Sestava: https://www.alza.cz/asus-rog-gl552vx-cn ... .htm#popis
Zdravím,
mám problém a potřeboval bych nějaké kloudné názory, popřípadě rady. Při sepnutí HDD (předpokládám, že je to HDD - takové tiché "písknutí"), mi "zamrzá" celý systém na 1/ 2 sec. Při práci v systému to není zas až takový problém, ale při hraní her to už problém je + navíc rozptyl FPS je obrovský, v rozmezí 110 FPS až po 40 FPS a při "zamrznutí" drop na 15 až 20 FPS (1/ 2 sec.).
Optimalizoval jsem systém a grafickou kartu pro výkon, pro grafiku jsem stáhl starší typ ovládače (361.75-desktop-win10-64bit-international-whql), samotné hry, které hraji - World of Warcrat, Heroes of the Storm jsem testoval na "x" settingů a vždy se stejným výsledkem. U wowka se FPS jakž/ takž drží okolo 60, ale "zamrzání" s následným dropem FPS na 20 (1/ 2 sec.) nemizí. U Heroes of the Storm se při zapnutí hry FPS pohybují okolo 60, při listování ve hře (hrdinové, shop, apod.) dropuje FPS na 20 a hra se zasekává. Při startu matche se FPS pohybuje okolo 100, v průběhu hry padá na 70 a pozdějších fázích na 40 až 50 FPS s častými "seky" s dropy FPS na 20 (1/2 sec.).
Za případné tipy, rady či názory předem díky,
John Mudman
< "zamrzání", drop FPS >
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: < "zamrzání", drop FPS >
Ahoj,
napadá mě, že by si mohl mít disk špatně zapojený. Můžeš ho zkusit vypojit a zase zapojit. Také už může být poškozený, tak zkus udělat SMART kontrolu (např. přes hirens boot). Pokud tady problém nebude tak to pravděpodobně bude softwarová chyba. Jak dlouho už máš notebook a jak dlouho máš nainstalovaný tento OS?
napadá mě, že by si mohl mít disk špatně zapojený. Můžeš ho zkusit vypojit a zase zapojit. Také už může být poškozený, tak zkus udělat SMART kontrolu (např. přes hirens boot). Pokud tady problém nebude tak to pravděpodobně bude softwarová chyba. Jak dlouho už máš notebook a jak dlouho máš nainstalovaný tento OS?
Tohle vypadá na problém s HDD.
Zkontroluj HDD přes Crystaldisk info.
Zkontroluj HDD přes Crystaldisk info.
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
OK, otestuju ten HDD nejakou appkou a vyzkousim i nainstalovat ty hry na SSD disk.
Myslite, ze to muzu brat jako pripadnou "zavadu" pro pozdejsi reklamaci?
m.urubek, notebook mam cca. tyden uplne novy.
Myslite, ze to muzu brat jako pripadnou "zavadu" pro pozdejsi reklamaci?
m.urubek, notebook mam cca. tyden uplne novy.
Zatím těžko říct... pokud tohle nepomůže a máš to koupené online. Využil bych vrácení do 14 dnů a koupil znova.... (je to rychlejší než reklamace)
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak problem vyresen, not'as jde na "vraceni" nebo reklamaci, ale asi na to vraceni. Pred chvili jsem ho zapl, po 5 min. problikl/ zhasl a uz ani nenajede.
Vsem diky za prispevky.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2462
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek