nejprve bych rád uvedl situaci, která nastala, poté poprosil o radu, co dál

Na internet se připojuji skrze naší soukromou rodinnou bezdrátovou síť. Jeden ze členů rodiny si koupil nový notebook a zkoušeli jsme jej připojit na naši heslem zabezpečenou bezdrátovou síť, heslo bohužel bylo zadáno v minulosti nějakým kamarádem, takže i když jsme měli pár typů, heslo jsme netrefili, tudíž se z nového notebooku nepřipojili. To takový problém není, časem se snad heslo zjistí, co je horší: ve snaze nějak to heslo zjistit jsem se dostal přes svůj notebook na spravování sítě - zabezpečení, kde jsem zjistil, že heslo má mít 8 znaků, nic nám to však nebylo platné, a tak jsem trošku zaimprovizoval - prostě jsem zkusil to heslo ve spravování sítě přemazat, napsat nové a odsouhlasit. Samozřejmě to nefungovalo, v zabezpečení sítě bylo opět znatelné heslo o 8 znacích (tedy to předešlé), AVŠAK sama od sebe se mi ta naše síť vypojila (podotýkám, že na ní mám automatické přihlášení) a už se mi ji nepodařilo nahodit. Restartoval jsem svůj notebook, wi-finu i modem, ale nic. Naši síť sice najdu, ale když se pokusím připojit, nahlásí mi to, že se nyní připojit nelze.
Nevíte čím to může být? Co mám mám zkusit?
Momentálně píšu z internetu, vedeného káblíkem z modemu, takže nějaký výpadek u providera je vyloučen. Příjde mi divné, že bych se nemohl připojit na síť jen kvůli tomu, že jsem se pokusil změnit heslo (což se dle mého mínění ani nepovedlo).
Druhak bych se ještě rád zeptal, jestli můžu z počítače připojeného k bezdrátové síti nějak to heeslo sítě zjistit.
Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi..