Saitek X52 Pro problémy

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Saitek X52 Pro problémy

Příspěvekod Mazůrek Petr » 26 pro 2008 18:24

Koupil jsem si nový joystick od Saiteku. Na notebooku na Vistách jsem ho nainstaloval bez problémů, ale na Windows XP Prof. SP2 mi to po pokusu o instalování ovladače (který má být pod XP funkční) spadne (modrá obrazovka, kde je hodně textu o ovladačích a jen problikne) a pak se to zadrhne v místě, kdy se pomocí Delete vstupuje do Biosu. Možný je jenom restart. Zkoušel jsem i vytáhnout kabel (přístroj musí být během instalaci zapojený, nevím proč, protože to mi právě dělá problémy) po tom, co se započne instalace, ale ta je pak jakoby nekonečná, takže jsem kabel zase zastrčil a to samý. Zkoušel jsem i jiný ovladače (procesor mám 64 bit, což říkali, že nemá být problém, když Windows je 32 bit, ale pro jistotu jsem to zkusil taky - ani jsem to nespustil, hodilo to chybu o setup souboru), ale starý člověk na netu už nenajde, nemluvě o novějších na XP.

Dosáhl jsem toho, že teď jenom přístroj zapojím do USB a systém padá tím způsobem jako při instalaci. Předtím to alespoň běželo, i když plynová páka nesvítila (po zkušenosti z notebooku vím, že se rozsvítí a plně zprovozní až po instalaci, co mi nejde). Psal jsem na podporu, ale přes víkend tam nedělají a dneska byl Boxing Day, včera Christmas Morning. Dokázali byste mi nějak poradit?

Nevím, jestli by to padání už při zapojení přístroje neodpadlo, kdybych vymazal driver, co je napůl nainstalovanej, nebo se tak tváří. Jakákoliv rada v tomto ohledu se cení.

Děkuju předem za všechny nápady. :lookround:
Systém: AMD Athlon 64 3Ghz, 2Gb RAM, Ati X800, Windows XP Prof. SP 2 32bit

Reklama
Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Saitek X52 Pro problémy

Příspěvekod Mazůrek Petr » 27 pro 2008 09:03

Oprava: 1,5 Gb RAM, pokud to má vliv

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 27 pro 2008 11:25

Koukal sem na ty ovladače a opravdu se používaj pro XP a Visty stejný. Zkus restartovat do nouzovýho režimu, ten ovladač smazat, restartovat, pak zas do nouzovýho režimu a nainstalovat tenhle od výrobce: ftp://ftp.saitek.com/pub/software/full/ ... SD6_32.exe
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 pro 2008 11:30

Problém může být v tom, že máš jen SP2 u XP a ovladač počítá již s aktualizací SP3. Zkus sem vložit přesný název, zkusíme pohledat ovladač pro XP, pokud tedy existuje. Další problém může být s USB v PC. Co máš vše připojeno k PC přes USB?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 27 pro 2008 18:49

Připojený mám jenom sluchátka a pedály od Saiteku, ty šly v pohodě, s USB podle mě problém není právě z toho důvodu. Ale kdo ví, že jo... Ten driver, na kterej posíláte ten odkaz, jsem taky stahoval a zkoušel istalovat - to samý. Ono se to trhne v okamžiku, kdy to ten hardware zjistí a já nevím, jestli se stačil třeba částečně nainstalovat nebo něco.

Takže jak odinstaluju ten ovladač? Abych jenom nesmáznul něco a něco nevynechal, nikdy jsem ho nemazal přímo, vždycky jenom přes Systém/Správce zařízení u grafárny. U tohohle nevím.

Jenom chci připomenout, že nejdřív to dělalo jhen při pokusu o instalaci, ale pak jsem joy během instalace vytáhnul, jestli to tak nepůjde. Jen jsem dosáhl toho, že teď to nemůžu zapojit ani bez instalace. Děkuju za kadou radu, protože už fakt nevím :-(

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 27 pro 2008 18:53

http://driverscollection.com/?H=X52%20Pro&By=Saitek

Zkoušel jsem to čtvrtý z vrchu pro moje Windows, nevím, jak se přesně jmenuje, mám jen podezření, že to bude saih0762 nebo saih0763, jenomže se v tom nevyznám, tak to může být i něco jinýho. Tohle jsem našel ve Wndows/system 32/drivers

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 28 pro 2008 12:19

Už má skoro stáhnutej service pack 3. Mám ho teda nainstalovat a zkusit to? Bojím se, že to stejně nepomůže :-(

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 29 pro 2008 18:32

Mám problém, service pack 3 prej potřebuje sériový číslo a mně dělal počítač známej, takže ho asi nemám. :(

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 29 pro 2008 19:07

Konečně jsem spatřil zprávu o chybě:

SaiH0762.sys - Address 9FE71BAC base at 9FE55000, Datestamp 47f60005

Mám to označit ve složce drivers a dát delete? Sice to pak pořád nepůjde nainstalovat, alespoň ale budu moct ten joystick zapojit jen tak.

Mazůrek Petr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mazůrek Petr » 29 pro 2008 20:05

Dneska je velký den. Smáznul jsem ten soubor a tím pádem jsem mohl připojit joystick. Tím se mi zobrazil ve správci zařízení a já mohl jeho ovladač normálně odinstalovat. Takže ho můžu používat jako normální joystick na začátku, jenomže nemůžu nainstalovat ty jejich ovladače, který odemykaj všechny ty módy, co to má, a programovatelnej displej. Zatím si vystačím s tímhle. Podpora se už ozvala a první doporučení: Stáhni beta driver. Jenomže ten taky nefachčí.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Logitech G Saitek Pro Flight Yoke Pro System
    od peta501 » 19 dub 2025 01:11 » v P: Hardware
    0
    2032
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 01:11
  • Problémy s prehliadačom
    od andrej71 » 26 bře 2025 22:07 » v Problémy s hardwarem
    0
    1862
    od andrej71 Zobrazit poslední příspěvek
    26 bře 2025 22:07
  • Problémy s hw a sw lenovo
    od helpmeboys » 12 zář 2024 10:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    2942
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 10:53
  • Občasné problémy s PC
    od Qinter » 28 črc 2024 11:09 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    6301
    od Qinter Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 12:26
  • nVidia blackwell 5000 series problémy
    od walderan » 25 úno 2025 11:41 » v Problémy s hardwarem
    0
    1847
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 11:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”