Win98 při najíždění padá a nabízí nouzový režim

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Haniccka
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Win98 při najíždění padá a nabízí nouzový režim

Příspěvekod Haniccka » 05 říj 2007 15:07

Na jednom PC mám win98. Při najíždění dojde až k černé obrazovce kde je vypsaný hlavní user a pak najednou spadne, restartne se a pak nabídne spuštění v nouzáku. Když zadám normální spuštění nebo restartuju, tak se vše opakuje. V nouzáku jsem ho projela antivirem, nic nezjistil. V ovládacích panelech / systému taky žádná špatná hláška není. Původně byla připojena optická myš, ale ta se po cca 2 minutách provozu sekne a nic. Tak teď jedu na starou kuličkovou, tak běží v poho. Nevíte někdo co s tím může být? Jaké informace mám ještě zjistit a kde? Pomožte prosím, já jsem už v koncích. Předem díky
p.s. teď mne napadá, jestli to nebude grafika.. uživatel říkal, že mu nejprve zhasla obrazovka a tvářila se mrtvě. Ale mně už obrazovka, alespoň zpočátku funguje. Padá to až těsně před úplným najetím... Ještě na to mrknu. Máte někdo radu jak to otestovat bez otevírání pc a vyndavání karty?
Jsem sice z oboru, ale začátečník. A protože žádný zkušený z nebe nespadl, tak i já potřebuji občas pomoci. Proto jsem zde ... :) A doufám, že mi poradíte

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 říj 2007 18:20

Příčin může být více. A to i chybná paměť - otestovat programem Memtest, nebo i chybný zdroj(zkusit si půjčit od kámoše), či chyba na disku - zkontrolovat disk, případně i v jiném PC. Nezbývá nic jiného, než postupně tyto možnosti vyloučit. A to jsem pominul "nabouraný" systém. Jednoduchá rada neexistuje, pokud vyloučíme, dát to do servisu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Haniccka
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Haniccka » 09 říj 2007 08:04

díky za radu, vyzkouším postupně všechno cos napsal a uvidíme co to bude. Dám pak určitě vědět. Kdyby někoho napadlo ještě něco, tak písněte. Díky Hanka
Jsem sice z oboru, ale začátečník. A protože žádný zkušený z nebe nespadl, tak i já potřebuji občas pomoci. Proto jsem zde ... :) A doufám, že mi poradíte

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
    od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem
    5
    2780
    od Faster1 Zobrazit poslední příspěvek
    23 úno 2025 19:49
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3056
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”