Podmíněné připojení k netu (W10)

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

pl4toon
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod pl4toon » 13 bře 2020 13:02

Zdravím,
lze nějak přinutit W10Pro, aby se připojil k netu až po startu firewallu třetí strany (v mém případě Eset Internet Security)?
Aby se nepřipojoval třeba už na přihlašovací obrazovce a pravidla firewallu platila už od prvního přeneseného packetu.
Díky za radu.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41719
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod petr22 » 13 bře 2020 13:22

Kazdy normalni firewall takto funguje.

Firewall, ktery se spousti az po prihlaseni uzivatele, je trapna parodie.

pl4toon
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod pl4toon » 13 bře 2020 13:26

Všiml jsem si, že Windows 10 se připojuje už na přihlašovací stránce, před vlastním přihlášením uživatele, nebo okamžitě po něm. Přičemž EIS startuje až po náběhu systému na plochu, když už je systém připojený. Na W7 se net připojoval až po startu EIS, ale W10 tohle nerespektuje a obchází nastavení uživatele. Chci ho k tomu nějak přinutit.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41719
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod petr22 » 13 bře 2020 13:34

Neverim tomu ze ten firewall je naprosto k nicemu.

Uzivatel nemusi byt prihlaseny klidne mnoho dni, firewall MUSI bezet celou dobu.

pl4toon
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod pl4toon » 13 bře 2020 13:44

Ano, takhle by to mělo fungovat a u W7 to tak fungovalo. Ale u W10 tomu tak zřejmě není, W10 nastartuje připojený k netu i když firewall v EIS ještě není v provozu.

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2340
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod atari » 13 bře 2020 14:04

Napiš písemný dotaz na ESET, jak ti to funguje, podle čeho jsi to poznal, proč to tak je, a zda to lze změnit.

Dodatečně přidáno po 55 vteřinách:
A pak sem dej zprávu co ti odpověděli.

pl4toon
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod pl4toon » 13 bře 2020 14:18

Už jsem tento dotaz poslal na podporu Esetu před několika dny. Neodpovídají. Zatím mi ještě nikdy neodpověděli na dotaz, asi u nich podpora moc nefunguje. To je také důvod, proč hledám radu jinde. Zatím se mi ještě nepodařilo najít na netu někoho, kdo by se ve W10 opravdu vyznal a uměl skutečně poradit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod ITCrowd » 13 bře 2020 15:14

Od esetu běží služby spouštěné hned po startu PC. Ty hlídají viry atd.
Ono okénko, co se ti objeví po přihlášení je jen GUI produktu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41719
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod petr22 » 13 bře 2020 17:13

Musi to byt tak jak rikam ja a ITCrowd.

Firewall, co se pusti jen kdyz se uraci prihlasit uzivatel, je na nic.

Ten firewall musi fungovat tak, ze blokuje vsechno dokud sam nenabehne.

pl4toon
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod pl4toon » 13 bře 2020 17:16

ITCrowd píše:Od esetu běží služby spouštěné hned po startu PC. Ty hlídají viry atd.
Ono okénko, co se ti objeví po přihlášení je jen GUI produktu.

A dá se to nějakým jednoduchým způsobem ověřit, abych k tomu nepotřebovat super znalosti? Z W7 si pamatuji, že se přidala jakási síťová vrstva k síťové kartě a vše co šlo přes síťovku, tak teklo zároveň přes Eset. Dalo se to konfigurovat po rozkliknutí vlastností jednotlivého adaptéru. Ale u W10 nemůžu tuhle síťovou vrstvu dohledat. Kam se poděla?

kecalek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 187
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Podmíněné připojení k netu (W10)

Příspěvekod kecalek » 13 bře 2020 19:49

Nechápem, čo riešiš.
Aj keby sa sieťovka zapla po spustení PC, nič cez ňu nepretečie, pokiaľ OS nenabehne. A keď nabieha OS, spustí sa FW a tvoj Eset a až potom tieto povolia komunikáciu tvojej sieťovky s OS cez nich.
Uvedom si jedno! Sieťovka sa MUSÍ nejako prihlásiť. A ako sa prihlási, keď ešte jej OS nedal/ nepridelil IP? Do tej doby je to len kus plošáku so súčiastkami pod napätím - NIČ viac!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Podmíněné formátování
    od JirkaT » 03 črc 2019 14:56 » v Kancelářské balíky
    2
    996
    od JirkaT
    03 črc 2019 15:14
  • Stahování obrázků z netu do PC
    od deckard4gti » 07 bře 2020 05:22 » v Vše ostatní (sw)
    3
    384
    od deckard4gti
    07 bře 2020 09:11
  • problém notebooku s připojením k netu
    od pee.tr » 20 bře 2020 12:18 » v Administrace sítě
    10
    411
    od pee.tr
    26 bře 2020 13:05
  • Přípojení k TV
    od Sirkosta » 18 úno 2020 19:21 » v Vše ostatní (hw)
    4
    385
    od Sirkosta
    18 úno 2020 19:32
  • Připojení SAS do pc
    od Devastator3000 » včera, 19:04 » v Taktování a další úpravy PC
    1
    102
    od petr22
    včera, 19:08

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů