Instalace xp Home-rozdělení disku
Instalace xp Home-rozdělení disku
Dobrý den.Při úplné instalaci os windovs bych chtěla rozdělit disk na dvě části. Stím že jedna by byla čistě pro systém (nazveme ho jako C) a druhý oddíl by byl na instalaci,třeba her apod.(nazveme ho třeba D). Mě se jedna o to,jak to udělat při úplné instalaci windows xp,tak abych na tom disku D měla program files při instalaci hry si mohla vybrat místo uložení. V tomto případě C nebo D. Díky za odpověď
Re: Instalace xp Home-rozdělení disku
Při instalaci vybíráš, na který disk systém přijde. V ten okamžik máš možnost vytvářet a mazat diskové oblasti. Předpokládám, že disk je prázný, respektive není na něm nic důležitého. Zruš tedy (smaž) tu diskovou oblast a vytvoř novou (Céčko) o kapacitě, kterou si zvolíš. Tam taky Windows nainstaluj. Buď při instalaci, nebo po nainstalování ve správě disků, pak vytvoříš novou oblast, na kterou si po naformátování můžeš uložit co potřebuješ.
DOPLŇUJI:
Jeje – nedával jsem pozor – ty chceš Program Files na D? Pak doporučuji upravit instalační CD, aby to tak byl hned od začátku. Výborně ti v tom může pomoct program nLite (je česky).
Pokud jde o rozdělení disků, to ale platí.
DOPLŇUJI:
Jeje – nedával jsem pozor – ty chceš Program Files na D? Pak doporučuji upravit instalační CD, aby to tak byl hned od začátku. Výborně ti v tom může pomoct program nLite (je česky).
Pokud jde o rozdělení disků, to ale platí.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Mám, dva HDD, z nich jeden C - systémový ještě rozdělený na dva, a co jsem kdy zkoušel, tak většina her šla vždy nainstalovat volitelným umístěním........, nemusí se automaticky cpát do files, jen při instalaci vybrat -> zvolit vlastní instalaci, a pak je třeba zvolit i jinou cestu (místo kam se má instalovat)..... třeba D:\HRY\SKi Challenge
(u té co to "nešlo" , už jsi nejsem jistý jestli to nebylo vlastní neznalostí, jsem ji stejně z files vybral a hodil na druhý HDD a jelo to taky, jen už fakt nevím, jak jsem s tím kejklil, 5/6 let nazpět, ale nakonec to taky jelo)
(u té co to "nešlo" , už jsi nejsem jistý jestli to nebylo vlastní neznalostí, jsem ji stejně z files vybral a hodil na druhý HDD a jelo to taky, jen už fakt nevím, jak jsem s tím kejklil, 5/6 let nazpět, ale nakonec to taky jelo)
Naposledy upravil(a) jaojao dne 14 lis 2012 10:31, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Jasně, to jsem zapomněl poznamenat.
Na stranu druhou – když už něco instaluju, přijde mi zbytečné, aby byly programy nainstalované na více místech.
No a konečně na rozdělení disku za účelem oddělení systém : programy nevidím žádný smysl, protože pokud přeinstaluji systém, stejně musím ty programy nainstalovat znova. Jak mi dělení disku – za účelem oddělit systém s programy na C a uživatelská data (texty, fotky, hudba, filmy…) na druhém – připadá naveskrz rozumné (po přeinstalaci či opravě systému nepřijdu o svá data), výše uvedené dělení imho nemůže sloužit k ničemu rozumnému, snad s výjimkou případu hodně malého disku, na který se už žádná další instalace nevejde.
Na stranu druhou – když už něco instaluju, přijde mi zbytečné, aby byly programy nainstalované na více místech.
No a konečně na rozdělení disku za účelem oddělení systém : programy nevidím žádný smysl, protože pokud přeinstaluji systém, stejně musím ty programy nainstalovat znova. Jak mi dělení disku – za účelem oddělit systém s programy na C a uživatelská data (texty, fotky, hudba, filmy…) na druhém – připadá naveskrz rozumné (po přeinstalaci či opravě systému nepřijdu o svá data), výše uvedené dělení imho nemůže sloužit k ničemu rozumnému, snad s výjimkou případu hodně malého disku, na který se už žádná další instalace nevejde.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Jo a ještě, ikdyž přeinstaluješ systém, tak hry na druhém disku, obecně platí, že nepojedou, už jsem se párkrát přesvědčil, že je to tak 50 na 50, tak do těch co nejely jsem naházel chybějící knihovny a jely také... (akorád je pochopitelně nevidím v - odebrat - což mě nijak netrápí)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4642
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 bře 2025 08:57
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4727
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 1
- 1597
-
od meda2016