5070 Ti zapojena rozdvojeným kabelem 8 pin

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

avavaviv
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

5070 Ti zapojena rozdvojeným kabelem 8 pin

Příspěvekod avavaviv » včera, 21:37

Pořídil jsem si 5070 Ti od ZOTAC, konkrétně model co má přirozený napájecí kabel na 2 8-pin konektory.

Můj zdroj je SX750 Platinum a má kabely na 2 samostatné kabely s 8-pin konektory. Až po zapojení jsem si ale uvědomil že k zdroji aktuálně mám jen 1 kabel co se rozdvojuje (počítač jsem pořizoval z druhé ruky). Grafická karta po zapojení onou rozdvojkou nefungovala - počítač se rozběhl, karta se rozsvítila a větráky roztočili ale karta nedala žádný signál monitoru.

Zaprvé se chci ujistit zda je moje podezření nedostatečnost rozdvojeného kabelu správná, zadruhé se chci zeptat, zda někoho napadá jiná teorie co by mohlo but špatně. Rozhodně si nemyslím že bych kartu spuštěním takhle zapojenou nějak poškodil, chování bylo konzistentní od prvního pokusu spuštění.

Reklama
atari
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: 5070 Ti zapojena rozdvojeným kabelem 8 pin

Příspěvekod atari » před 48 minutami

Podle mě to nedostatečné je. Karta bere až 300W, a to je 25A na kabelu (to je skoro svářečka). Takže je nutné doplnit správnou kabeláž. Ale to asi nebude ta příčina. Protože při spuštění ta karta nebere 300W, takže slabý kabel by se projevil až při zátěži.

Ale pozor na kompatibilitu kabelů. Různí výrobci zdrojů mají různé zapojení na svých konektorech, tak abys tu kartu nezničil. (Pokud nemáš originál kabel od zdroje, tak se možná už stalo.)

Taky však může být závada na základní desce, může být poškozený zdroj, nebo vadná karta, nebo špatně zasunutá apod
Je potřeba to vyzkoušet na jiném PC, nebo jiném zdroji.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MB a verze RTX 5070 Ti
    od Shoother » 11 zář 2025 09:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3364
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2025 18:11
  • Odblokování Nokia 6310i (O2) – bez boxu jen s kabelem
    od Mladkov204 » 06 zář 2025 23:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    3251
    od Mladkov204 Zobrazit poslední příspěvek
    07 zář 2025 11:25

Zpět na “Problémy s hardwarem”