AP a poskytovatel má smůlu protože vidí jenom ten router
tak tohle me hodne zaujalo, pokud se mi nepovede ta pevna linka, tak bych sel do ty wifi a tudiz by me tohle hodne zajimalo. je nekde nejakej detailni dobre srozumitelnej navod jak na to? chtelo by to urcite silnou antenu, ten router a kabely, ale vubec nevim jak bych to zapojoval a jakou antenu a router kupovat. kde na netu bych se moh tohleto "naucit" ?
diky moc
mě to dělal tátův kámoš ale něco ti můžu říct:
Router(hlavní)
anténu teda fakt nevím ale poptám se ti zítra
kabely jsou normální UTPčka
ten druhej router je na WiFi pro notebook (link dodám až zjistím jak se jmenuje)
Router(hlavní)
anténu teda fakt nevím ale poptám se ti zítra
kabely jsou normální UTPčka
ten druhej router je na WiFi pro notebook (link dodám až zjistím jak se jmenuje)
ted se zeptam mozna trochu blbe, ale znamena to ze kdyz internet jde do routeru a pak z routeru do pc (kabelem), tak ani poskytovatel nevidi co se v pc dela? nebo je v tom jeste neco?
ne nevidí pokud ti dovolí kódování tak ani do paketů by ti nemohl (záleží na kódování) ale nevidí neboj
tak diky moc, to sem netusil ze to jde takhle jednoduse :) to je super, takze kdyz bych mel wifi pripojeni, to by slo do routeru a pak teprv do pc a k tomu samozrejme antivir a firewall tak bych mel mit vsechno hodne bezpecny? (jeste takovej dotaz k firewallu - staci ten ve windows nebo je lepsi jinej?)
Ten Firewall bych doporučil:
- Comodo Firewall + antivirus (ten ativirus mám stejně vyplej má **bil** hlášky)
ZoneAlarm (slišel jsem že je dobrej ale nikdy jsem snim neměl tu čest)
A pro další antiviry a firewally se podívej sem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1759
-
od Grander
Zobrazit poslední příspěvek
16 srp 2024 14:23
-
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1968
-
od Speed_dead
12 říj 2024 21:07
-
-
- 19
- 3640
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4780
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3276
-
od Bary-Jan