PC-HELP - update na phpbb 3.1
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:45, celkem upraveno 5 x.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC-HELP - update na phpbb 3.1
1 dobrá a 1 špatná zpráva...ta dobrá, podařilo se nastartovat rozšířený panel pro psaní/editaci příspěvků, včetně např. modernizovaného kódu pro youtube. Ta špatná, původní youtube kód se bohužel přestal zobrazovat...resp. jeho "znovuobnovení" vyžaduje update příspěvku. Není třeba nic měnit, je jen podřeba kliknout na upravit a následně odeslat...pak vše znovu běží.
Toto bude u všech příspěvků opraveno...zřejmě ručně :-/ ...omlouvám se za dočasné komplikace.
p.s. stejně tak přestal být kompatibilní spoiler kód...s tím se počítalo...místo něj je nově kód "spoil". Rovněž bude hromadně upraveno a pak ručně doladěno...
Toto bude u všech příspěvků opraveno...zřejmě ručně :-/ ...omlouvám se za dočasné komplikace.
p.s. stejně tak přestal být kompatibilní spoiler kód...s tím se počítalo...místo něj je nově kód "spoil". Rovněž bude hromadně upraveno a pak ručně doladěno...
Spoiler
Tento problém jsme spolu s Ltb řešili hned od začátku upgrade fóra (asi tuto vychytávku používám nejvíc stejně jako se neupejpám svoje texty i jinak formátovat a vkládat přidanou hodnotu: obrázky, videa), za chvíli chci (prozatím) ve vláknu Romantické drama upravit 1. a poslední stránku na novou verzi. Problém bude i v chybějící podpoře titulku spoileru, který bude řešen vložením textu před spoiler (možná dočasně?). Budu se muset zamyslet i nad dalším řešením skrytého (začerněného) textu.
Do budoucna (když už jsme se pustili do změn) bych se přimlouval za umožnění víceúrovňového spoileru (možnost adresářové struktury například dle důležitosti a lepšího členění článku). Zjednodušení prvku spoileru třeba na rozklikávací prvek (kříž jako v Průzkumníku a podobně) a nezmenšení spoilerového prostoru po otevření. Možnost začlenění spoilerů přímo do fóra, například do úvodní stránky a členění spoilerového typu pro subfóra (Hardware, Software, Net, ...) a možnost subsubfór (Systém > Windows 7 > ...). Zápis prefencí uživatele například do cookie, tím by měl každý uživatel výchozí stav fóra tak, jak by ho preferoval, například já skliknutí do hlavních kategorií, jiný uživatel například rozkliknutí do vzhledu jako je nyní ...
Youtube
Nemyslím si, že je reálná úprava ručně, přimlouvám se za sestavení robota / skriptu, co by si sám nalezl všechny příspěvky s videi a postupně (musel by mít práva pro otevření jakéhokoliv příspěvku) by je otevřel a bez jakýchkoliv úprav ihned zavřel. Příspěvků s videi je strašně moc ...
Automaticky roztahovací vzhled (využívající co největší šířku obrazovky uživatele)
Přimlouvám se za co nejrychlejší zprovoznění tohoto vzhledu, abych mohl kontrolovat vzhled svých příspěvků (full HD) a případně ho upravil.
Hlavičky
Co mi tu chybí a za co se do budoucnosti přimlouvám jsou "hlavičky". Nejjednodušeji si to představíte tak, že se podíváte třeba do vlákna Romantické drama nebo Vědeckotechnické zajímavosti a novinky (Počítače zmizí ...). Na začátku každého mého příspěvku jsou stejné vložky, odkazy na seznamy a podobně. Kdykoli se je rozhodnu vylepšit, musím potom do každého takového mého příspěvku ve vláknu a ručně ho upravit, i když ho často pouze zkopírovaný vložím, po smazání starého textu, přesto musím do každého svého příspěvku ve vláknu a čím je vlákno delší, tím víc "zbytečné" práce ...
