Co máte rádi za muziku? Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Co máte rádi za muziku?

Příspěvekod jarod72pm » 09 dub 2008 06:24

pro kuře
není to sice horká novinka ale tahle skupina hraje a v posledních letech i něco vydala :wink:
tohle je sice italo disco ale je to disco ( a je to jeden z mnoha příkladů a ke všemu způli český)
tak si to užijte a hlavně klídek protože většinou vám tahle muzika asi nic říkat nebude :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=H-4Jtrsn2TE
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 dub 2008 06:40

Kuře, zmínka o bobulích byla jen o tom, jestli oním hnacím motorem k tanci desetitisíců, nebudou právě ony. Nic víc, nic míň. Nikde nebyla zmínka o tom, že všichni kdo poslouchají něco, jsou takoví. Při poslechu TomyEmmanuela, ti uniklo to nejpodstatnější. Nejde o melodii, kterou hrál. Jde o ten neuvěřitelnej kus kumštu, kterej na tu kytaru hraje. Uniklo ti, že dvouma rukama hraje v jednu chvíli to, co hrají běžně dva kytaristi. Takže je úplně jedno na co to hraje. Když to zvládne trumpeťák na dvě trumpety, budu u toho mít stejný mrazení v zádech :wink:
Weslo, ta bobulomuzická magie mě nebere. Neuznávám jí. Uznávám jen čisté umění. Táta mi jednou vyprávěl, jak kolem roku 1970, když pracoval v Rusku, navštívil on, milovník country a odkojenec moravského folklóru (dokonce léta tancoval ve folklórním souboru a díky tomu byl založen náš rod) se svými kolegy balet :shock: "lebedinoje ozjero" v "balšom těatre" v Moskvě. (pro neznalé tatarštiny: Labutí jezero ve Velkém divadle :wink: ). Prvních pár taktů orchestru a hra světel zapůsobila tak, že všichni čeští drsňáci, které nikdy nic nedokázalo překvapit :wink: , brečeli, jak starý ku.vy :lol: Bez bobulí, bez alkoholu, jen tak, čistým kumštem i toho posledního osvětlovače na rampách...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 09 dub 2008 08:23

karlos píše:Uznávám jen čisté umění.

možná by bylo fajn se tady pokusit vypsat co to vlastně pro tebe je.Potom bych tvým (a asi i některým dalším tady) názorům mohl porozumnět.Zatím mi to moc nejde.

Nevím jak můžeš neuznávat něco o čem nic nevíš a nikdy sis to nezkusil.Nechci se tě nijak dotknout ale to bývá často znakem jisté omezenosti.

Jen tak mimochodem když jste u toho kumštu tak se podívejte na tohle
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 dub 2008 10:42

Jak mohu něco neuznávat? Jednoduše. Protože se mi to nelíbí. :lol: Možná jsem tě tímto utvrdil o své omezenosti, ale věř, že jsem za mixákem proseděl, nebo prostál, za dvacet let hodně času, hodně se toho o muzice naučil a hodně hudebních stylů mým aparátem prolezlo. Setkáním heligonkářů počínaje přes Barock, Plektrum, HomerStreet, Asmodeus,.. po hafo diskoték. Rozhodně si vážím každého muzikanta, který vezme jakýkoliv nástroj a zahraje na něj jakoukoliv písničku. Čistě a rytmicky přesně. Pokud toto vše produkuje na počítači, kde za něj rytmus a čistotu tónu obstará program, pak jej neberu za muzikanta. Někdo možná ano, taková je již doba, vedoucí k povrchnosti... :cry:

Kein
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 09 dub 2008 10:59

Weslo píše:
Kein píše:a pak takovy to co se nemuze prodavat moc :)

hm pomatený holohlavý blbečky?

vidis pro mě jsou zase pomateni blbečci ti co zpivaj hiphop a taky ti to neberu ;) tak si tyhle pripitoměle nazory nech pro sebe :) ja taky nerikam ze kontrafakt a trapne PSH je ostuda hudby...nebot texty jsou absolutne trapne a jedine co se jim sem tam povede je nejak ten libozvucnej ton tot vse...

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 09 dub 2008 11:12

karlos píše:že jsem za mixákem proseděl, nebo prostál, za dvacet let hodně času

hm...takže si vlastně dělal to samé co oni ti kterými pohrdáš.Upravoval si skutečné zvuky do poslouchatelné podoby.Rozdíl je pouze v míře úpravy.Líbit se ti to nemusí ale zkus si jen jednou upravit cokoliv na PC nebo třeba z těch zvuků vytvořit něco poslouchatelného a věřím že minimálně uznáš že to není jednoduché...a že to nedokáže každý..

