Jak jej připojuješ? Disk se systémem je nastaven jumpery na Master a je na konci datového kabelu, druhý disk je nastaven jumpery Slave a je uprostřed kabelu? Jak nastavit Master(M) a Slave(Sl) je zpravidla natištěno na disku. Podívej se do Biosu zde je disk rozeznán (zpravidla klávesa Del).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To je vše OK. Zkoušel jsem disc zapojit jako prim. slave na prim. kabelu (uprostřed kab.), pak na konci sekund. kabelu jako sekund. master a i jako sekund. slave na sek. kabelu (uprostřed kab.). Nic nejde. Fakt si už nevim rady
Pokud máš disky nastaveny jeden na master a druhý na slave je jedno na kterém konci kabelu je máš a jestli je kabel primary nebo secondary. Jen v případě že máš oba disky nastaveny na cable select (CS) tak o tom který z nich bude master a který slave rozhoduje umístění na konci nebo uprostřed kabelu... Uprostřed typicky slave, což je kvůli tomu aby volný konec kabelu nezpůsoboval rušení.
Pokud připojíš druhý disk samostatně, naběhne PC do Biosu a je tam zobrazen?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak disc jsem se poukoušel připojit jako CS i na konec kabelu jako slave, ale nejede. Jinak samostatně disc se v biosu objeví a do nouzáku se nedostanu. Kámošovi ten disc jako slave jde připojit úplně v poho.
Jaký máš zdroj - značka a W? Co všechno máš v PC (paměti, HDD, mechaniky CD a DVD, GK, ZK, ventilátory, síťová karta, TV karta, co připojeno přes USB ap.).
Tak zdroj http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... 421nt2.jpg
základovka - integr. zvuk. a grafika - ke grafice je připojen modul na TV Genius TVGo A31 http://support.levi.cz/clanek.php?id=12 ... f7baf0526c
RAM 256 MB 133, HDD 40GB Seagate barracuda ATA IV, Síťovka Realtek RTL8139, Vypalovačka LITE-ON, DVD-ROM Toshiba, na USB je zapojená tiskárna CANON. Jinak jsem tu měl nainstalované WIN XP SP1 a to jsem stejným způsobem zapojoval disc Seagate 80GB a šlo to. Nainstaloval jsem WIN XP SP2 a od té doby ho tam nemůžu zapojit.
Jinak díky všem za pomoc!! Není to můj komp, ale potřebuji na svůj disc. Můj komp je totiž na tom ještě hůř. Začal se kousat tím způsobem, že třeba ve WIN nebo před jejich naběhnutí se kousne a konec.
Budu muset na nové adrese zřídit nové připojení k internetu a bohužel tam zatím není optické připojení. Chtěl bych tedy požádat o pomoc s výběrem, protože v tom nejsem tak moc zkušený.
1. Možnost připojení od T-Mobile technologií DSL o...
Poslední příspěvek
Tak pokud je to určitě gigabit, tak by nemusel být špatný. Popis jednou uvádí gigabit a jednou jenom 100, tak nevím.
Dokázal by jsi mi poradit i jaký kabel použít? :-)
MÁM 3HDD (SSD, kde mám OS a 2 HDD NTFS)
hdds.jpg
Vzhledem k tomu, že nemám místo ve skříni na další velký 3.5 disk jsem nucen jeden disk odpojit, to je ale jedno.
Problém je, že když jeden disk odpojím a připojím ten novej (viz....
Poslední příspěvek
Asi to vzdávám, protože mi asi neumíte pomoct, nebo spíš nechápete můj problém.
Kdo to tu nechápe seš ty, tak to prosím neházej na jiné.
Posledních několik dnů řeším problém s připojením.
Komunikační programy jako Telegram, WhatsApp nebo Discord fungují, ale Chrome, Edge a TradingView mají problém a nenacitaji se nebo děsně pomalu.
Řeším zajímavý problém: na notebooku kdykoliv připojím sluchátka, tak dokud nezměním ve Windows na slideru hlasitost, tak nejdou slyšet. Je jedno, jestli je mám nastaveny jako sluchátka nebo reproduktory. Pokud vytáhnu jack a znovu...