Rada s výběrem pc (hotový) mám favority
- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rada s výběrem pc (hotový) mám favority
Jen dodám, že podle benchmarku je i3 lepší za stejnou cenu jako FX-8350. (Jsem na mobilu a přesné označení té i3 si nepamatují.)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
To petrf: My nemáme žádné "doporučení" skládat sestavy jen na czc, akorát je to pro nás jednodušší (odkaz na celý košík, ale to umí i alfa) a mají sestavení zdarma. Je sice hezké, že když si tu sestavu někde poskládáš, tak že vyjde levněji, ale za stejné peníze lze prostě volit lépe (kdybych z té sestavy vyhodil SSDčko, tak tam můžu dát XEONa E3-1231v3 a FX-8320 se může jít zahrabat (už jenom kvůli spotřebě a výkon taky nemá vyšší, tam kde se využijí všechna jádra se tomu Xeonu akorát vyrovná), ale já tam dal i5 z toho důvodu, že na hry je více než dostatečná a SSD pozná mnohem více než nějaký XEON. Ty přehlížíš určité věci, co pak mají v součtu dost velký význam, třeba to tvoje "jasně že SSD je dražší, než DVD mechanika a ventilátor, ale jedna sestava je taky o skoro 1000,- levnější, než druhá - chce to dávat dohromady celou souvislost" a neřešíš, že skoro celou tu tisícovku "schlamstne" chladič, který je u FX 8xxx NUTNOST kdežto u i5 je to věc, která prospěje, ale NUTNÁ NENÍ.
Ale máš za potřebí se dohadovat?
To Petr Hnátek: i3 je výkonnější než FX-8320 jen v některých aplikacích, které využívají jedno max dvě vlákna, a těh zas až tolik není, na druhou stranu, těch co by využily 8 vláken je zatím taky málo a ve hrách jich moc přibývat nebude, protože konzole konči optimalizace na 6(6,5) jádrech...
Ale máš za potřebí se dohadovat?
To Petr Hnátek: i3 je výkonnější než FX-8320 jen v některých aplikacích, které využívají jedno max dvě vlákna, a těh zas až tolik není, na druhou stranu, těch co by využily 8 vláken je zatím taky málo a ve hrách jich moc přibývat nebude, protože konzole konči optimalizace na 6(6,5) jádrech...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem tím chtěl naznačit, že i5 nebo Xeon je jasná volba.
pro Matab: .......opravdu není vše černobílé a nejde to takto radikalizovat ve prospěch Intelu, mám to odzkoušené jak na 6-8 jádrových AMD a Intelech I3-5-7 a rozdíl pro normální používání a hraní her nejde okem poznat ( až na vyjímky ), Intel je v průměru všeho lepší , ale jde o to jak se to celé poskádá a jaké jsou priority uživatele,.......to už bych opustil a na dotazovaném obchodě jsem našel tuto sestavu ( základ ) a v doplnění SSD by ti to vyhovavalo co ?,.....jen bych chtěl vyjádření, jestli by jsi to takto nějak doporučil koupit na tom obchodě :)
http://game.wolfgad.cz/HERNI-POCITACE-V ... Nvidia-970
http://game.wolfgad.cz/HERNI-POCITACE-V ... Nvidia-970
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
rozdíl pro normální používání a hraní her nejde okem poznat ( až na vyjímky ), Intel je v průměru všeho lepší , ale jde o to jak se to celé poskládá
A votom to je, proč brát FX-8320 + GTX 970 když za prakticky stejnou cenu můžeš mít i5 + GTX970 + SSD.
