odinstalace ubuntu

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

hanis89
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

odinstalace ubuntu

Příspěvekod hanis89 » 09 úno 2007 18:47

čus potřebuju poradit s odinstalaci ubuntu. co sem se tak dival na net tak sem pochopil že bych mel asi farmatovat oddily na disku kde mam linux ale to nevim jak udelat :mad: diky za odpoved

Reklama
Sender
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Sender » 09 úno 2007 20:05

Já to řešil tak,že jsem odstranil oddíly,znovu vytvořil a naformátoval.

pedros
nováček
Stav:

Příspěvekod pedros » 10 úno 2007 11:46

Záleží, jak je ten oddíl naformátovanej. Jestli na Fat32, tak to můžeš udělat ve Windowsech - Start - Spustit - napiš "compmgmt.msc" a Enter. Vyber správu disků a tam uvidíš jestli ten Linuxáckej oddíl uvidíš nebo ne. Je to jednochuché a české, takže si určitě poradíš jak to zformátovat. Pokud tam bude jenom ten Windowsáckej oddíl, tak máš ten Linuxáckej zformátovanej na ext3, nebo něco podobnýho, k tomu potřebuješ prográmek (ele možná i ten Linuxáckej oddíl také uvidíš v té správě disků, teď nevím). Na to je dobré si stáhnout z netu System Rescue Disk, něco takového se vždycky hodí, co kdyby ti to náhodou zkolabovalo? Ten disk co mám já obsahuje strohej Linux a mimo jiné dva programy na formátování. Jeden pod DOS (nevím jak se jmenuje) a Linuxáckej Gparted. Možná se dají stánout podobné disky i pod Windows, nevím, v tom se nevyznám.

Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Radix » 10 úno 2007 14:59

Hanis, proč chceš odinstalovat Ubuntu? Jdeš na jiný Linux, nebo s ním končíš?
Právě jsem se rozmýšlel, že Ubuntu instaluju.

hanis89
Level 1
Level 1
Stav:

ubuntu

Příspěvekod hanis89 » 10 úno 2007 15:49

ja jsem ho chtěl jenom vyzkoušet a to jsem už udelal ale zpomaluje mi to kompa bo potřebuju i windows takže ho chi dat pryč :wink: takže ho klidně vyzkoušej

hanis89
Level 1
Level 1
Stav:

ubuntu

Příspěvekod hanis89 » 11 úno 2007 13:30

dik pedrosi už sem to splachnul ale nevim jak mam udelat aby se mi po startu kompu zapnul windows a ne taka ta tabulka :mad: :o :wink:

V!ld@
nováček
Stav:
Kontakt:

Re: ubuntu

Příspěvekod V!ld@ » 14 říj 2007 01:33

hanis89 píše:dik pedrosi už sem to splachnul ale nevim jak mam udelat aby se mi po startu kompu zapnul windows a ne taka ta tabulka :mad: :o :wink:

Podívej se do BIOSU a tam bude z čeho bootuješ. Změn to na tvou mechaniku (nebo z čeho to instaluješ) a restartuj systém. Při následujícím bootu musíš mít v mechanice to CD/DVD s instalací a mělo by se ti to ocitnout v menu instalace Windows.

Té tabulky (asi myslíš Linuxový zavaděč GRUB) se nevím jak zbavit. Zkus se podívat po fóru a třeba to najdeš.

To Sender: Já odinstalaci/přeinstalaci Linuxu řeším také přes oddíly. Je to podle mě nejlepší způsob.
OS: Linux Kubuntu (primární) a Windows XP (sekundární), RAM: 512MB, procesor: AMD 2500+, grafická karta: NVIDIA GeForce 7600GT

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”