Je SSD disk opravdu tak dobrý ?
Je SSD disk opravdu tak dobrý ?
Dobrý den, koupil jsem si komponenty na sestavení PC a mezi tím je i 120GB SSD na kterém chci mít Windows, vyplatilo se mi vůbec SSD disk kupovat pro Windows, budu mít rychlejší systém ? Opravdu to zrychluje chod programů ?
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je SSD disk opravdu tak dobrý ?
Chod celého operačního systému i načítání programů to opravdu zrychluje a změnu určitě pocítíš
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Ano SSD disk je dost znát...jak v najíždění systemu tak v plynulejším chodu systemu =)
A bude to spouštět rychleji i ty programy, co budou nainstalované na druhém disku který má 1TB ? Jelikož na 120GB se toho moc nevejde, tak mám na data disk druhý.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, i kdyz ne o tolik.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:41, celkem upraveno 5 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Poznas prechod na SSD? Asi trochu. Poznas prechod zpet na klasicky HDD. Zcela urcite
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevyplatilo by se, kdyby jsi měl Win XP a starší. Ti ho neznají a zrychlení by bylo jen mírné. Ale to bych se divil, kdyby jsi ho tam dával.
Mám hodně programů, co se mě spouští po startu. Se starším PC s klasickým HDD start trval cca 5 minut. Nyní s SSD pod minutu. Jedna z věcí, co se nesmí zapomenout, tak NEDEFRAGMENTOVAT! U SSD to nemá smysl. Navíc mu to i škodí - každá buňka SSD má omezený počet zápisů.
Mám hodně programů, co se mě spouští po startu. Se starším PC s klasickým HDD start trval cca 5 minut. Nyní s SSD pod minutu. Jedna z věcí, co se nesmí zapomenout, tak NEDEFRAGMENTOVAT! U SSD to nemá smysl. Navíc mu to i škodí - každá buňka SSD má omezený počet zápisů.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Pohlaví:
Od W7 výše již systém SSD sám rozezná a zapne trim a vypne defragmentaci (mimo jiné).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1014
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
05 čer 2025 17:42