Kein píše:ja taky nerikam ze kontrafakt a trapne PSH je ostuda hudby

to klidně můžeš - a budu s tebou i souhlasit....nicméně to nic nemění na tom že až potkáš nějáké příznivce takových kapel(které se tady nesmějí prodávat)a tvůj vzhled nebude odpovídat jejich představám tak uvidíš v praxi to o čem si zatím jenom poslouchal...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 09 dub 2008 12:09

kdyz uz to teda mam rozebirat..tak jich dost znam a plati stejne pravidlo jako kdekoli jinde nejde je hazet vsechny do jednoho pytle tak jako nekteri hiphoperi nemaji radi ty lidi co si na to hrajou maj bili ksiltovky a drahy hadtry tak neco takoveho plati i u teto muziky...ty vidis pod touhle hudbou lidi co jsou s prominutim kkti nemaji sajnu vubec proc se tak chovaji a nici stadiony - toto jsou lidi co si na tom pouze hrajou a vi o tom absolutni prd..navic mi osobne se ta hudba hlavne libi nez ze bych se snima stotoznoval...ale jo ..muzu rict verejne ze nemam rad cikany pokud to chces vedet ale myslim ze to je na jinaci diskusi ;)

Navic to ze tuto hudbu zakazujou porusuji zakladni prvky demokracie - svobodu slova to je ale taky na jinaci povidani...

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kuře » 09 dub 2008 12:16

Taky mám rád kvalitní umění (miluji divadlo, rád si zajdu na "džes" či si poslechnu vážnou hudbu) to je umění ne ty sfetlý Metalisti kteří si vybíjejí bůh ví co a dělají tak strašně agresivní hudbu.

Představ si že spoustu lidí v elktronické scéně skládá své písničky napřed do not, pak to zahraje na klavíru, kytarou, housle, rytmus si zahraje na bicí. Pak, když už má vychataný mouchy, tak to teprve sklává se studii, Aby to chytlo ten správný říz, bylo vše dokonalé a vychytaný - to je umění ... Jak jsem říkal fascinuje mě to že všechno dělá jenden člověk a ke všem na PC - te bomba !!!!

PS:
Jen tak mimochodem když jste u toho kumštu tak se podívejte na http://youtube.com/watch?v=59ZX5qdIEB0
- opravdu bomba kam se hrabe ten s tou kytarou ....
další z klasik... Talla 2XLC & Sean Tyas - Heart To Heart

Našle by se někdo komu by se nelíbylo toto - http://www.youtube.com/watch?v=02exfOzdQOI
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 09 dub 2008 13:02

Koukám, že se to tu docela zvrtlo z obyčejné anketky v dohadování až hádání. S velkým zájmem tento topic sleduji, protože si dělám obrázek o svých "kamarádech na dálku", za které vás všechny považuji. Ale obrázek v dobrém slova smyslu, protože mi nepřísluší ani v nejmenším, abych nad někým vynášel jakýkoli soud a přesvědčoval ho, že muzika, kterou poslouchám já, je ta nejlepší a ta jeho je shit, který by měli zakázat.
To nee ..... to mi dělali strejdové z KSČ když jsem byl mladý, že nařizovali co se může poslouchat a co je již "Atentát na kulturu". A možná díky tomu strpím (snad) každou muziku. Neříkám že poslouchám. Ale toleruji.

Skutečnost, že poslouchám převážně bigboš, ještě neznamená, že budu šmahem odsuzovat všechny ostatní styly.

A vést spor o to , zda je lepší ( ryzejší, dokonalejší....) rock nebo hip-hop nebo techno, OI, etno a kdovíco všechno další, je přece blbost. Srovnáváte nesrovnatelné.
Alespoň já poslechnu s mrazením v zádech jak 100% elektronického Jean Michel Jarre a naproti tomu třeba John Lee Hooker. A to se nedá srovnat.
Můj první stroj: Atari 800XL

micc
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod micc » 09 dub 2008 13:06

Když něco dělám tak mě to musí bavit a když to pobaví i lidi kolem mě tak to stojí za to.Je jedno jestli je to hip-hop,rock,house...jinak supr klip http://www.youtube.com/watch?v=HbvUP4q-QVQ

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 dub 2008 13:15

minimálně uznáš že to není jednoduché...a že to nedokáže každý..

Pro jistotu jsem si prošel ještě jednou naši debatu a nikde jsem nenašel mou zmínku, která by toto vyvracela. Nicméně pánové musíte uznat, že je mnohokrát složitější sednout za bicí a zahrát naživo i ten nejprimitivnější polkový rytmus, rytmicky zcela přesně, než naprogramovat sampler, aby zahrál smyčky několika desítek paternů o tempu 200bpm. :wink: Uznávám, že někdo tím může být fascinovaný, jako umění to však necítím, přijde mi to příliš povrchní.
Kuře, ne všichni metalisti jsou na fetu a mnohdy je v rapu (jak jsem byl jednou poučen v podobné debatě, jedná se o sociální výpověď) mnohem více agrese, než v metalu. :wink:
Autor, který umí na klavír, kytaru, housle, bicí (což není vyloučené), se pak zavře do studia, všechny nástroje si nahraje analogově a takovou nahrávku pak i prezentuje. To opravdu lze považovat za kus kumštu.

Odkazy na YouTube zkouknu až doma, zaměstnavatel zakázal a server to dodržuje :cry:

Argoneus
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Argoneus » 09 dub 2008 13:30

já poslouchám Nightwish :D
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ EE @ 2,6 Ghz GPU: Sapphire HD 3850 512MB, PCI-E
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    5458
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 12:23

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”