VIR V BOOT SEKTORU POMOZTE PROSÍM

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

DJcz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

VIR V BOOT SEKTORU POMOZTE PROSÍM

Příspěvekod DJcz » 12 dub 2008 16:15

Dobrý den. Poradí mi prosím někdo jak odstranit vir v BOOT SEKTORU DISKU? (pro laika prosím)
Díky DJ.

Reklama
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: VIR V BOOT SEKTORU POMOZTE PROSÍM

Příspěvekod Baron Prášil » 12 dub 2008 16:19

no,bootviry už se prakticky nevyskytujou. ale přesto by je měla zvládnout většina antivirů.
pokud ho tam samozřejmě nezavádíš opětovně přes disketu.

takže,prosím,trochu víc podrobností a log z hijackthis(návod v podpisu)

DJcz
nováček
Stav:

Příspěvekod DJcz » 12 dub 2008 16:30

Měl jsem zavirovaný HDD tak jsem ho sformátoval a po instalaci Win.XP naběhlo načítací logo a modrá smrt (je tak rychlá že nejde přečíst anizaznamenat na foto či video).. Kamoš řekl že to bude vir v Boot sektoru jedu na pučený disk ten sata jsem zrušil NTFS tabulku sformátoval (výsledek furt stejný) a LINUX ten disk vůbec nevidí přitom s HW jsem nic nedělal.. S Hijack neumim.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 12 dub 2008 16:36

to nebude vir v boot sektoru, ale spíše problém s HW. nejspíš disk a nebo paměti
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

DJcz
nováček
Stav:

Příspěvekod DJcz » 12 dub 2008 16:43

Paměti to nejsou to bych tu nebyl ne? a disk po připojení jako druhý disk jede archivuje formátuje... To už mi udělal druhý disk poprvé jsem to řešil koupí většího a ten starý jsem dal jako externí ale teď tu mam ten samý problém zas a 500gb disk 5měsíců starý nevyhodím.. Když dám jakýkoliv jiný disk tak jede normálně tak jsem soudil jestli vir nepoškodil něco v Boot sektoru potřebuji nějaký nástroj čím to zpravit..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 dub 2008 17:06

Nejspíše to je závada na disku. Zkus kontrolu disku s opravou chyb. Nejspíše je poškozen zaváděcí sektor. ještě dotaz - jak formátuješ disk před instalací systému - rychle, nebo standardně (pomalu)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

DJcz
nováček
Stav:

Příspěvekod DJcz » 13 dub 2008 01:45

Pánové moc děkuji že jste ochotni.. Už se podařilo závadu odstranit. Jste zvědavý čím to bylo? No jak říká švára 90% problémů s PC vyřeší výměna komponenty mezi klávesnicí a židlí :D . Ano je to mnou při bootování sata ovladačů jsem vytahl disketu po prvním sosání jenže ona chtěla i ke konci si něco sosnout a to jsem už měl disketu vytáhlou.. To je celé.. Jsem osel.. Kamarád z Irska tvrdí "jo a tak se roděj profíci na tohle už nikdy nezapomeneš" no ja si nemyslím že po 20ti instalacích Windows za jeden den budu profík... :D :D :D DĚKUJI VÁM VŠEM.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”