Připojení k bezdrátu

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

JayJay
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Připojení k bezdrátu

Příspěvekod JayJay » 26 bře 2011 12:40

Zdravím,

nejprve bych rád uvedl situaci, která nastala, poté poprosil o radu, co dál :roll:

Na internet se připojuji skrze naší soukromou rodinnou bezdrátovou síť. Jeden ze členů rodiny si koupil nový notebook a zkoušeli jsme jej připojit na naši heslem zabezpečenou bezdrátovou síť, heslo bohužel bylo zadáno v minulosti nějakým kamarádem, takže i když jsme měli pár typů, heslo jsme netrefili, tudíž se z nového notebooku nepřipojili. To takový problém není, časem se snad heslo zjistí, co je horší: ve snaze nějak to heslo zjistit jsem se dostal přes svůj notebook na spravování sítě - zabezpečení, kde jsem zjistil, že heslo má mít 8 znaků, nic nám to však nebylo platné, a tak jsem trošku zaimprovizoval - prostě jsem zkusil to heslo ve spravování sítě přemazat, napsat nové a odsouhlasit. Samozřejmě to nefungovalo, v zabezpečení sítě bylo opět znatelné heslo o 8 znacích (tedy to předešlé), AVŠAK sama od sebe se mi ta naše síť vypojila (podotýkám, že na ní mám automatické přihlášení) a už se mi ji nepodařilo nahodit. Restartoval jsem svůj notebook, wi-finu i modem, ale nic. Naši síť sice najdu, ale když se pokusím připojit, nahlásí mi to, že se nyní připojit nelze.
Nevíte čím to může být? Co mám mám zkusit?

Momentálně píšu z internetu, vedeného káblíkem z modemu, takže nějaký výpadek u providera je vyloučen. Příjde mi divné, že bych se nemohl připojit na síť jen kvůli tomu, že jsem se pokusil změnit heslo (což se dle mého mínění ani nepovedlo).

Druhak bych se ještě rád zeptal, jestli můžu z počítače připojeného k bezdrátové síti nějak to heeslo sítě zjistit.

Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi..

Reklama
FilipN97mini
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Připojení k bezdrátu

Příspěvekod FilipN97mini » 26 bře 2011 12:50

Chápu-li to dobře, tak nemůžeš zjistit heslo k bezdrátovému připojení.. tka pokud jsi alespoŇ jedním ntb napojen na bezdrát tak : Ovládací panely - Síť a Internet-Centrum síťových připojení a sdílení -Spravovat beztrátové sítě , tam vyber tu svou, klikni na ní a pak znova pravým - vlastnosti a ve vlastnostech klikni na zabezpečení a pod klíčem zabezpečení sítě zaškrtni zobrazit znaky, takhle to je u mě na W7 :)
Xiaomi Mi3W 16GB silver- KitKat 4.4.3, MIUI 4.7.18
LG G2 16GB black - Kitkat 4.4.2

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 26 bře 2011 13:42

pripoj wifi kabelem k pc a dostan se do nastaveni routeru zadanim IP (vetsinou je napsana zespodu ty wifiny,jinak ji najdes run\cmd\ipconfig\vychozi brana) do web. prohlizece, zadej login a heslo (vesinou admin, admin, pokud to mas zmeneny a nevis tak resetuj wifi) a tam nekde to heslo najdi
Just Fucking Google It!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 bře 2011 14:37

To je zas jednou rada :roll: Když resetuje router, tak to heslo už asi těžko vytáhne ne? Navíc pokud to neumí nastavit zpátky nebo nedejbože nevím CO má nastavit, tak je nahraný... Prosil bych zapojit trochu selského rozumu před další podobnou radou
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

JayJay
nováček
Stav:

