Format HDD a odstranenie virusu

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Deather666
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Format HDD a odstranenie virusu

Příspěvekod Deather666 » 25 led 2008 07:55

Zdravim odbornici,
chcel by som vediet,ci pomoze obycajne sformatovanie HDD a nahodenie noveho systemu ak chcem odstranit tento virus : Win32:Dialer-GC [Trj] ,teda aspon sa mi zda ze sa tak pise..Prejavoval sa tak,ze vyhadzoval nejaky program a po case sa sam restartoval.Skusal som kadeco,no nakoniec som ho sformatoval a bolo..Teraz je to v pohode,len sa mi zda,ze z RAMky nejako ubudlo.Povodne mi pisalo v spravcovi systemu 1GB RAM,no teraz iba 445 MB!!Cim to je? Vyriesil som to vobec??Diki moc...

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 25 led 2008 15:31

Formát HDD virus určitě nepřežije.

K těm RAM:
Když dáš Start-Spustit-winver, tak to hlásí to samé?
Koukal jsi se do nastavení BIOSu, jestli ti to tam ten virus nepřenastavil-popř. zkoušel jsi reset CMOS?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Deather666
nováček
Stav:

Příspěvekod Deather666 » 26 led 2008 08:59

K těm RAM:
Když dáš Start-Spustit-winver, tak to hlásí to samé?
Koukal jsi se do nastavení BIOSu, jestli ti to tam ten virus nepřenastavil-popř. zkoušel jsi reset CMOS?[/quote]

Tak skusil som ten winver a pise to aj tam..Majitel pc tvrdi ze ma RAMku 512.Ale je mozne ze by bola az tak orezana?Ci je to tolerancia?

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 26 led 2008 21:41

Pokud se jedná o notebook, tak bývá RAM sdílená s grafickou kartu.(grafická karta si odebere trochu paměti pro sebe)
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Myloš » 26 led 2008 21:44

zlobyl píše:Formát HDD virus určitě nepřežije.
Pokud je ale zapsán v bootsektoru, nebyl bych si tím tak jistý. Věděl by tady o tom někdo něco?

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 26 led 2008 21:47

Teoreticky tu jistá možnost přežití v boot sektoru je, ale podle mě by to přepsala ta nová instalace windows.

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 26 led 2008 21:52

to by musel přijít k něčemu hodně starýmu.viry co by znefunkčnili komp už dávno nefrčej.
a jestli to byl nějakej dealer tak určitě formát nepřežije.

ale je samo možný že instaluješ něco infikovanýho-nějakej downloader např.

pošli log z hijackthis

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 26 led 2008 22:47

Bootvirus, formát harddisku by přežil zcela jistě a možná i instalačku Win. Je starý a už se s ním nejde skoro setkat. Nějaká ochrana proti bootvirům bývá v BIOSu, antivir, když se tedy zapne. Jinak jsou možné i viry, co zničí hardware. Například roztočí harddisk a rychle zastaví, nebo vypálí monitor. Na Netu bude nějaké info k nalezení, protože jsem o tom kdysi četl. Stejně to ale bude nejspíš DOSová záležitost (ještě spíše strojový kód), protože Win si ostatní software přímo k hardwaru moc nepouští.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 led 2008 23:31

X - to já také četl, že počítačový vir Tě může nakazit, pokud zrovna sedíš u PC a zíráš na monitor. Takových "důležitých informací" již na internetu kolovalo a stále koluje, ale ještě jsem se za celá léta nesetkal, že by počítačový vir zničil třeba disk, nebo dokonce monitor. To je taková "počítačová latina".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 26 led 2008 23:39

to X: to se stalo jednou kámošovi. chytil vir a ten mu nějak pořád rychle přesunoval data až klekl HDD a PC během toho nešlo vypnout. zavolal mě ať se jdu na to podívat. nevěřil jsem mu. data se přesouvala, mizela z jedné složky do druhé. na ploše bylo asi 20 těch oken když se kopíruje a pak modrá smrt a hotovo. PC už nerozjel. zajímavý problém a nešlo s tím nic udělat jen bezmocně sledovat, jak to mizí a zase je jinde :o i takové případy se stávají :idea:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 26 led 2008 23:42

Pic: No tak to by ses divil, co je všechno možné :lol: Jsem před pár roky narazil na Netu na nějaký odkaz, co uváděl asi něco takového (už ani nevím, v jaké řeči, ale asi anglicky): chcete návod na atomovou bombu? Jsem si říkal, to si dělají prdel :lol: Stáhl jsem to a fakt to bylo mnohostránkový odborný elaborát, jestli funkční jsem nezkoušel, protože takové znalosti nemám :lol: :lol: :lol: A radši jsem to také hned smazal :lol:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 led 2008 00:08

X - To mluvíš o něčem úplně o něčem jiném, než já. Jen jsem chtěl říci, že některé pověstí, jak viry likvidují monitor atd. jsou jen báchorky.
memphisto - to si můžeš vyzkoušet na vlastním PC - označíš všechny soubory a dáš del a budeš koukat jak to fofrem mizí. Nebo vytvoříš bat, či jiný soubor, který to také umí. Takové věcičky se před drahna lety šířily na disketách. Jenže si musíš na ten soubor kliknout a spustit jej. Tak si mnoho dobráků tímto způsobem nainstaluje dobrovolně do PC různou verbež.
Naposledy upravil(a) Pic dne 27 led 2008 00:10, celkem upraveno 1 x.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”