ANTIVIR

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

vejlup
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

ANTIVIR

Příspěvekod vejlup » 10 bře 2008 17:17

dobry den....mam novej komp a nechtel bych ho mit zavirovanej...tak bych se chtel zaptat jestli nevite o nejakym dobrym antiviru ktery je pokud mozno zadarmo nebo co nejlevnejsi.....ale hlavne aby fungoval????

Reklama
paul27
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod paul27 » 10 bře 2008 17:19

...nechtel bych ho mit zavirovanej...

Založ si účet s omezeným přístupem (ve Vistě tuším účet uživatel), pořiď si všechny záplaty Windows, měj alternativní prohlížeč. A v neposlední řadě tam dej antivir třeba Avast, je zdarma a celkem ujde. Pokud chceš placený, tak NOD32.

tamagoci
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod tamagoci » 10 bře 2008 17:25

Jak už tady bylo mnohokrát řečeno,důležité taky je,jak se chováš na netu co stahuješ a co otvíráš.Pokud si nedáš pozor nepomůže ti žádný antivirus.Já za sebe ti můžu doporučit Avast,jsem s ním spokojený k tomu Spybot Search-Destroy nebo Ad-Aware. :wink:
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 10 bře 2008 17:31

presne tuto kombinaci, co uvadel tamagoci, mam i ja..vše je free...zatim spokojenost

Argoneus
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Argoneus » 10 bře 2008 17:32

a pokud ti nevadí menší reklama 1x za den tak Aviru (no víte co myslim, to okno po updatu u free verze)

tamagoci
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod tamagoci » 10 bře 2008 17:38

Ještě dodám,že jednou týdně projedu PC programem Cureit od Dr.Web.Neinstaluje se a je též zadarmo. :wink:
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 10 bře 2008 17:41

Ještě dodám: důležitější než Antivir je správně nakonfigurovaná FireWall. Máš? :wink:

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 10 bře 2008 17:43

Elusive píše:Důležitější než Antivir je správně nakonfigurovaná FireWall.

Jasně, ale kolik běžných uživatelů toto umí? Většinou to vypadá tak: "ježiš co to zase na mě bliká - tak dám povolit na pořád a budu mít pokoj". Pak radši omezený učet a Windlácký fw.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 10 bře 2008 18:10

paul27: každej se to jednou naučí, návodů a rad jsou na netu mraky. :wink: A lepší investovat trochu času a pozornosti než falešná jistota třeba s Avastem.

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 10 bře 2008 18:26

Když se chce, tak se to naučí, ale myslím že hodně lidí ani nechce.

Avast je v mém výčtu bezpečnostních rad na posledním místě (viz. první příspěvek). Byl by tam každý antivir...ruku na srdce a řekni mi, kolikrát ti antivir něco hlásí, mě tak jednou do půl roku a tak si začínám myslet, že to za to vytížení paměti nestojí vůbec.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 10 bře 2008 18:30

Já s tebou v zásadě souhlasím, jenom jsem chtěl vejlupovi nastínit jinou cestu. Ale chtěl antivir, Avast je antivir. Peace. :wink:

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 10 bře 2008 21:36

No tak k tomu Firewallu bych "doporadil" ať si stáhne Ashampoo FireWall (free) a je to úplně jednoduché a navíc je i čeština-jen nainstaluješ, a pak jen vždy když se tě zeptá po té co otevřeš nějaký program jestli mu má povolit přístup na net rozhodneš jestli ano či ne případně to dovolíš na pořád-a pak už se ptá nebude. Jednoduchý jak facka :wink:
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”