Dobrý den,
Můj problém je následující mám koupený tento notebook:
https://www.alza.cz/msi-gt60-2pe-1029cz ... 144198.htm
a má 8GB grafické paměti, ale jakýmsi způsobem je využito pouze 4GB což nechápu... chtěl bych najít řešení jak si zpříštupnit celou grafickou pamět grafický karty. Lze to nějak provést? protože sem si to koupil na náročný výkon a přece je škoda 4GB nevyužít
přidávám screenshoot z programu GPU-Z a z ovládacího panelu NVIDIA
Win 8 nevyužití celé grafiky
Re: Win 8 nevyužití celé grafiky
Graficka karta ma 4GB pameti, mas to napsane v jejich parametrech - memory size 4096 MB.
Co se tyka vyuziti, to zalezi na aplikaci - obvykle je vyuuzito mene nez 2 GB pameti pri full HD rozliseni.
Pokud nepouzivas 4K rozliseni, tak je tam ta pamet v podstate zbytecna.
Co se tyka vyuziti, to zalezi na aplikaci - obvykle je vyuuzito mene nez 2 GB pameti pri full HD rozliseni.
Pokud nepouzivas 4K rozliseni, tak je tam ta pamet v podstate zbytecna.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 26 kvě 2015 19:37, celkem upraveno 1 x.
já to vidim, ale druhej screenshoot je vidim že má 8GB a když se podíváš na ten odkaz tak tam je psáno že má 8GB tak to mě jako ošulili nebo co...?? to mi chceš říct že diagnostickej program a systém mi každej říká něco jinýho neni to divný??
Otazka je, jak je to udelane - jake pouzivas rozliseni? Na te karte bude 8 GB RAM, ale nejspis se to pouzije az kdyz je potreba nebo cpu-z to ukazuje spatne (coz je nejpravdepodobnejsi varianta, protoze Windows vidi 8 GB).
Hlavni trik je ale v tom, ze je tam tech 8 GB uplne k nicemu - kdyz hraje ve full hd na maximalni detaily co jde nastavit, i ta nejnarocnejsi hra nepouzije vic nez 4 GB ram.
A kdyz pouzijes nejake silene rozliseni jako je 4K, tak ta hra bude zcela nehratelna, protoze 880M nema dostatecny vykon aby tu hru v tom rozliseni zvladala pocitat na hratelne urovni.
Treba GTA V ukazuje, kolik graficke pameti vyuziva - obvykle je to tak 1,5-3,5 GB na max.
Hlavni trik je ale v tom, ze je tam tech 8 GB uplne k nicemu - kdyz hraje ve full hd na maximalni detaily co jde nastavit, i ta nejnarocnejsi hra nepouzije vic nez 4 GB ram.
A kdyz pouzijes nejake silene rozliseni jako je 4K, tak ta hra bude zcela nehratelna, protoze 880M nema dostatecny vykon aby tu hru v tom rozliseni zvladala pocitat na hratelne urovni.
Treba GTA V ukazuje, kolik graficke pameti vyuziva - obvykle je to tak 1,5-3,5 GB na max.
rozlišení je 2880x1620 asi to je tim ale\když jsem rozlišení změnil nic to nezměnilo... asi se nakonec rozhodnu notebook vrátit, nesplnuje to co má
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2324
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 19:19
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9123
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2243
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4649
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”