neviditelný disk
neviditelný disk
Koupil jsem si nový pevný disk značky Seagate Barracuda 7200.9, jinak mám starou sestavu Pentium III. 450, zákl. desku QDI advance 5/133, windows 98,disk, co mám v setavě je Western Digital 84AA, při zapojení se načte pouze první disk Western Digital a druhý se nechce načíst a zůstáva na možnosti F4 to skip, pak už se nic neděje, ani v Biosu nelze rozpoznat, western digital mám nastavený jako master a Seagate, myslím jako Slave, jsou tam možnosti 1.Master on, slave off, 2.Cable select, 3 nic, 4. limits drive kapacity, my jsme zkoušeli všechny. I když zapojím Seagate samotný a nastavím ho jako Single (bez jumpera) stejně se nechce načíst. Potřeboval bych poradit, jak ho zprovoznit. Prosím návod pro blbý.
- Yelkinson
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: neviditelný disk
mel bys to mit nastaveny jako :
Primary Master-HDD s widlema
Primary Slave-HDD druhy
Secondary Master-cd-nebo dvd
Secondary Slave-druhy cd nebo dvd
a kabely tak ten co je bliz od desky by mel byt na Master a ten dal na Slave!
Jestli sem teda cetl dobre na jednech strankach!Jestli ne tak me opravte!
Primary Master-HDD s widlema
Primary Slave-HDD druhy
Secondary Master-cd-nebo dvd
Secondary Slave-druhy cd nebo dvd
a kabely tak ten co je bliz od desky by mel byt na Master a ten dal na Slave!
Jestli sem teda cetl dobre na jednech strankach!Jestli ne tak me opravte!

bych rekl,ze to tak mam,me se to nepodarilo ani tak,ze jsem ty hdd jen vymenil,proste ten seagate mi nejede ani jako ten hlavni,mel by byt funkcni,tak uz nevim.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
KOlik má seagate kapacitu? Možná že ho win98 neumí načíst...Nepodporuje větší kapacity.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
ten seagate ma 40Gb,by se mi ukazal alespon v biosu,kdyz uz ne v tom windowsu,ne?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš možnost ho vyzkoušet jinde?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
no,mam moznost ho zkusit na jinym pc,ale nerad se vrtam v compu,kterej jde,pri me sikovnosti pak uz nepujde.jen jsem chtel vedet ten postup,zda nekde nedelam chybu,nebo zda je mozne,ze uz to na tom duchodci nepujde.
Zkusil jsem hdd na jiném pc a normálně funguje. Má někdo nějakej další napad, proč nefakčí? Na disku je napsáno: 1. Set the jumper to cabel select if using an Ultra ATA cable, ceble position determines Master(black conductor) or Slave (gray). For olderv cables, set one drive ae a master and the other ae a Slave 2. Mount the drive using two screws per side. Do not over tighten to screws. 3. Instal the power and the data cables. 4. Run your computer Bios/system setup program. Select the auto-detect option and enable logical block addressing(LBA). Save and exit the setup program. 5. Prepare the drive for use with your operating system. See your OS instructions for details. Be careful to select the correct drive. Always backup critical dala before making changes. Windows XP oér 2000 prepares the drive during installation. Windows ME or 98 use FDISK and Format Commands. Macintosh uses drive setup in the utilities folder.
Naposledy upravil(a) schimy dne 17 kvě 2008 19:01, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Asi ho neumí deska nebo BIOS zkus sehnat novější a flashnout.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Raději seženu jiný hdd, to bude bezpečnější, snad budu mít šťastnější ruku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1057
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
05 čer 2025 17:42