Tipy na sestavu okolo 10 tis. Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Tipy na sestavu okolo 10 tis.

Příspěvekod Tomina » 14 úno 2009 16:38

Tak přátelé, pokud to dopadne dobře, a uvolní se finance, budu si skládat nové PC. Vás chci poprosit, zda byste mi poradili, zda jsem vybral dobře, či ne. Beru to tak, že si chci splnit sen a konečně si zahrát GTA IV, a jelikož jsem AMD-kář proto jsem i volil Phenom X4..nuže seznam začíná:

1) Procesor - mám možnost skvělé ceny na Aukru, jinak bych vybíral tento v czc.cz
2) Základní deska - zde mám stále mezery, vím, že chci co nejvíce slotů na RAM, ale nemusím tam mít tu HD 32OO, kterou nevyužiji. Šla by sehnat stejně kvalitní, leč levnější ?
3) RAMky - klasika 4GB A-data..s tím, že do budoucna plánují více paměti..
4) Zdroj - také klasika..snad bude 400W stačit..
5) HDD - dle mě to nejlepší, co jde sehnat..velikost zatím stačí..mám ještě jeden 160GB doma, kde budu mít data a kupříklady hry..
6) CASE - zřejmě nejlevnější kvalitní skříň, kterou jde u nás sehnat..
7) a konečně Grafická karta - zde jsem se nechal inspirovat testy v časopisu CHIP a pár diskuzemi..prý je velmi dobrá..

Tak to je vše...díky za vaše názory a nápady na vylepšení..

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Tipy na sestavu okolo 10 tis.

Příspěvekod memphisto » 14 úno 2009 17:00

Ta sestava nevypadá špatně. Ale do 10k se asi nevejdeš :idea: Tu grafiku bych ale asi bral od Power Coloru. Se Saphirem nemám dobré zkušenosti :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 14 úno 2009 17:13

jo je to plus mínus..toto mi vyšlo na 13 ale když půjdu dolů, bude to super..nicméně Sapphire mám a celkem spokojenost..power color myslím vychází dráž..přesně o 6OO,- více..to vezmu radši ten sapphire..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 úno 2009 18:04

jj Power Color vychází dráž, ale zase má lepší chlazení a bývají tišší. Já jsem měl dvě Saphirky a obě jsem reklamoval a lidé v okolí totéž :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 úno 2009 02:19

No nevím, já problémy nemám..má někdo jiný nějaké nápady...jsem, možná blbě, se nechal inspirovat tématem o konzolích, myslíte, že je lepší si koupit třeba Xbox a slabé, velmi slabé PC k tomu, než rovnou herní PC za 13 tisíc ??

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2009 10:27

Xbox dá sice lepší výkon, ale šel bych do PC a to hlavně kvůli cenám her. Na Xbox zrovna nejlevnější nejsou

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 úno 2009 11:50

Tak se to ve mě hnulo..asi půjdu do Xboxe..koukal jsem, že hry se dají sehnat za dobré ceny na Aukru, takže z toho strach nemám..kromě toho mám doma novou LCD televizi..no staré PC mi včera ráno vyhořelo, zřejmě zdroj..vzalo to sebou i mechaniku..mám to rozdělané a peču na to, původně jsem chtěl tedy to, co zde mám jako návrh. Ale teĎ jsem si pročetl různé články a více mě láká ten Xbox..jen tam strčím cédo a hraju..můj sen..no ještě to promyslím..zde to označím za vyřešené a zatím to nechám otevřené..pokud se rozhodnu pro PC..nechávám si tu sestavu co jsem navrhl..nevím přesně jak by na tom jelo třeba to GTA IV..dal jsem tam Phenom X4 a grafika je také dobrá, ale jak dlouho..za půl roku už to bude low-end. Memphisto, co myslíš.. má ta mnou navržená sestava nějaký nárok rozchodit novější hry ??

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2009 12:28

úplně bez problémů. mám AMD X2 5000+, 3870 a nenarazil jsem na novou hru, kterou bych nerozjel alespoň na střední detaily a ty máš ještě lepší, takže bych se nebál :wink:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 úno 2009 12:30

A myslíš že si to dá i GTA IV ??

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2009 12:33

podle mě v poho. tam je rozhodující procesor a ta grafika je 4850 jen mírně podtaktovaná, takže bych se nebál. Já se teď chytám za hlavu :smile: Před necelými dvěma měsíci jsem skládal PC a dal tam 3870. Teď za stejnou cenu mám 4830 :smile:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 úno 2009 12:50

Jasný, některé ty čtyřkové řady hodně klesly a to je právě problém. Koupím si toho za cca 13tis. a za dva měsíce bude hodnota třebas 9tis. Tohle se holt u konzole nemůže stát..furt nevím..za chvilku si jedu do jednoho elektra ten Xbox vyzkoušet a pak se rozhodnu...
Nicméně za své Eee PC dám ruku do ohně. Mám na něm nyní zapojený 22" monitor v rozlišení 1980x1050 a paráda..koukám, že tak slabý netbook si to dává dokonale s tím má i moje starší ATi radeon 9600XT problémy..zatím mám na netbooku napojené vše co jde (repráky,klávesnici apod.) a nestěžuji si, proto začínám uvažovat nad tím, že si dokoupím do netbooku 2GB RAM (drsně zdražily) a nechám si to doma jako náhradu stolního s tím, že pařit budu asi na nějaké konzoli..stále nevím..vím, že mám komponenty vybrané dobře..dokonce mám možnost sehnat na Aukru jeden z nejsilnějších Phenomu vůbec a to za suprovou cenu, jen si furt říkám, zda to prostě využiji..mít ovladač a koukat na velkou TV je holt asi lepší požitek, nehledě na to, že nejsou třeba instalace a různé nastavování, či modlení aby ta hra vůbec jela..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2009 12:57

Je to tvoje volba. Taky jsem jednou nad konzolí uvažoval, ale nakonec jsem to zavrhnul. Právě kvůli těm cenám her. Já jsem hold takový, že všechno musím mít originál a nové :? Jinak je pravda, že u konzolí ta cena dole moc nejde. S tím PC bych neměl strach, že něco nerozjedeš :wink: Já jsem měl půjčené PS3 i Xbox od kámoše a nějak jsem si na to nemohl zvyknout :? Ale asi kdybych bral konzoli, tak Wii. Mě se tam moc líbí ty sportovní hry :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní PC prosím o názory/tipy/rady
    od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1428
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 09:11
  • Notebook okolo 15 000 ,-
    od Kaspo » 11 bře 2025 09:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1810
    od Kaspo Zobrazit poslední příspěvek
    11 bře 2025 13:18
  • Notebook na doma okolo 12 000.-
    od Kaspo » 17 srp 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1284
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    17 srp 2024 17:12
  • PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
    od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2256
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:36
  • Herní sluchátka okolo 4 tisíc
    od Aurelian » 17 pro 2024 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    4049
    od Kadel33 Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 22:11

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”