Dobrý den,
předem se omlouvám, ale této problematice vůbec nerozumím, nastěhoval jsem se do nového bytu a potřebuji si vyřídit internet. Z chodby vedou do bytu vedle vstupních dveří dva kabely viz. foto, současně s tím po minulých nájemnících tam zůstala taková "krabička" viz. druhé a třetí foto. Je mi někdo schopen říct zda si budu potřebovat koupit modem či router? Na O2 mi prodejce řekl, že vzhledem k tomu, že si od nich objednávám internet s 250Mb/s downloadem a 50 Mb/s uploadem, tak mi ze zdi musí koukat dva kabely, protože pouze jeden takovou rychlost nepropustí, alespoň takto jsem to pochopil. Dokáže mi prosím někdo poradit, co mám koupit za router či modem, abych tuto rychlost dokázal plně propustit a tedy nedošlo k nějakému zbytečnému bottlenecku? Děkuji.
Dodatečně přidáno po 36 minutách 23 vteřinách:
Ještě dodám, že se jedná VDSL Bonding viz. níže
Internetové připojení v novém bytě
-
- nováček
- Pohlaví:
Internetové připojení v novém bytě
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: Internetové připojení v novém bytě
To, co ukazuješ na fotkách, vypadá na koaxiální kabely, kdežto VDSL vede signál po telefonních kabelech (které budeš potřebovat 2). Pakliže je do domu zaveden internet přes koaxiální kabely (nejspíš ex-UPC, nyní Vodafone), tak je blbost si objednávat VDSL, protože je to horší a pomalejší technologie.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Bývalý majitel bytu a nebo ten kdo ti byt pronajímá to neví? Podle adresy jde vyhledat jaké možnosti připojení jsou v místě bydliště k dispozici.
Není nutné něco kupovat. Poskytovatel ti dokáže zařídit vše potřebné včetně modemu a routeru. Ale O2 by byla až ta poslední zoufalá možnost.
Není nutné něco kupovat. Poskytovatel ti dokáže zařídit vše potřebné včetně modemu a routeru. Ale O2 by byla až ta poslední zoufalá možnost.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Vypada to jako rozvod kabelove televize, kde si puvodni uzivatel odnesl kabelovy modem i TV.
Majitel bytu musi vedet, co to je a ci to je. Ta krabice samozrejmne ma byt pridelana na zdi.
Neobjednavej internet od O2, kdyz nevis, jestli je ho vubec kam zapojit, tzn jestli tam mate draty na VDSL.
Kabelovka je z principu lepsi nez cokoliv co funguje po telefonni lince pochybne kvality a stari. Ve spouste
domu uz telefonni kabely vubec nejsou, protoze pevne linky nikdo nepouziva a VDSL nikdo tahat nechtel.
Majitel bytu musi vedet, co to je a ci to je. Ta krabice samozrejmne ma byt pridelana na zdi.
Neobjednavej internet od O2, kdyz nevis, jestli je ho vubec kam zapojit, tzn jestli tam mate draty na VDSL.
Kabelovka je z principu lepsi nez cokoliv co funguje po telefonni lince pochybne kvality a stari. Ve spouste
domu uz telefonni kabely vubec nejsou, protoze pevne linky nikdo nepouziva a VDSL nikdo tahat nechtel.
-
- nováček
- Pohlaví:
zeptej se sousedů co tam je zavedené a takovou firmu kontaktuj ... ? vymejšlet co zůstalo v bytě po nájemníkovi je mimo mísu ?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Co tam je zavedene vidi pred sebou, prechozi najemce si odnesl modem a televizi, zustal rozvod kabelovky, co je soucasti bytu.
Na te krabicce nejspis bude z predni strany - ktera neni vyfocena - logo UPC (tzn Vodafone).
Na te krabicce nejspis bude z predni strany - ktera neni vyfocena - logo UPC (tzn Vodafone).
-
- nováček
- Pohlaví:
Tak si udělej smlouvu - ale UPC moc rád nemám, trochu zneužívá svoji velikost.
V domě (lokalitě) nemusí být dostupný je jeden poskytovatel internetu
To do tebe musím hučet jak do sudu ? Obejdi partaje a poptej se ... tam dostane lepší informace než tady
V domě (lokalitě) nemusí být dostupný je jeden poskytovatel internetu
To do tebe musím hučet jak do sudu ? Obejdi partaje a poptej se ... tam dostane lepší informace než tady
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
UPC uz 4 roky neexistuje. Musi na Vodafone.
Pochopitelne za predpokladu, ze jedna o ex-UPC (Vodafone) zarizeni.
Majitel bytu musi vedet ci to je, protoze muzel dat souhlas s instalaci v byte.
Pochopitelne za predpokladu, ze jedna o ex-UPC (Vodafone) zarizeni.
Majitel bytu musi vedet ci to je, protoze muzel dat souhlas s instalaci v byte.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Pokiaľ tam má kábel od (exUPC) Vodafone - stačí mu u nich si vziať do prenájmu - https://www.vodafone.cz/pece/internet-d ... MGQs5iSUnh
a bude mať telku, LAN aj WiFi - a to všetko po jednom kábli. Ten Compal je totiž modemrouter pre sieť UPC/Vodafone po kábli.
U nás je UPC a mám to takto spravené - dodávajú celú sadu (prepojovacie koax. káble, sieťové káble, káblou koax. rozdvojku) - sieť doma som si sám nastavil a funguje to. BTW: mám ešte pripojenie od iného ISP, takže mám dve nezávislé domáce siete, a pokiaľ jedna z nich je trochu "slabšia" ihneď sa mi NB prepne na tú silnejšiu, bez toho, aby som to nejako pocítil.
a bude mať telku, LAN aj WiFi - a to všetko po jednom kábli. Ten Compal je totiž modemrouter pre sieť UPC/Vodafone po kábli.
U nás je UPC a mám to takto spravené - dodávajú celú sadu (prepojovacie koax. káble, sieťové káble, káblou koax. rozdvojku) - sieť doma som si sám nastavil a funguje to. BTW: mám ešte pripojenie od iného ISP, takže mám dve nezávislé domáce siete, a pokiaľ jedna z nich je trochu "slabšia" ihneď sa mi NB prepne na tú silnejšiu, bez toho, aby som to nejako pocítil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 6499
-
od mmmartin
04 zář 2024 22:13
-