Zdravím,
byl jsem se poptat v krámě kde jsem koupil starý PC a WV (nový kupuji u CZC) a otázka zněla zda-li jde WV převést na nový PC.On řekl, že ano, ale nelegálně a je možnost, že na to přijdou.Takže když mu to podepíšu tak, že to za poplatek nějak nainstaluje.Ať mu to přinesem ten nový PC když tu Vistu smázneme z toho starého a nálepka se prý má odlepit a nalepit na nový.A já se ptám jak velké je riziko, že na to přijdou ale hlavně JESTLI SI TO NEMŮŽU UDĚLAT NĚJAK SÁM ZADARMO :)
Nevím jestli by v tom měl být problém ale radějí se ptám ...
Napadlo me tedy toto...Odinstalace ze starého PC, Odlepení nálepky ze starého PC, nalepení nálepky na nový pc, vložení cd WV do nového pc, instalace se stejným kódem, doufat že na to nepřijdou... Je to tak ?
Odinstalace a následná instalace WV na nový PC Vyřešeno
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Odinstalace a následná instalace WV na nový PC
Skutečně instalace Win je vázána na hardwer. Ale řešili jsme podobný problém u kamaráda a po zavolání na Microsoft ( telefon je na jejich stránkách ) nám to zlegalizovali. Jde to myslím udělat třikrát. Oni s tím v podstatě tolerují opravy PC.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha ale oni těch čísel mají více mohl by si mi napsat to číslo na které jste volali ? A měli jste verzi OEM ? Díky
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vítám tě na PC-Help.cz
Nejdřív než ti odpovím že nelegální praktiky se tu nepodporují...
Ty Visty máš v EOM verzi tedy vázané na prodej starého PC nebo je to krabicová verze tedy kupované samostatně. Krabicová verze by tuším měla být přenosná. EOM nikoli tam si dostal slevu právě proto že je to koupené s PC.
A protože si Windows hlídá HW konfiguraci PC a jak přeleze určitou hranici najednou aktualizace ti může vypsat že máš nelegální widle doporučil bych stejně v případě krabicové verze spojit se s microsoft.cz ještě před přeinstalací a celý problém probrat s nimi.
PS: Pokud zjistíš že tvůj dotaz se týká nelegálního postupu pěkně poděkuj označ téma za vyřesené a už se na toto neptej.
Než to natˇukám je to tu v plné debatě
Ty Visty máš v EOM verzi tedy vázané na prodej starého PC nebo je to krabicová verze tedy kupované samostatně. Krabicová verze by tuším měla být přenosná. EOM nikoli tam si dostal slevu právě proto že je to koupené s PC.
A protože si Windows hlídá HW konfiguraci PC a jak přeleze určitou hranici najednou aktualizace ti může vypsat že máš nelegální widle doporučil bych stejně v případě krabicové verze spojit se s microsoft.cz ještě před přeinstalací a celý problém probrat s nimi.
PS: Pokud zjistíš že tvůj dotaz se týká nelegálního postupu pěkně poděkuj označ téma za vyřesené a už se na toto neptej.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jan Pašek píše:Vítám tě na PC-Help.cz
Díky moc, mám verzi OEM nikoli EOM teda pokud vím.Byla to krabicová verze samostatně koupená.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
EOM byl zřejmě překlep. Verze OEM a verze krabicová jsou dvě různé věci, takže tvoje věta
Podrobnosti např. na http://lightninggroup.org/blogs/michal/2008/01/11/microsoft-windows-rozdily-mezi-krabicovou-fpp-a-oem-licenci/
poněkud nedává smysl.Díky moc, mám verzi OEM nikoli EOM teda pokud vím.Byla to krabicová verze samostatně koupená.
Podrobnosti např. na http://lightninggroup.org/blogs/michal/2008/01/11/microsoft-windows-rozdily-mezi-krabicovou-fpp-a-oem-licenci/
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
koupil jsem si OEM samostatně a nebyla jiz v PC
Re: Odinstalace a následná instalace WV na nový PC Vyřešeno
I OEM se dala /do konce roku tuším ještě dá/ koupit bez PC. Sám jsem ji tak kupoval u TS Boh. Je na ní však výslovně uvedeno ,,Určeno k distribuci výhradně s novým PC. Microsoft se tak snažil o její větší rozšíření. Jedná se tedy o verzi OEM, tedy na jiný PC nepřenositelnou. Zkus se s nimi na jejich podpoře domluvit, vysvětli svůj problém. Většinou bývají vstřícní. Jiná legální cesta nevede. 

- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vracím se k mojí odpovědi,správně je to tak, že u Microsoftu ti znovu aktivují OEM verzi pokud třeba měníš základní desku, protože ti třeba zhořela. Pokud jsi koupil OEM verzi bez počítače tak ta je také vázaná na první instalaci, byl to vstřícný krok Mikrosoftu k legalizaci Windows. Takže pokud máš úplně nové PC musíš koupit i nové win nebo jít do linuxu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A zahrát to na to, že vyhořelo úplně všechno
Mno, takže uvidíme co mi napíšou :)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3447
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 1
- 1599
-
od meda2016