Ahoj lidi, věřím že tohle bude pro Vás hračka. Mám nový notebook Asus F3Q a vše by se dalo schrnout do toho že mi nefungují téměř žádné funkční klávesy jak je psáno v manualu.. . Používám win XP pro
Zkoušel jsem stáhnout nějaké utility z oficiálních stránek asusu ale nic z toho nepomohlo
1. Jak se vypíná touchpad
2. Nereaguje funkční klávesa s obálkou (Fn+F3) a klávesa pro net (Fn+F4)
3. Snížení+zvýšení jasu obrazovky?? Funkční klávesy nefungují
4. Fn+F9 pro vypnutí touchpad nefunguje
5. Fn+F10-12 pro ovládání hlasitosti nereaguje
6. Fn+C,V,T atd
7. Nefungují klávesy vedle tlačítka pro vypnutí, např. tlačítko zámku touchpad, instant fun, pro internet, či pro power4gear
Pomužete ??
díky moc
zdravim
Tomáš
funkční klávesy asus F3Q
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: funkční klávesy asus F3Q
tak co nevi nekdo ??
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Koupil jsi notebook již s nainstalovaným systémem? Pokud ne, nainstaloval jsi, nebo stáhl od výrobce patřičné ovladače pro verzi Windows, kterou máš nainstalovanou?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jj ted jsem si jeste aktualizoval ovladace... vsechny
nejde posledni vec nastavit brightness LCD ... jenom UP ale down nic.... jsou na to dve tlacitka... ale kazdy co zmacknu tak mi pise UP
nejde posledni vec nastavit brightness LCD ... jenom UP ale down nic.... jsou na to dve tlacitka... ale kazdy co zmacknu tak mi pise UP
Ahoj, já jsem na tom podobně. mam temto stroj a na něm XP pro, nahodil jsem v podstatě všechny ovladače ze stranek asus a nic moc. z funkčních kláves akorát wifi, vypnutí lcd, uspání a num lock. Začínám se bát, že jsem buď debil, nebo na n+m bez problémů jedou jen visty... Nedaří se mi třeba rozběhnout zvuk s origo ovladačem. Nechápu proč....
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem si ho také pořídil. Z kláves mi nefunguje jen regulace jasu obrazovky. Když dám přidat či ubrat jas, objeví se vždy jen přidat jas a nic se neděje, je pořád stejný.. Jinak ostatní funkční klávesy fungují. Tedy ty nahoře - f1-fx... Ostatní jsem zatím nezkoušel... Jen mi chvíli trvalo rozchodit bluetooth, ale nakonec se to rozběhlo. Zvuk fungoval hned, co jsem tam dal ovladače. Mám WXP SP3. Jestli někdo víte co s tou regulací jasu, sem s tím....
Zdravim Vas.No ja mam tiez F3Q asi mesiac.Nainstaloval som XP a jedine co mi nejde su klavesy jasu.OSD mi zobrazuje sice ze pridavam alebo uberam jas ale nic sa nedeje na zaklade toho ani power4geaz nemoze rehulovat intenzitu jasu.Jas sa da funkcnymi klavesami pridavat a uberat len pri bootovani PC ale akonahle vam ukaze uvitaciu obrazovku tak sa intenzita nastavi sama na povodnu uroven.Zistil som ze ked odinstalujem ovladac grafickej karty tak vsetko pod XP funguje na 100% aj ten jas.Ale po opetovnom nainstalovani grafiky sa nastavovanie jasu deaktivuje vyskusal so 3 verzie ovladaca grafiky aj preinstalovanie ATK a nepomohlo.Pisal som na podporu asusu kkde mi poslali odkaz na driver grafiky ktory som uz davno mal a ze mam preinstalovat este vsetky atk utility ale nepomohlo.Instaloval som XP asi 4x aj s inym poradim driverov ale stale nic.Cakam este na odpoved z asusu ale myslim ze pokial sa nevyvinie novy driver na grafanu tak stym nic nezriesime.Je tam jedna utilitka na oficialne stranke intelu pre vyvoarov ktorou sa daju nastavit rozne parametre pre grafiku a na zaklade nic vym ten program vygeneruje instalaciu ale nato si netrufam aj ked si myslim ze sa do pc celkom rozumiem.No nic keby ste niekto na nieco prisli tak budem len rad.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně, regulování jasu mi taky funguje jen při bootování, nebo v biosu. Při startu windowsů se nastaví na maximum a už nejde. Doufám že se to vyřeší, displej svítí docela dost a někdy by se hodilo to trochu ubrat. Nejspíš to bude dělat ten ovladač grafické karty.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj všichni. Po delší době asus vydal nový bios pro notebook F3Q. Od verze 210 funguje regulace jasu ve windows XP normálně. Ještě je nová verze 212, podporuje prý nové procesory. Do svého F3Q jsem nahrál bios verzi 212 a regulace konečně funguje.
Ještě jsem vyřešil problém polofunkční bluetooth. Musí se použít pro windows XP ovladače z W vista 32 bitů, souborem \\Win32\BtwMM.exe, myslím. Končně funguje bluetooth jako seriový port a jde mi bez problemu připojit telefon atd.
Doufám, že tento návod někomu pomůže..
Ještě bych chtěl nějak ovládat regulaci ventilátoru procesoru. Mohl by zapínat až při vyšší teplotě. Zapne se cca při 40 stupních a vypne při 35. Z toho plyne, že se již nevypne, protože normální teplota bývá tak 45, takže hučí a hučí. Nastavil bych ty teploty jinak, ale nevím jak
Ještě jsem vyřešil problém polofunkční bluetooth. Musí se použít pro windows XP ovladače z W vista 32 bitů, souborem \\Win32\BtwMM.exe, myslím. Končně funguje bluetooth jako seriový port a jde mi bez problemu připojit telefon atd.
Doufám, že tento návod někomu pomůže..
Ještě bych chtěl nějak ovládat regulaci ventilátoru procesoru. Mohl by zapínat až při vyšší teplotě. Zapne se cca při 40 stupních a vypne při 35. Z toho plyne, že se již nevypne, protože normální teplota bývá tak 45, takže hučí a hučí. Nastavil bych ty teploty jinak, ale nevím jak

Dobrý den, mám problém se stejným modelem asus f3q. Známá ani nevěděla jak, aktivovala funkční klávesu na trvalo- čili mají přednost hodnoty, které jsou obvykle funkční pouze pres tu funkcni klavesu...nevite nekdo, jako to vypnout? diky
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-Help, příště si založ nové téma.
Myslíš modrá čísla místo písmen? Asi zapla numlock.
Myslíš modrá čísla místo písmen? Asi zapla numlock.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5434
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2747
-
od petr22
29 pro 2024 15:17
-
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6588
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
-
- 6
- 3625
-
od petr22