Aktivované windows 10 a přenos na jíný počítač Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Aktivované windows 10 a přenos na jíný počítač

Příspěvekod petr22 » 26 čer 2016 11:02

HP stejne sestavy prodava pouze s licenci Windows, navic pise ze oba pocitace jsou kupovane s licenci.

On totiz pocitac s licenci Windows a bez ni musi mit rozdilny BIOS, coz obvykle u identickeho typu nehrozi.

To co chce je vzit jeden pocitac, nechat provest vsechny aktualizace a nasledne prekopirovat na ostatni pocitace.

Coz jde, ale pokud maji byt pocitace zapojene do site je nutne spustit Sysprep, nechat ho dobehnout do konce a teprve pak delat image.

Clovek, co bude instalovat sitove pocitace tak ze jen prekopiruje disk a zmeni nazev pocitace je na zastreleni, jednoho takoveho jsem videl a jeste se strasne divil ze za to letel ve zkusebni dobe.

Reklama
Roman84
nováček
Stav:

Re: Aktivované windows 10 a přenos na jíný počítač

Příspěvekod Roman84 » 27 čer 2016 08:01

Ahoj, je to tak, že oba počítače mají OEM licenci. Četl jsem něco o nástroji sysprep, tak tu zálohu asi zkusím obnovit na ten nový PC bez připojení k internetu, zkusím použít sysprep. Mělo by to připravit systém pro přenos na jiný HW, tak doufám, že po následném připojení k internetu by se to mělo aktivovat bez problémů a samo.

Dám vědět, jak jsem dopadl.

Roman84
nováček
Stav:

Re: Aktivované windows 10 a přenos na jíný počítač  Vyřešeno

Příspěvekod Roman84 » 28 črc 2016 06:46

Opožděný závěr:
Se sysprepem se to povedlo bez obtíží, jen se mi nepovedlo udělaz sysprep s tím zatržítkem "zobecnit", tak jsem to udělal bez něj a vše ok. Ví někdo co to "zobecnit" dělá navíc?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”