A http://game.wolfgad.cz/HERNI-POCITACE-V ... Nvidia-970 bych nedoporučil, už z toho důvodu, že GIGABYTE GA-H97-HD3 není nejpovedenější deska a Gigabyte NVIDIA GeForce GTX970 není nejpovedenější GTX970 která se dá sehnat (neříkám, že je špatná, ale ta katra je dlouhá a ani není nějak výrazně tichá), navíc, když k té sestavě přičteš cenu toho SSD, jsi na 26 361Kč, což je více než za http://www.czc.cz/e2i2ibpjg4jt59oj51l621svbb/seznam se stejným výkonem.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- diskuze neumím tak používat a neznám vychytávky :)
- s tebou to je fakt těžký.....žádnou sestavu s FX-8320 + GTX 970 jsme nikdy nesrovnávali - pokud něco srovnáváš a argumentuješ - přesněji
- u sestavy s FX 8320/8350 se dá použít i jiná levnější deska, než MSI 970 gaming za 2600,- a cenově to je zase jinak, proto jsem napsat "jde o to jak se to celé poskládá". Osobně používám denně PC s SSD, bez SSD i SSHD a vím že SSD není takový zázrak pro každého za každou cenu, jak se tady snažíš nastínit a někdo ho opravdu za ty peníze neocení a raději přidá na jiné věci.
- napiš mi nějaký důvod proč není GIGABYTE GA-H97-HD3 povedená, osobně jsem jí zkoušel a je bez problému. Navíc je tam vyšší čipová sada H97 oproti tvé B85 a nebo to je zdejší celkové zanevření na Gigabyte :)
- netvrdím, že Gigabyte NVIDIA GeForce GTX970 je nejlepší verze 970, ale je za solidní cenu a oproti tvé doporučená má 3 ROKY ZÁRUKY a odejít může sebekvalitnější kus. Ohledně provozních vlastností a záruky bych doporučil verzi od MSI, ta je ale trochu dražší.
- a opakuji, že u tvé sestavy je zdroj s o 2 roky kratší zárukou a HDD o rok kratší zárukou, než u druhé sestavy - jistě by ti někdo poděkoval při případné poruše, ikdyž ty tvé nejsou žádné nekvalitní modely.
- s tebou to je fakt těžký.....žádnou sestavu s FX-8320 + GTX 970 jsme nikdy nesrovnávali - pokud něco srovnáváš a argumentuješ - přesněji
- u sestavy s FX 8320/8350 se dá použít i jiná levnější deska, než MSI 970 gaming za 2600,- a cenově to je zase jinak, proto jsem napsat "jde o to jak se to celé poskládá". Osobně používám denně PC s SSD, bez SSD i SSHD a vím že SSD není takový zázrak pro každého za každou cenu, jak se tady snažíš nastínit a někdo ho opravdu za ty peníze neocení a raději přidá na jiné věci.
- napiš mi nějaký důvod proč není GIGABYTE GA-H97-HD3 povedená, osobně jsem jí zkoušel a je bez problému. Navíc je tam vyšší čipová sada H97 oproti tvé B85 a nebo to je zdejší celkové zanevření na Gigabyte :)
- netvrdím, že Gigabyte NVIDIA GeForce GTX970 je nejlepší verze 970, ale je za solidní cenu a oproti tvé doporučená má 3 ROKY ZÁRUKY a odejít může sebekvalitnější kus. Ohledně provozních vlastností a záruky bych doporučil verzi od MSI, ta je ale trochu dražší.
- a opakuji, že u tvé sestavy je zdroj s o 2 roky kratší zárukou a HDD o rok kratší zárukou, než u druhé sestavy - jistě by ti někdo poděkoval při případné poruše, ikdyž ty tvé nejsou žádné nekvalitní modely.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej, já nemám zapotřebí se s tebou dohadovat, tedy naposled.
Celé je to od začátku od tvého prvního příspěvku o srovnání s tou sestavou za 25K v prvním příspěvku.
GA-H97-HD3 už jenom provedením PCB, méně napájecích fází atd. samotný chipset H97 nic neznamená, pro normálního uživatele je B85 naprosto dostatečná. A pokud tvrdíš, že přínos SSD nepoznáš, tak nevím co používáš, ano ve hrách nepřidá, už jen z toho důvodu, že se hry na SSD neinstalují, ale zlepší celkovou odezvu OS a svižnost základní práce je uplně jinde, než s HDD (SSHD je pak o něčem jiném), ale ano, záleží na konkrétní sestavě, do PC za 10K na hry SSD dávat nebudu.
Ohledně HDD, tak se Seagate mám mnohem lepší zkušenosti než s WD (taky si nekoupím KIU jenom kvůli tomu, že má delší záruku), raději si koupím kvalitní věc, byť s kratší zárukou... Navíc to vždy musíš vzít i s cenou.
EDIT: vidím, že už jsme jednou podobnou diskuzi vedli (viewtopic.php?f=40&t=118350), takže tímto bych to ukončil.
Celé je to od začátku od tvého prvního příspěvku o srovnání s tou sestavou za 25K v prvním příspěvku.
GA-H97-HD3 už jenom provedením PCB, méně napájecích fází atd. samotný chipset H97 nic neznamená, pro normálního uživatele je B85 naprosto dostatečná. A pokud tvrdíš, že přínos SSD nepoznáš, tak nevím co používáš, ano ve hrách nepřidá, už jen z toho důvodu, že se hry na SSD neinstalují, ale zlepší celkovou odezvu OS a svižnost základní práce je uplně jinde, než s HDD (SSHD je pak o něčem jiném), ale ano, záleží na konkrétní sestavě, do PC za 10K na hry SSD dávat nebudu.
Ohledně HDD, tak se Seagate mám mnohem lepší zkušenosti než s WD (taky si nekoupím KIU jenom kvůli tomu, že má delší záruku), raději si koupím kvalitní věc, byť s kratší zárukou... Navíc to vždy musíš vzít i s cenou.
EDIT: vidím, že už jsme jednou podobnou diskuzi vedli (viewtopic.php?f=40&t=118350), takže tímto bych to ukončil.

GA-H97-HD3 už jenom provedením PCB, méně napájecích fází atd
Kvalitně provedené čtyř fázové napájení může být lepší než 6 a více nekvalitních.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, ale tady se bavíme o dvou kvalitních.

Jak to vidím já:
Intel i5 4460
+2x vyšší výkon na jádro (v dnešních hrách je to velká výhoda)
+nižší spotřeba
+postačí box chladič
+socket 1150 (lze osadit Xeonem, i7)
-nelze taktovat
-vyšší cena (tento rozdíl smaže koupě chladiče pro FX 8350)
AMD FX 8350
+nižší cena
+lze taktovat
-nutnost koupě chladiče
-vyšší spotřeba
-AM3+ socket (nic lepšího už nepořídíš)
-není to 8 plnohodnotých jader
Deska pro oba procesory vyjde +- nastejno
K těm zdrojům Fortron 2letá záruka. Za mě bych doporučil seasonic nebo tento
Intel i5 4460
+2x vyšší výkon na jádro (v dnešních hrách je to velká výhoda)
+nižší spotřeba
+postačí box chladič
+socket 1150 (lze osadit Xeonem, i7)
-nelze taktovat
-vyšší cena (tento rozdíl smaže koupě chladiče pro FX 8350)
AMD FX 8350
+nižší cena
+lze taktovat
-nutnost koupě chladiče
-vyšší spotřeba
-AM3+ socket (nic lepšího už nepořídíš)
-není to 8 plnohodnotých jader
Deska pro oba procesory vyjde +- nastejno
K těm zdrojům Fortron 2letá záruka. Za mě bych doporučil seasonic nebo tento
Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Téma zamykám.Tazatelka se tady čtyři dny neukázala a příspěvek se změnil v diskuzi a nikoliv v doporučení.
//souhlas a pokud se zde tazatelka ukáže, nechť založí nové téma. d1amond
//souhlas a pokud se zde tazatelka ukáže, nechť založí nové téma. d1amond
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1926
-
od Ondrejjj
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 11:01
-
- 3
- 3167
-
od PavelKilleR
13 čer 2025 15:10
-
- 3
- 3552
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2269
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2975
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”