Červené světlo CPU na desce
Re: Červené světlo CPU na desce
tak svítí to, žere to...
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
odpálit procák to chce víc snahy, to se jen tak nepovede ... tož ať to vyjde ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
tak na začátku to svítilo a pak už nic, tak to ještě chvíli nechám a uvidíme...
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
to trvá chvilku, pokud nebliká, vytahuj a startuj a utíkej 

i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro

Dodatečně přidáno po 6 minutách 10 vteřinách:
zkoušel jsem to třikrát, zabliká, a pak prd... je to 16gb flash, jinak jsem udělal všechno, tak nevím... v pondělí to půjde do czc...
Dodatečně přidáno po 8 minutách 29 vteřinách:
jestli jsem odrovnal procák a neuznají reklamačku, tak mám zase vyděláno... proč já nešel do intelu...

- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
procák je v pořádku, akorát píšou, že před usb flashbackem by se měly vyndat komponenty, tedy i procesor ... odkud, jsi?
dáváš tu flashku hned do toho nejbližšího usb?
dáváš tu flashku hned do toho nejbližšího usb?
prosimte, nebud nervozni. muzes zkusit to, co pise pan Gogo
predtim bych jeste zkusil tohle, to je min invazivni
1) vypoj vse mimo cpu a grafiky, pokud mas integrovanou, tak vypoj dedikovanou, vcetne obou disku a dvd ram/rom, proste vse. monitor zapoj do spravne zdirky!!
2) vypni zdroj.
3) resetuj CMOS
4) zapni zdroj a komp
5) modli se.
6) pokud najede komp mas vyhrano
7) pokud ne, zkus flesnout dle navodu BIOS
predtim bych jeste zkusil tohle, to je min invazivni
1) vypoj vse mimo cpu a grafiky, pokud mas integrovanou, tak vypoj dedikovanou, vcetne obou disku a dvd ram/rom, proste vse. monitor zapoj do spravne zdirky!!
2) vypni zdroj.
3) resetuj CMOS
4) zapni zdroj a komp
5) modli se.
6) pokud najede komp mas vyhrano
7) pokud ne, zkus flesnout dle navodu BIOS
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
on totiž ten reset biosu pokud to děláš přes jumper, stačí 5-10 vteřin, pokud vyndáním baterky, doporučují i 20 minut, možná to napájí některý z kondenzátorů dokud se úplně nevybije ... pokud je tam stejný bios jako ten co chceš napálit, nemusí se to povést, ale to je jen můj dojem ...bios není windows ...(já mám na desce dual bios, pokud jeden lehne, naběhne druhý) ... udělej co píše "dvorakj", nic nezkazíš. Procesor neodpálíš jinak, než nevhodným taktováním a slabým chlazením ... a i to chce hodně úsilí, tepelná ochrana pracuje ...
takže pokud chceš ten bios resnout do základu, musíš zkratovat ty dvě nožky u baterie biosu na pár vteřin ... pokud tam není nastrčený jumper tak, aby normálně nezkratoval a není potřeba ho správně nastrčit ...baterii bys musel vyndat nadlouho ... to jen pokud to vůbec nepojede ...
ještě jedna věc, počas flashbacku musí být comp zapnutý ...při resetu biosu vypnutý ...
Rename the BIOS file to MSI.ROM
Shut down your PC, unplug the power cord and locate the CMOS Battery, which is a button cell battery. Either short the two pins beside the battery labelled BAT1 for 5 to 10 seconds or remove the battery and wait at least 20 minutes before reinserting.
Don't install the CPU yet. Plug your PC back in and turn it on. If you use the same mobo as me, you should see that the red LED on the top right near the 24 pin ATX connector for the CPU should be lit up.
Plug in your thumbdrive into the BIOS Flashback USB Slot on the back of your mobo then press the small button above it. The red LED on the top LEFT side of the mobo should start flashing. Do not turn off the PC or wiggle the thumbdrive. If the LED flashes for less than 5 seconds, repeat the steps again, you might have done something wrong.
Let the LED Flash. After a while your PC should restart. Switch it off again and install your CPU and the rest of your components.
You should have successfully completed your BIOS update and brought your non-X570 motherboard up to date. Good luck!
takže pokud chceš ten bios resnout do základu, musíš zkratovat ty dvě nožky u baterie biosu na pár vteřin ... pokud tam není nastrčený jumper tak, aby normálně nezkratoval a není potřeba ho správně nastrčit ...baterii bys musel vyndat nadlouho ... to jen pokud to vůbec nepojede ...
ještě jedna věc, počas flashbacku musí být comp zapnutý ...při resetu biosu vypnutý ...
Rename the BIOS file to MSI.ROM
Shut down your PC, unplug the power cord and locate the CMOS Battery, which is a button cell battery. Either short the two pins beside the battery labelled BAT1 for 5 to 10 seconds or remove the battery and wait at least 20 minutes before reinserting.
Don't install the CPU yet. Plug your PC back in and turn it on. If you use the same mobo as me, you should see that the red LED on the top right near the 24 pin ATX connector for the CPU should be lit up.
Plug in your thumbdrive into the BIOS Flashback USB Slot on the back of your mobo then press the small button above it. The red LED on the top LEFT side of the mobo should start flashing. Do not turn off the PC or wiggle the thumbdrive. If the LED flashes for less than 5 seconds, repeat the steps again, you might have done something wrong.
Let the LED Flash. After a while your PC should restart. Switch it off again and install your CPU and the rest of your components.
You should have successfully completed your BIOS update and brought your non-X570 motherboard up to date. Good luck!
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 12 zář 2019 18:50, celkem upraveno 1 x.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
eště bych bejt tebou projel všechny komponenty, kabely, esli sou docvaklý a tak, případně trochu zahejbal chladičem esli si s nim třeba nevědomky nehnul při zapojování, gdoví, prostě zkusit všechno...
Komponenty jsem zkontroloval, docvaklé to je, chladič na cpu je stabilní, jen ten větráček je trochu pochybně připevněn, ale drží, funguje normálně. Už do toho nechci vrtat, ať si s tím pohrají v CZC. Kdybych nebyl debil, počkal dvě hodiny a objednal si MAX desku, dost možná bych tento druh potíží dneska řešit nemusel. Ovšem kdo mohl vědět
. Disky a mechaniky jsem měnil bambilionkrát, ale poprvé jsem tím uspal kompa .-). Každopádně díky všem, kdyby to nebylo tak na p*ču, bylo by to krásné...
Dodatečně přidáno po 4 minutách 31 vteřinách:
Když ale pominu fakt, že to nejede, musím kucí z CZC pochválit. Hezká kabeláž, rychlý dodej. Pěkné.

Dodatečně přidáno po 4 minutách 31 vteřinách:
Když ale pominu fakt, že to nejede, musím kucí z CZC pochválit. Hezká kabeláž, rychlý dodej. Pěkné.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
hlavně neříkej nic o ničem
instaloval jsi widle, pak to spadlo a nerozjelo ... nic o hdd, mechanice, odborném testování a flashování ... ať pak nejsou chytří ... kdyby ti to chvíli nejelo řekl bych, že ti prodali hezkou atrapu s ledkami 
Dodatečně přidáno po 2 minutách :
škoda, že se ti nechce do toho biosu, s tím si rád hraji

Dodatečně přidáno po 2 minutách :
škoda, že se ti nechce do toho biosu, s tím si rád hraji

nene, všechno jsem zaretušoval...
to, že jsem instaloval widle, pravděpodobně asi zjistí, když to rozchodí, ale tady počítám s tím, že asi předpokládají, že si lidé nainstalují systém. Možná, že existují i exoti, kteří si koupí kompa za 30K a pak na něj jen uctivě hledí, ale já jsem s tím počítačem měl své plány a mezi nimi bylo i nahození win...
Otec se v tom trochu orientuje, v pondělí za ním zajedu, alespoň mi tam všechno přeměří a možná zjistí zdroj potíží, třeba to nakonec nebude nutné ani konzultovat s czc.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 59 vteřinách:
Možná ten bios vyzkouším ještě zítra, když ti to dělá takovou radost...

Dodatečně přidáno po 2 minutách 59 vteřinách:
Možná ten bios vyzkouším ještě zítra, když ti to dělá takovou radost...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7656
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4889
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 pro 2024 15:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”