Zdravim odbornici,
chcel by som vediet,ci pomoze obycajne sformatovanie HDD a nahodenie noveho systemu ak chcem odstranit tento virus : Win32:Dialer-GC [Trj] ,teda aspon sa mi zda ze sa tak pise..Prejavoval sa tak,ze vyhadzoval nejaky program a po case sa sam restartoval.Skusal som kadeco,no nakoniec som ho sformatoval a bolo..Teraz je to v pohode,len sa mi zda,ze z RAMky nejako ubudlo.Povodne mi pisalo v spravcovi systemu 1GB RAM,no teraz iba 445 MB!!Cim to je? Vyriesil som to vobec??Diki moc...
Format HDD a odstranenie virusu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Formát HDD virus určitě nepřežije.
K těm RAM:
Když dáš Start-Spustit-winver, tak to hlásí to samé?
Koukal jsi se do nastavení BIOSu, jestli ti to tam ten virus nepřenastavil-popř. zkoušel jsi reset CMOS?
K těm RAM:
Koukal jsi se do nastavení BIOSu, jestli ti to tam ten virus nepřenastavil-popř. zkoušel jsi reset CMOS?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
K těm RAM:
Koukal jsi se do nastavení BIOSu, jestli ti to tam ten virus nepřenastavil-popř. zkoušel jsi reset CMOS?[/quote]
Tak skusil som ten winver a pise to aj tam..Majitel pc tvrdi ze ma RAMku 512.Ale je mozne ze by bola az tak orezana?Ci je to tolerancia?
Koukal jsi se do nastavení BIOSu, jestli ti to tam ten virus nepřenastavil-popř. zkoušel jsi reset CMOS?[/quote]
Tak skusil som ten winver a pise to aj tam..Majitel pc tvrdi ze ma RAMku 512.Ale je mozne ze by bola az tak orezana?Ci je to tolerancia?
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud se jedná o notebook, tak bývá RAM sdílená s grafickou kartu.(grafická karta si odebere trochu paměti pro sebe)
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teoreticky tu jistá možnost přežití v boot sektoru je, ale podle mě by to přepsala ta nová instalace windows.
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Bootvirus, formát harddisku by přežil zcela jistě a možná i instalačku Win. Je starý a už se s ním nejde skoro setkat. Nějaká ochrana proti bootvirům bývá v BIOSu, antivir, když se tedy zapne. Jinak jsou možné i viry, co zničí hardware. Například roztočí harddisk a rychle zastaví, nebo vypálí monitor. Na Netu bude nějaké info k nalezení, protože jsem o tom kdysi četl. Stejně to ale bude nejspíš DOSová záležitost (ještě spíše strojový kód), protože Win si ostatní software přímo k hardwaru moc nepouští.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
X - to já také četl, že počítačový vir Tě může nakazit, pokud zrovna sedíš u PC a zíráš na monitor. Takových "důležitých informací" již na internetu kolovalo a stále koluje, ale ještě jsem se za celá léta nesetkal, že by počítačový vir zničil třeba disk, nebo dokonce monitor. To je taková "počítačová latina".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
to X: to se stalo jednou kámošovi. chytil vir a ten mu nějak pořád rychle přesunoval data až klekl HDD a PC během toho nešlo vypnout. zavolal mě ať se jdu na to podívat. nevěřil jsem mu. data se přesouvala, mizela z jedné složky do druhé. na ploše bylo asi 20 těch oken když se kopíruje a pak modrá smrt a hotovo. PC už nerozjel. zajímavý problém a nešlo s tím nic udělat jen bezmocně sledovat, jak to mizí a zase je jinde
i takové případy se stávají 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Pic: No tak to by ses divil, co je všechno možné
Jsem před pár roky narazil na Netu na nějaký odkaz, co uváděl asi něco takového (už ani nevím, v jaké řeči, ale asi anglicky): chcete návod na atomovou bombu? Jsem si říkal, to si dělají prdel
Stáhl jsem to a fakt to bylo mnohostránkový odborný elaborát, jestli funkční jsem nezkoušel, protože takové znalosti nemám
A radši jsem to také hned smazal 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
X - To mluvíš o něčem úplně o něčem jiném, než já. Jen jsem chtěl říci, že některé pověstí, jak viry likvidují monitor atd. jsou jen báchorky.
memphisto - to si můžeš vyzkoušet na vlastním PC - označíš všechny soubory a dáš del a budeš koukat jak to fofrem mizí. Nebo vytvoříš bat, či jiný soubor, který to také umí. Takové věcičky se před drahna lety šířily na disketách. Jenže si musíš na ten soubor kliknout a spustit jej. Tak si mnoho dobráků tímto způsobem nainstaluje dobrovolně do PC různou verbež.
memphisto - to si můžeš vyzkoušet na vlastním PC - označíš všechny soubory a dáš del a budeš koukat jak to fofrem mizí. Nebo vytvoříš bat, či jiný soubor, který to také umí. Takové věcičky se před drahna lety šířily na disketách. Jenže si musíš na ten soubor kliknout a spustit jej. Tak si mnoho dobráků tímto způsobem nainstaluje dobrovolně do PC různou verbež.
Naposledy upravil(a) Pic dne 27 led 2008 00:10, celkem upraveno 1 x.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”