Připojení soundbaru k PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž

Připojení soundbaru k PC

Příspěvekod Flanzatel » 13 srp 2022 17:43

Ahoj, mám k televizi připojené mini PC s výstupy 2× DP, 6× USB 3, zepředu pak ještě klasický Jack a USB C, potřeboval bych k tomuto počítači nějak připojit soundbar, který má jen Optical audio a HDMI. Zkoušel jsem kabel DP-->HDMI, ale nešlo to. Také mám možnost zapojit soundbar do TV, ale zvuk by byl pak závislý na zapnuté TV, což se mi nehodí, často totiž poslouchám hudbu při vypnuté TV. Momentálně to mám připojené skrze Bluetooth k PC, ale raději bych drátové spojení, Soundbar se totiž pak sám nevypne a hledá další Bluetooth párování když vypnu PC. Existuje například nějaká redukce z toho optického audia na USB? Nebo jiný způsob?

Reklama

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5

Re: Připojení soundbaru k PC

Příspěvekod Flanzatel » 13 srp 2022 19:51

Tahle možnost se mi moc nezamlouvá, to je další hromada kabeláže a ještě bych musel řešit rozdvojkama další zásuvku na zdroj :| asi mám teda smůlu a nechám to přes to Bluetooth. Jinak proč mi vlastně nešlo propojení tím kabelem DP-->HDMI? Má to nějaké nějaké omezení? Vím, že televize se soundbarem šla propojit pomocí hdmi, tak mi nejde do hlavy, proč to nejde u pc, kdy DP by měl umět také obraz i zvuk.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 42 vteřinách:
Kabel sem zkoušel tento
Screenshot_2022-08-13-19-54-16-282_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pcmaker
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod pcmaker » 13 srp 2022 20:08

Nebyla chyba jen v nastavení počítače? Byl vidět DP Output v zařízení pro přehrávání a byl tento výstup vybrán?
p.s. pokud by vadil další napájecí adaptér, může se brát +5V pro A/D převodník krátkým kablíkem z USB v PC.

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvekod Flanzatel » 13 srp 2022 21:40

Po připojení se právě vůbec nic nestalo. Ani to nepíplo. V nastavení zvuku ve Windows se žádný nový výstup neobjevil. Jasně, jednalo se o levný kabel z Aliexpressu, kdybych ho chtěl na obraz, vemu značkový a kvalitní, ale v tomhle případě sem chtěl ušetřit, klidně koupím jiný kdybych měl jistotu, že fungovat bude. Nedokážu právě určit, zda je chyba v kabelu, nebo to takto zapojit skrz redukci prostě nejde.

pcmaker
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod pcmaker » 13 srp 2022 21:57

A když ten samý kabel propojíš přímo s HDMI v telce, tak funguje obraz i zvuk?

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvekod Flanzatel » 14 srp 2022 05:33

Telka nemá DP, tak to nezkusím, každopádně zkoušel sem tím kabelem propojit počítač s televizí (normálně k tomu mám kvalitnější kabel) a to funguje. Zezadu na Soundbaru u konektoru na hdmi to píše HDMI TV (ARC), možná tedy je ten konektor kompatibilní jen s telkou (jak sem psal, propojeni hdmi-->hdmi s TV fungovalo dobře)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 46 vteřinách:
Jedná se tedy o tento soundbar https://www.zbozi.cz/vyrobek/creative-labs-stage-2-1/ a tento PC https://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=1CB51EA

pcmaker
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod pcmaker » 14 srp 2022 08:28

Zkoušel jsi se na PC podívat do nastavení obrazovky? Ten kabel má na konci v konektoru HDMI elektroniku a PC by ji mohl vidět, jako další zobrazovací zařízení (monitor). Je možné, že je třeba manuálně přířadit tomuto zařízení způsob zobrazování. Tzn. klonování hlavní obrazovky, nebo rozšíření plochy a s tím by se mohl potom i aktivovat zvuk do tohoto zařízení. Teď nevím přesně, jestli PC "dovidí" až za něj a detekuje si samotné přípojené zařízení.

https://support.microsoft.com/cs-cz/windows/použití-více-monitorů-v-windows-329c6962-5a4d-b481-7baa-bec9671f728a#Category=Windows_10

https://support.lenovo.com/cz/cs/solutions/ht004036-how-to-set-up-and-use-multiple-monitors-in-windows

Pokud by ti vadil další kabel na předním panelu PC, můžeš si koupit malý převodník z USB na výstup Jack a zapojit zezadu. Je to vlastně externí zvuková karta. Napájení je zajištěno z USB, takže žádný další napájecí zdroj nepotřebuješ. Nainstalují se ovladače pro Windows a audio kabelem Stereo Jack/Jack propojíš se Sounbarem:
https://www.alza.cz/axagon-ada-12-usb-a-external-sound-card-metal-d6985857.htm?o=12

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení monitoru a soundbaru - zvuk
    od Arha » 22 kvě 2022 12:31 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    447
    od meda2016
    22 kvě 2022 14:41
  • Problém se zvukem LG SK8 soundbaru + LG OLED C1
    od falco_dee » 25 kvě 2022 16:24 » v Problémy s hardwarem
    12
    1306
    od falco_dee
    26 kvě 2022 18:05
  • Jaký kabel koupit k soundbaru
    od Hakosuka » 09 bře 2023 14:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    362
    od Hakosuka
    09 bře 2023 15:54
  • Propojení ps5 s monitorem a tv přes switcher. Nejde zvuk ze soundbaru.
    od Honzek2 » 07 říj 2022 06:57 » v Herní konzole
    7
    904
    od Honzek2
    11 říj 2022 15:27
  • Nezabezpečené připojení
    od darkmarek » 09 črc 2022 18:45 » v Vše ostatní (bezp)
    0
    1186
    od darkmarek
    09 črc 2022 18:45

Zpět na “Problémy s hardwarem”