nevyřešitelné zamrzání PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kn0ck!
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nevyřešitelné zamrzání PC

Příspěvekod kn0ck! » 03 led 2009 10:25

Zdravím,takže můj problém je takovej obsáhlejší,před cca 4 měsícama novy pc,všecko v poho,před měsicem se začalo zasekavat...myslel sem,že to je tím,že už tam mám OS dlouho,a že to chce přeformátovat (win xp profi),zformatoval sem to,ale problém neustal,teď už jsem asi po 3 formátu a nic nepomáhá...nevím co s tím,projevuje se to tak,že zapnu PC a začnu dělat věci na internetu a tak tak v pohodě,vali to dal,ale jakmile např kliknu na aktualizovat (po stažení aktualizací winu) okamžitě pc zamrzne a nejde nic dělat,na nic nereaguje,musím restart,a takhle strašně často skoro u všeho (instalace,aktualizace,spuštění videa,mp3ky apod) zkusil sem windows vista,tam se zase problém projevuje jinak..tam PC nezamrzává vůbec,ale často padají hry a tak to tam vůbec nic moc nefunguje..a dycky to zkrachovalo na aktualizaci,prostě po par dnech se pc nespustilo (zkrachovalo to při přihlášení) prostě to nešlo obnovit a nic,tak přemýšlím,jestli tohle můžu vubec sám nějak vyřešit (nějakej software,upgrade BIOSU,ovladačů na desku nebo tak) nebo reklamace,pač prostě na tom PC poslední měsíc nejde vůbec fungovat,pořád se to seká,zamrzává při každým spuštění v podstatě hned..nefunguje to vůbec jako dřív..a nic sem neměnil hlavně..ani HW ani SW v podstatě..takže fakt nevim,nevite co s tím? díky.. ale nezdá se mi,že by problém byl tak čistě v HW a na XP se tak projevoval a na VISTĚ jinak...tam to nikdy nezamrzlo (sice tam byly problemy,ale to je tím OS a ne mym kompem bych řekl) a jinak eště

PC: AMD Athlon X2 4200+,WIN XP PROFI nebo WIN VISTA HOME PREMIUM,2048MB DDR2,ASRock AliveNF6G-VSTA,Saphire ATI Radeon 2600 PRO - 512 MB,Western Digital, 320GB, 7200 ot., SATA II,7.1 Level HD Audio,int 10/100

Reklama
kn0ck!
nováček
Stav:

Re: nevyřešitelné zamrzání PC

Příspěvekod kn0ck! » 03 led 2009 10:27

eště bych mohl dodat,že vždy při tom,jak PC zamrzne,tak disk přestane uplně šlapat (vůbec neblika nereaguje, "nekřupe" žádný zvuky a tak) to normálně když se něco sekne,tak mě disk dycky šlape a křupe jak o život, a pak se to rozjede,ale tady u toho jak kdyby to vždycky "vzdal" a je konec :D tak nevim,ale format a všecko defrag a tak na disku šly,tak se mi nezdá,že by byl nějak pokaženej.. fakt vůbec nevim co s tím :(

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod cicero » 03 led 2009 12:30

Nainstaluj Everest nebo Speedfan a zkontroluj teploty a otáčky vetilátoru procesoru.pak to sem hoď na kontrolu.Uveď typ zdroje ( výrobce+výkon ve Watech)najdeš to na štítku zdroje v popisu PC ho nemáš.Popřípadě ještě zkontroluj HD....připojení napájení+datový kabel popřípadě nějakou utilitou od výrobce. (tedy jen v případě že PC není zajištěn nějakou servisní nálepkou nebo plombou ...to by jsi přišel zbytečně o záruku když je komp novej.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 led 2009 15:17

Pokud PC naběhne je ve Správci zařízení vše OK, t.j. bez otazníků a vykřičníků? Jestliže jsi koupil PC jako celek a bedna je zapečetěná, tak jej reklamuj. Jinak porušením přijdeš o záruku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

kn0ck!
nováček
Stav:

Příspěvekod kn0ck! » 03 led 2009 18:02

komp je právě starej asi 4 měsíce a má plombu,takže dovnitř nemůžu,nainstaluju to s těma otáčkama + něco na ten harddisk a pak to sem hodím díky,ale stejně už se na to tady nikdo nedívá,tak mi už asi nikdo nepomuže :/

kn0ck!
nováček
Stav:

Příspěvekod kn0ck! » 03 led 2009 18:13

tak speedfan mi ukazuje.. teploty: system 35°,CPU 38°,AUX 37°,Ambient -1°,Remote1 64°(to je hafo,a je tam u toho nakej ohynek,ale nevim no ), Remote2 2°,HD 38°, Core 19°... pak taam je nějaký speed 01 - 04 všechno na 100% ..

Sako_MDK
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sako_MDK » 03 led 2009 18:17

No pokud řikáš že ti dělá divočinu HDD tak bych ho zkusil celej zformátovat a nainstalovat sys...ale to už si možná zkoušel....souhlas s ostatníma...jestli je záruka...reklamace :)

EDIT: no z toho co jsi napsal asi nikdo moc moudrej nebude :D Mohl by si sem pověsit nákej PrintScreen ?:)
Takovů ti jebnem že ťa ani google nenajde

kn0ck!
nováček
Stav:

Příspěvekod kn0ck! » 03 led 2009 18:33

jojo zkoušel.. 3x :D:) jojo hodim sem screen,momento

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 led 2009 18:35

Je ve Správci zařízení vše v pořádku, bez otazníků a vykřičníků? Ptám se již po druhé. Dostaneš se tam takto: Siskni zároveň klávesy Win+R a do řádku napiš "devmgmt.msc" (bez uvozovek) a stiskni Enter.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 03 led 2009 18:40

jaké máš nainstalované bezpečnostní programy? ..Antivir...firewal...Spyware,možná by stálo za to poslat sem výpis z Hijacku.aby jsme se číhli co v kompu máš.Návod je zde na foru v sekci bezpečnost....

kn0ck!
nováček
Stav:

Příspěvekod kn0ck! » 03 led 2009 20:09

přesně tak..ve spravci zařízení všechno v pořádku..a chápejte..toto dělá po čisté reinstalaci a formatu (3x proběhnuto) takže nezáleží co v pc mám a nemám...pač to dělá aj když je net odpojenej/zapojenej..kdykoliv prostě..naky programy na to nemaj vliv.. :) a čistil sem to dycky ,sem na PC hodně pečlivej a puntičkář,co se toho týče..takže tak..ale lidi,právě mě furt nedochází.. když je to na 99% HW..tak proč to dělá u XP a u VIST se to nikdy nesekne (navíc když je vista horší OS,dle mýho).. ale je pravda,že vždycky s vistama mi PC "zkolabuje" že občas nenajede prostě...takže to vyřeší dejme tomu záloha asi... když sem teda zkoušel dát obnovu systemu v nouzovým režimu,tak to nepomohlo..takže na toto asi pomuže jedině záloha,že? ( jde o problem,že při načitani vist v přihlašovacim okně,kde se zadava heslo,tak třeba to furt píše čekejte prosím a mezitim problikava monitor a takhle furt dokola,nebo jednou po nějaky aktualizaci,tak to zase se dycky restartovalo,pak přihlašeni a zase restart a takhle dokola) tohle by se asi zalohou vyřešilo,tak pak bych měl v podstatě po problémech,ale stejně to dám asi na tu reklamačku,co myslíte.. DIKY

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 led 2009 20:17

R e k l a m u j !!!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrzání PC a padání her
    od doldy » 21 pro 2024 13:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    2449
    od rohlicek1 Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 09:56
  • zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací