black screen po vymene komponentu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mikestanda
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

black screen po vymene komponentu

Příspěvekod mikestanda » 08 kvě 2010 13:08

Ahoj, uz jsem bezradny, a tak bych vas rad pozadal o pomoc:)
Pred mesicem se mi v PC1 (Anthlon 1800XP+, DFI AD77, 256Mb, Matrox G400 32Mb, zdroj 250W) odpalila deska. Vzal jsem druhy pocitac (Anthlon 1700XP+, K7VTA3, 256Mb, GeForce MX440 64Mb, zdroj 250W) a vybral jsem z nej vsechny komponenty. Nasledne jsem spojil vsechny komponenty z obou PC (nejlepsi konfigurace, cisteni komponentu pouze vzduchem), ale bohuzel pocitac nejede. Vetraky se toci, ale nesviti ani ledka na klavesnici, ani pc speaker nepipa. Take jsem si poridil novy zdroj 35OW a nic. PC2 bylo rok nepouzivano (nebyl v nem HDD), ale pred rozebranim jsem ho zapnul a vse fungovalo.
Clear CMOS jsem provedl, menim grafiky, ramky, spoustim PC s minimalni konfiguraci, menim procesory...ale stale nic. Pouze cerna obrazovka-nic se nerobrazi na monitoru. Take jsem slozil PC2 do puvodniho stavu, ale take se nic nedeje...
Monitor funguje- pripojel jsem ho k NTB a vse fungovalo bez problemu.
Diky moc za odpovedi a napady:)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
vysledna konfigirace pc: Anthlon 1800XP+, K7VTA3, 512Mb, Geforce MX440 64Mb, zdroj 350W

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: black screen po vymene komponentu

Příspěvekod El Diablo » 08 kvě 2010 15:07

Prohodil jsi i CPU? je možné že ta odpálená deska ho vzala sebou do křemíkového nebe. Případně něco odešlo při skládání, statikou... Zkus to spustit v minimální konfiguraci.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

mikestanda
nováček
Stav:

Příspěvekod mikestanda » 08 kvě 2010 15:16

Ano, menil jsem i CPU- viz. muj prispevek. Ale dekuji za odpoved:)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 08 kvě 2010 21:44

Já si toho pak taky všimnul, ale už se mi to nechtělo mazat. Zkus jen čtyřkombinaci MB+CPU+VGA+1modul RAM, postupně poprohazuj komponenty, ale pokud to nenaběhlo ani v původní konfiguraci mám obavu že ti něco odešlo statikou...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 09 kvě 2010 14:04

Nějak jsem nepobral kombinace z prvního příspěvku. Ve druhé sestavě chyběl pouze HDD, jinak sestava běží? JE jistota, že PC 2 jede v pohodě? Pokud ano, lze na ní otestovat CPU z odpálené desky (nejdřív zkontrolovat, jestli sedí BIOS).
Pokud ale původní PC2 nejede, tak není moc šancí, jak testovat.

// K7VTA3 má asi 5 verzí PCB - kterou máš?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

mikestanda
nováček
Stav:

Příspěvekod mikestanda » 09 kvě 2010 14:15

Ano, i základní čtyřkombinaci, jak uvádíš, jsem zkoušel (hned v počátcích, viz. můj příspěvek). Statický náboj také vylučuji, protože používám, a použil jsem, antistatický náramek. No nic, zkusím to ještě nějak vyřešit. Aspoň děkuji za snahu;)

2 d1amond: ... Vzal jsem druhy pocitac (Anthlon 1700XP+, K7VTA3, 256Mb, GeForce MX440 64Mb, zdroj 250W) a vybral jsem z nej vsechny komponenty. Nasledne jsem spojil vsechny komponenty z obou PC ... PC2 bylo rok nepouzivano (nebyl v nem HDD), ale pred rozebranim jsem ho zapnul a vse fungovalo.
Clear CMOS jsem provedl, menim grafiky, ramky, spoustim PC s minimalni konfiguraci, menim procesory...ale stale nic. Pouze cerna obrazovka-nic se nerobrazi na monitoru. Take jsem slozil PC2 do puvodniho stavu, ale take se nic nedeje...
Monitor funguje- pripojel jsem ho k NTB a vse fungovalo bez problému...
Tedy ano, PC2 fungovalo minimálně minutu před jeho rozebíráním. Bohužel nemohu na MB z PC2 otestovat ani jeden procesor, ptž počítač zkrátka nenaběhne. Nenaběhne už ani sestava vytvořená z PC2, takže jsem opravdu bez šancí na testování. Chtěl jsem se pouze zeptat, zda nemá někdo s tímto zkušenosti...

mikestanda
nováček
Stav:

Příspěvekod mikestanda » 09 kvě 2010 16:48

d1amond píše:Nějak jsem nepobral kombinace z prvního příspěvku. Ve druhé sestavě chyběl pouze HDD, jinak sestava běží? JE jistota, že PC 2 jede v pohodě? Pokud ano, lze na ní otestovat CPU z odpálené desky (nejdřív zkontrolovat, jestli sedí BIOS).
Pokud ale původní PC2 nejede, tak není moc šancí, jak testovat.

// K7VTA3 má asi 5 verzí PCB - kterou máš?

EliteGroup ECS K7VTA3 v6.0 Athlon, Duron VIA KT333 UDMA100 UDMA100 ATX...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 09 kvě 2010 18:54

Pokud vylučuješ statiku, pak je tu jedna nepříjemná možnost, že první MB který odešel sebou vzal i CPU které po zasazení do druhého MB odpravilo tento... Což by teda byla smůla.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 09 kvě 2010 20:34

Koukni se na jádra těch CPU, nejsou oštípaná nebo polámaná, nejsou ohnuté nějaké nožičky? Je to divné, že nejde ani původní kombinace po znovusložení, jak píše El Diablo, pak už zbývá jen ta smůla.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hledáme spoluhráče Call Of Duty: Modern Warfare/Black Ops Cold War/Vanguard/Black Ops 6 (private matches)
    od Kogaku » 08 srp 2024 14:22 » v Hry
    38
    80584
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    15 čer 2025 04:53
  • HW - rada u komponentů
    od PavelKilleR » 12 čer 2025 23:03 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2378
    od PavelKilleR Zobrazit poslední příspěvek
    13 čer 2025 15:10
  • Kontrola komponentů herní sestavy
    od PARKR » 18 led 2025 18:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1840
    od second32 Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 18:42
  • Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
    od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem
    18
    4763
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    26 pro 2024 13:47
  • Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
    od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw)
    5
    1434
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 dub 2025 18:21

Zpět na “Problémy s hardwarem”