o2 - nestabilní internet

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Kubajz89
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

o2 - nestabilní internet

Příspěvekod Kubajz89 » 30 zář 2015 14:24

Zdravím!

Už jsem doopravdy zoufalý..v posledních cca 14 dnech se potýkám s velmi nepříjemným problémem.
Moje připojení je neskutečně nestabilní. Abych to upřesnil..

Většinou při spuštění PC vše běží jak má, po chvíli vytížení internetu začne ale kolísat, ping je schopný se vyšplhat až k 1600ms, tam zůstane cca 1minutu, poté se to zase ustálí. S těmi vysokými pingy padá download i upload.
Volal sem samozřejmě několikrát na o2, myslím si, že už mě musí mít na černé listině za ten týden :D
Byl sem 3x přepojen na technickou podporu, kde s tím šaškovali, ale nikdo nic kloudného nevymyslel, jediné co se stalo, že mi snížili download a na základě toho doufali, že se mi ustálý chod internetu. Bohužel .. :roll:
Také u mě doma byl technik osobně, vše proměřil - od mého baráku, až k nim. Vše se drželo v normě (okolo 25ms), potom sem zkusil zapnout video na YouTube a po chvíli ping vyskočil na 800ms, koukal na to jak kdyby padl z višně a netušil..
Ještě bych mohl zmínit, že jsem připojen přes ethernet kabel, router je vdsl a internet je veden přes pevnou linku, kde to pán z technické podpory samozřejmě také proměřoval a bylo to "OK very good".
Také už sem vyzkoušel vyměnit router, problém stále přetrvává. Další co sem zkoušel bylo, zda není chyba u mě v PC, tak sem zapojil ethernet kabel do svého ntb, problém byl však stále tentýž...

HELP PROSÍM! Příde mi, že už ani o2 si neví rady, jsem fakt zoufalý..jelikož jsem ve vsi tak nemám moc na výběr z jiných připojení. :-(

Dodatečně přidáno po 1 hodině 1 minutě 23 vteřinách:
Obrázek
+ fw je vypnutý po celou dobu

Dodatečně přidáno po 3 minutách 5 vteřinách:
// dodatek: Na tomto připojení frčím už několik let a bez problémů, 22mbit download, 1,5mbit upload, 25-50ms ping
Dnes? 2-15mbit download, 0,2-1mbit upload, 25-1800ms ping

Reklama
bradto
Level 2
Level 2
Stav:

Re: o2 - nestabilní internet

Příspěvekod bradto » 30 zář 2015 15:43

Nepřipojuje se ti na to někdo?

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 30 zář 2015 15:45

tak to bude evidentně chyba u nich... pokud jsi vyměnil i router a beze změny...

tam máš někoho napojenýho na tvým připojení asi :-D
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Kubajz89
nováček
Stav:

Příspěvekod Kubajz89 » 30 zář 2015 17:50

Jo to těžko říct, ale to by snad zjistili když to proměřují, že je čerpáno ještě od jinud, ne?
Navíc sem modem resetoval do továrního nastavení a měnil sem heslo.
Jinak..nepomohlo by mi něco změnit v nastavení modemu?

Obrázek

bradto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bradto » 30 zář 2015 18:00

Mám router TP-LINK a v nastavení routeru (v případě TP-LINK je to 192.168.100.2, O2 má jinou adresu) vidím která zařízení jsou připojená a myslím, že tam můžeš i nastavit povolená zařízení.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 58 vteřinách:
v případě TP-LINK je to Wireless -> Wireless MAC Filtering, u tebe to bude podobný

Kubajz89
nováček
Stav:

Příspěvekod Kubajz89 » 30 zář 2015 18:16

bradto píše:Mám router TP-LINK a v nastavení routeru (v případě TP-LINK je to 192.168.100.2, O2 má jinou adresu) vidím která zařízení jsou připojená a myslím, že tam můžeš i nastavit povolená zařízení.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 58 vteřinách:
v případě TP-LINK je to Wireless -> Wireless MAC Filtering, u tebe to bude podobný

Je to všechno anglicky a poměrně dost složité pro laika jako jsem já. Myslíš, že bych ti mohl poslat do SZ údaje pro vzdálené ovládání mého PC přes teamviewer, že by ses na to podíval? Děkuji mnohokrát předem

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 30 zář 2015 18:38

Ten MAC filter je celkem jednoduché nastavit. Spočívá v tom, že každé připojené zařízení má svojí stálou adresu. Ty pak můžeš povolit pouze adresy, které napíšeš do toho seznamu.
Ještě bych ale předem zkusil jinou věc. Pokud je na tebe někdo napojený, tak bych si troufl tvrdit, že to je bezdrátově. Takže zkus připojit PC přes kabel, wi-fi vypni a zkus to. Pokud je na tebe někdo napojený, při vypnuté wi-fi by měl být znát rozdíl.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

bradto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bradto » 30 zář 2015 19:12

Jak píše cervcek.. já osobně bych to přirovnal k nastavení hesla k WI-FI. Zítra se dostanu k jednomu O2 routeru tak ti sem dám pár screenů jak to udělat.

Kubajz89
nováček
Stav:

Příspěvekod Kubajz89 » 30 zář 2015 19:21

Děkuji Vám..,

jinak na tomto internetu frčím už 4 roky ne-li víc a připojen na to je sestry ntb, rodičů mobily (2) a můj PC + ntb a router to v klidu utáhnul. Samozřejmě, pokud sme něco stahovali tak se to zpomalilo, ale hlavní bylo, že to bylo stabilní.
Teď je to chvíli v pořádku, chvíli zas absolutně ne.., proste jako na houpačce, to mi nepřijde jako známka cizího připojení. Nebo se pletu?

bradto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bradto » 30 zář 2015 19:31

Kdyby to bylo pořád pomalý, tak by to znamenalo, že je na tom někdo furt a furt vám to zatěžuje. Naopak když je to jak na houpačce, tak to bude když se tam někdo připojí..

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 30 zář 2015 19:35

Kubajz89 píše:jelikož jsem ve vsi tak nemám moc na výběr z jiných připojení. :-(

a na tos přišel jak? ptal ses sousedů, googlis jiný isp? snad každá vesnice má aspoň jeden bezdrát :? nohy na ramena a pryč od o2, jak rychle to jenom pude
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

bradto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bradto » 30 zář 2015 19:36

x-rated, taky špatné zkušenosti s o2? že tu radíš změnit poskytovatele.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4636
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    2957
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3032
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    7808
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”