Příspěvekod JayJay » 26 bře 2011 14:44

FilipN97mini:
ano, toto jsem zkoušel, dostal jsem se tam, ale mě to zobrazování znaků zaškrnout nejde (je to hluché), jakmile kliknu do pole s heslem (u kterého se nezobrauzují znaky, jen ty puntíky), zmizí mi. Takže jsem si tam napsal nové heslo, dal OK a nastal problém - nemůžu se připojit na wi-finu ani já,prostě to vypadlo a nejde nahodit.. 8)

petaq:
Díky, to řeší problém zjištění hesla bezdrátové sítě, že? Avšak můj nynější problém:
ze svého notebooku, z kterého jsem se na bezdrát připojoval (vždy automaticky) se už připojit nelze - stalo se tak po již zmínšném rýpání se ve správě systému (viz výše, polopatický pokus o změnu hesla). Síť mi vypadla a když se chci připojit k naší síti, tak mi to ani nenabídne zadání hesla, jen to pár sekund zkouší připojit a pak se objeví: "Systém Windows se nemůže připojit k -naše síť-" :-( Jak říkám, restart pc, wi-finy i modemu jsem provedl. Momentálně tedy nemám ze žádného pc přístup k bezdrát. síti, jen v mém ntb je uloženo nastavení automatického připojení k ní, ale připojit se k ní nemůžu.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 bře 2011 14:47

Já tušil, že to tak dopadne...
Připoj se kabelem k routeru a ve wlan části změň heslo pro šifrování. Na počítačích smaž svou uloženou síť a připoj se s tím novým heslem
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

JayJay
nováček
Stav:

Příspěvekod JayJay » 26 bře 2011 15:02

Díky, ale mohl bys mi to myslíš popsat více polopaticky? Připojím se k routeru, ale kde pak najdu wlan část a změnu hesla?

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 26 bře 2011 16:09

Žbeky píše:To je zas jednou rada :roll: Když resetuje router, tak to heslo už asi těžko vytáhne ne? Navíc pokud to neumí nastavit zpátky nebo nedejbože nevím CO má nastavit, tak je nahraný... Prosil bych zapojit trochu selského rozumu před další podobnou radou

kdyby resetoval router tak by to heslo zjistil, jen by bylo jiny takze by ho musel na vsech pc nastavit znova ne? a nevedet co nastavit snad ani nejde a kdyby to nevedel tak urcite existuje hromada navodu

tu wlan cast najdes prave v konfiguraci toho routeru jak sem rikal (aspon myslim)
Just Fucking Google It!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 bře 2011 16:12

Když to resetuje, tak tam nebude žádné heslo. A věř, že jde něvědět, co tam nastavit. KDyž máš statickou IP a nastavoval ji přímo ISP, tak jsi jedním slovem v háji a žádný návod ti nepomůže. Drž se svých vědomostí a nespekuluj tady

An@kIn
nováček
Stav:

Příspěvekod An@kIn » 12 říj 2011 18:03

FilipN97mini píše:Chápu-li to dobře, tak nemůžeš zjistit heslo k bezdrátovému připojení.. tka pokud jsi alespoŇ jedním ntb napojen na bezdrát tak : Ovládací panely - Síť a Internet-Centrum síťových připojení a sdílení -Spravovat beztrátové sítě , tam vyber tu svou, klikni na ní a pak znova pravým - vlastnosti a ve vlastnostech klikni na zabezpečení a pod klíčem zabezpečení sítě zaškrtni zobrazit znaky, takhle to je u mě na W7 :)

Díky moc, tohle mi ušetřilo přeinstalaci WiFi :D

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 12 říj 2011 18:39

Pokud chceš zobrazit heslo wifi, které je uložené v nějakém PC, ale skrývá se za tečkami, tak zkus: http://www.slunecnice.cz/sw/wirelesskeyview/ mě se program ve stejné situaci osvědčil.

Omlouvám se, přehlídl jsem, že je téma trochu starší...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    3078
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3388
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    4973
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    4008
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • Změna poskytovatele internetového připojení