Kdyby tu v budoucnu byla možnost si tento text, jakousi hlavičku vložit například do prvního (pouze příklad) příspěvku a pak se na něj (hlavičku) pouze odkazovat - asi jako to dělá podpis uživatele - bylo by to v budoucnu obrovské ušetření práce
P.S.:
V tomto příspěvku se mi na jeho úplném konci zobrazuje posouvací lišta na šířku. To je co?
Tento problém jsme spolu s Ltb řešili hned od začátku upgrade fóra (asi tuto vychytávku používám nejvíc stejně jako se neupejpám svoje texty i jinak formátovat a vkládat přidanou hodnotu: obrázky, videa), za chvíli chci (prozatím) ve vláknu Romantické drama upravit 1. a poslední stránku na novou verzi. Problém bude i v chybějící podpoře titulku spoileru, který bude řešen vložením textu před spoiler (možná dočasně?). Budu se muset zamyslet i nad dalším řešením skrytého (začerněného) textu.
Do budoucna (když už jsme se pustili do změn) bych se přimlouval za umožnění víceúrovňového spoileru (možnost adresářové struktury například dle důležitosti a lepšího členění článku). Zjednodušení prvku spoileru třeba na rozklikávací prvek (kříž jako v Průzkumníku a podobně) a nezmenšení spoilerového prostoru po otevření. Možnost začlenění spoilerů přímo do fóra, například do úvodní stránky a členění spoilerového typu pro subfóra (Hardware, Software, Net, ...) a možnost subsubfór (Systém > Windows 7 > ...). Zápis prefencí uživatele například do cookie, tím by měl každý uživatel výchozí stav fóra tak, jak by ho preferoval, například já skliknutí do hlavních kategorií, jiný uživatel například rozkliknutí do vzhledu jako je nyní ...
Youtube
Nemyslím si, že je reálná úprava ručně, přimlouvám se za sestavení robota / skriptu, co by si sám nalezl všechny příspěvky s videi a postupně (musel by mít práva pro otevření jakéhokoliv příspěvku) by je otevřel a bez jakýchkoliv úprav ihned zavřel. Příspěvků s videi je strašně moc ...
Automaticky roztahovací vzhled (využívající co největší šířku obrazovky uživatele)
Přimlouvám se za co nejrychlejší zprovoznění tohoto vzhledu, abych mohl kontrolovat vzhled svých příspěvků (full HD) a případně ho upravil.
Hlavičky
Co mi tu chybí a za co se do budoucnosti přimlouvám jsou "hlavičky". Nejjednodušeji si to představíte tak, že se podíváte třeba do vlákna Romantické drama nebo Vědeckotechnické zajímavosti a novinky (Počítače zmizí ...). Na začátku každého mého příspěvku jsou stejné vložky, odkazy na seznamy a podobně. Kdykoli se je rozhodnu vylepšit, musím potom do každého takového mého příspěvku ve vláknu a ručně ho upravit, i když ho často pouze zkopírovaný vložím, po smazání starého textu, přesto musím do každého svého příspěvku ve vláknu a čím je vlákno delší, tím víc "zbytečné" práce ...
Kdyby tu v budoucnu byla možnost si tento text, jakousi hlavičku vložit například do prvního (pouze příklad) příspěvku a pak se na něj (hlavičku) pouze odkazovat - asi jako to dělá podpis uživatele - bylo by to v budoucnu obrovské ušetření práce

