odinstalace ubuntu
odinstalace ubuntu
čus potřebuju poradit s odinstalaci ubuntu. co sem se tak dival na net tak sem pochopil že bych mel asi farmatovat oddily na disku kde mam linux ale to nevim jak udelat
diky za odpoved

Záleží, jak je ten oddíl naformátovanej. Jestli na Fat32, tak to můžeš udělat ve Windowsech - Start - Spustit - napiš "compmgmt.msc" a Enter. Vyber správu disků a tam uvidíš jestli ten Linuxáckej oddíl uvidíš nebo ne. Je to jednochuché a české, takže si určitě poradíš jak to zformátovat. Pokud tam bude jenom ten Windowsáckej oddíl, tak máš ten Linuxáckej zformátovanej na ext3, nebo něco podobnýho, k tomu potřebuješ prográmek (ele možná i ten Linuxáckej oddíl také uvidíš v té správě disků, teď nevím). Na to je dobré si stáhnout z netu System Rescue Disk, něco takového se vždycky hodí, co kdyby ti to náhodou zkolabovalo? Ten disk co mám já obsahuje strohej Linux a mimo jiné dva programy na formátování. Jeden pod DOS (nevím jak se jmenuje) a Linuxáckej Gparted. Možná se dají stánout podobné disky i pod Windows, nevím, v tom se nevyznám.
Re: ubuntu
hanis89 píše:dik pedrosi už sem to splachnul ale nevim jak mam udelat aby se mi po startu kompu zapnul windows a ne taka ta tabulka![]()
![]()
Podívej se do BIOSU a tam bude z čeho bootuješ. Změn to na tvou mechaniku (nebo z čeho to instaluješ) a restartuj systém. Při následujícím bootu musíš mít v mechanice to CD/DVD s instalací a mělo by se ti to ocitnout v menu instalace Windows.
Té tabulky (asi myslíš Linuxový zavaděč GRUB) se nevím jak zbavit. Zkus se podívat po fóru a třeba to najdeš.
To Sender: Já odinstalaci/přeinstalaci Linuxu řeším také přes oddíly. Je to podle mě nejlepší způsob.
OS: Linux Kubuntu (primární) a Windows XP (sekundární), RAM: 512MB, procesor: AMD 2500+, grafická karta: NVIDIA GeForce 7600GT
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”