P.S.:
V tomto příspěvku se mi na jeho úplném konci zobrazuje posouvací lišta na šířku. To je co?

- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky X za reakci a připomínky. Jakmile se situace po upgrade v3.1 ustálí, zamyslíme se nad dalšími novinkami, které píšeš - min. je pak zkusím zadat jako požadavek pro vývoj.
K YOUTUBE - příspěvků je přesně 2740
...je jich hodně, ale oprava jde celkem rychle. Předpokládám, že do týdne tohle bude OK. Naprogramování nějakého skriptu by mi zabralo myslím delší dobu... Existuje vývojářský nástroj i přímo od phpbb.com, jenže zatím ho pro v3.1 nemají...
Automaticky roztahovací vzhled: novinka už tu je, jen jsem se o ní zatím nezmiňoval (plánuji pak 1. přehledové téma "Novinky v 3.1"). Mrkni do "Uživatelský panel" >> Nastavení >> Prohlížení příspěvků >> Use maximum width...........nastav na Yes. Tímto se prosilver protáhne do max. možné délky. Dodatečně ještě vyladíme šířku profilu nalevo, ale i tak myslím, že by ti mohlo pomoci.
p.s. téma "Romantické filmy" vezmu jako první a upravím je celé, to bude ok ještě dnes.
p.p.s. posuvník tam žádný nevidím (?)...možná tím jak je okno dynamické, tak se chtělo roztahovat i do šířky? Těžko říct, zatím jsem se s tím nesetkal.
K YOUTUBE - příspěvků je přesně 2740

Automaticky roztahovací vzhled: novinka už tu je, jen jsem se o ní zatím nezmiňoval (plánuji pak 1. přehledové téma "Novinky v 3.1"). Mrkni do "Uživatelský panel" >> Nastavení >> Prohlížení příspěvků >> Use maximum width...........nastav na Yes. Tímto se prosilver protáhne do max. možné délky. Dodatečně ještě vyladíme šířku profilu nalevo, ale i tak myslím, že by ti mohlo pomoci.
p.s. téma "Romantické filmy" vezmu jako první a upravím je celé, to bude ok ještě dnes.
p.p.s. posuvník tam žádný nevidím (?)...možná tím jak je okno dynamické, tak se chtělo roztahovat i do šířky? Těžko říct, zatím jsem se s tím nesetkal.
Tak jsem upravil 1. příspěvek na poslední straně Romantické drama - možná ještě lehce poupravím - a myslím, že je docela uspokojující. Přišel jsem na to, jak dělat na této nové verzi skrytý text (pro nepřímé odkazy na exotické filmy, co neběželi na běžných TV kanálech v ČR), a myslím, že je to docela ucházející. Snad ho budou schopni zobrazit i uživatelé
Napovím, že musí použít myš a text si fintou zobrazit ...
Protože jsem předtím nevyužil testovací koutek pro novou verzi fóra (jedu za chodu), tak si teď jdu na nějakém neškodném zkušebním testu otestovat, jaké jsou jeho možnosti ...
Teď jsem zjistil, že při klikání na Přílohy > Přidat soubory - nemám žádnou reakci, prostě tlačítko nereaguje, tedy jestli za to nemůže můj starý Firefox 3.6.28+CZ - mám ho sice vymazlený, ale přece jen je obstarožný
Posouvací lišta na šířku:

Protože jsem předtím nevyužil testovací koutek pro novou verzi fóra (jedu za chodu), tak si teď jdu na nějakém neškodném zkušebním testu otestovat, jaké jsou jeho možnosti ...
Teď jsem zjistil, že při klikání na Přílohy > Přidat soubory - nemám žádnou reakci, prostě tlačítko nereaguje, tedy jestli za to nemůže můj starý Firefox 3.6.28+CZ - mám ho sice vymazlený, ale přece jen je obstarožný

Posouvací lišta na šířku:

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
LtB, tak už jsem asi přišel na můj "problém" s nezobrazováním odpovědí v notifikacich. Témana, na které jsem odpověděl už v v3.1 (resp. na které jsem odpověděl až po tom, co jsem v nastavení zaškrkl kolonku upozorňovat na...) se v notifikacích zobrazují (zjistil jsme, že se mi v Darku automaticky označí jako odebíraná a ty se pak zobrazí v notifikacích), ale starší odpovědi se tam nepřidají a proto se mi nejspíš nezobrazovali v notifikacích.
To x-rated: To myslíš jak, to se musí přidat přímo do fóra, ne?
To x-rated: To myslíš jak, to se musí přidat přímo do fóra, ne?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Tak mám nastaveno roztahování, ale stále to není ono. Kdysi mi ve vláknu Romantické drama nepřetékala hlavička na další řádek ve fullHD, nyní ano. Ale všiml jsem si, že levý sloupec s info uživatelů je širší, takže tato rozšiřovací úprava nejspíš rozšiřuje i tento sloupec - není tedy asi levý sloupec pevně fixovaný na určitou šířku.
Dále fóru asi chybí favicon, protože můj plugin Firefoxu, který je na stránce aktivní pouze když stránce chybí favicon, mi generuje náhodnou ikonu, která určitě není našeho fóra. Zkoušel jsem tento plugin na fóru vypnout, ale ani poté se jiný favicon nenačte. Normálně bych si toho asi nevšiml, já ale mám taby prohlížeče široké pouze na šířku faviconu, protože jsem pokročilý uživatel a mám často zapnuty desítky až stovky stránek najednou, navíc se mi sklikávají / colapse (automaticky) do stromů tabů a automaticky hází do různých výškových úrovní, dle podřízenosti a úrovní (normal, sub, subsub, subsubsub, ...).
Dále fóru asi chybí favicon, protože můj plugin Firefoxu, který je na stránce aktivní pouze když stránce chybí favicon, mi generuje náhodnou ikonu, která určitě není našeho fóra. Zkoušel jsem tento plugin na fóru vypnout, ale ani poté se jiný favicon nenačte. Normálně bych si toho asi nevšiml, já ale mám taby prohlížeče široké pouze na šířku faviconu, protože jsem pokročilý uživatel a mám často zapnuty desítky až stovky stránek najednou, navíc se mi sklikávají / colapse (automaticky) do stromů tabů a automaticky hází do různých výškových úrovní, dle podřízenosti a úrovní (normal, sub, subsub, subsubsub, ...).
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
SZ se mi v mailu nezobrazuje text zprávy , jen odkaz na forum. Dříve se zpráva zobrazovala , lze to nějak nastavit?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Mne na Opeře funguje favicon normálně jako předtím (OT: jsem rád, že nejsem sám, kdo má otevřeno spousty záložek a oken prohlížeče
).

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X píše:Teď jsem zjistil, že při klikání na Přílohy > Přidat soubory - nemám žádnou reakci, prostě tlačítko nereaguje, tedy jestli za to nemůže můj starý Firefox 3.6.28+CZ - mám ho sice vymazlený, ale přece jen je obstarožný![]()
To je divné, mě funguje vše jak má...prosím zkus to v jiném prohlížeči, třeba blokuješ nějaký doplněk, co přílohy potřebují..
jaro3 píše:SZ se mi v mailu nezobrazuje text zprávy , jen odkaz na forum. Dříve se zpráva zobrazovala , lze to nějak nastavit?
Tohle bohužel zatím nelze, autor tohoto MODu zatím neměl čas připravit verzi pro v3.1. Určitě to dodatečně do fóra přidáme, ale aktuálně nelze.
X píše:Tak mám nastaveno roztahování, ale stále to není ono. Kdysi mi ve vláknu Romantické drama nepřetékala hlavička na další řádek ve fullHD, nyní ano. Ale všiml jsem si, že levý sloupec s info uživatelů je širší, takže tato rozšiřovací úprava nejspíš rozšiřuje i tento sloupec - není tedy asi levý sloupec pevně fixovaný na určitou šířku.
Ano, jak jsem psal, také jsem si toho všimnul a tohle, věřím, doladíme.
X píše:Dále fóru asi chybí favicon, protože můj plugin Firefoxu
Díky za info, zřejmě jsem ho omylem odstranil při upgradu, napravím..
//Ltb edit: favicon je zpět...
Tak jsem zkoušel Operu a tam ta příloha funguje ...
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hmm...u příloh se změnilo to, že nyní je možné vybrat více souborů najednou, dříve se muselo nahrávat po jednom. Tipoval bych, že to blokuje nějaký z tvých doplňků v prohlížeči, že ve verzi samotné problém asi nebude...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1891
-
od Shokata88
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 09:34
-
- 5
- 2788
-
od majkl00
26 pro 2024 14:06
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 10926
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3211
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3885
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-