Tak přátelé, pokud to dopadne dobře, a uvolní se finance, budu si skládat nové PC. Vás chci poprosit, zda byste mi poradili, zda jsem vybral dobře, či ne. Beru to tak, že si chci splnit sen a konečně si zahrát GTA IV, a jelikož jsem AMD-kář proto jsem i volil Phenom X4..nuže seznam začíná:
1) Procesor - mám možnost skvělé ceny na Aukru, jinak bych vybíral tento v czc.cz
2) Základní deska - zde mám stále mezery, vím, že chci co nejvíce slotů na RAM, ale nemusím tam mít tu HD 32OO, kterou nevyužiji. Šla by sehnat stejně kvalitní, leč levnější ?
3) RAMky - klasika 4GB A-data..s tím, že do budoucna plánují více paměti..
4) Zdroj - také klasika..snad bude 400W stačit..
5) HDD - dle mě to nejlepší, co jde sehnat..velikost zatím stačí..mám ještě jeden 160GB doma, kde budu mít data a kupříklady hry..
6) CASE - zřejmě nejlevnější kvalitní skříň, kterou jde u nás sehnat..
7) a konečně Grafická karta - zde jsem se nechal inspirovat testy v časopisu CHIP a pár diskuzemi..prý je velmi dobrá..
Tak to je vše...díky za vaše názory a nápady na vylepšení..
Tipy na sestavu okolo 10 tis. Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Tipy na sestavu okolo 10 tis.
Ta sestava nevypadá špatně. Ale do 10k se asi nevejdeš
Tu grafiku bych ale asi bral od Power Coloru. Se Saphirem nemám dobré zkušenosti 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jo je to plus mínus..toto mi vyšlo na 13 ale když půjdu dolů, bude to super..nicméně Sapphire mám a celkem spokojenost..power color myslím vychází dráž..přesně o 6OO,- více..to vezmu radši ten sapphire..
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
jj Power Color vychází dráž, ale zase má lepší chlazení a bývají tišší. Já jsem měl dvě Saphirky a obě jsem reklamoval a lidé v okolí totéž 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No nevím, já problémy nemám..má někdo jiný nějaké nápady...jsem, možná blbě, se nechal inspirovat tématem o konzolích, myslíte, že je lepší si koupit třeba Xbox a slabé, velmi slabé PC k tomu, než rovnou herní PC za 13 tisíc ??
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Xbox dá sice lepší výkon, ale šel bych do PC a to hlavně kvůli cenám her. Na Xbox zrovna nejlevnější nejsou
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak se to ve mě hnulo..asi půjdu do Xboxe..koukal jsem, že hry se dají sehnat za dobré ceny na Aukru, takže z toho strach nemám..kromě toho mám doma novou LCD televizi..no staré PC mi včera ráno vyhořelo, zřejmě zdroj..vzalo to sebou i mechaniku..mám to rozdělané a peču na to, původně jsem chtěl tedy to, co zde mám jako návrh. Ale teĎ jsem si pročetl různé články a více mě láká ten Xbox..jen tam strčím cédo a hraju..můj sen..no ještě to promyslím..zde to označím za vyřešené a zatím to nechám otevřené..pokud se rozhodnu pro PC..nechávám si tu sestavu co jsem navrhl..nevím přesně jak by na tom jelo třeba to GTA IV..dal jsem tam Phenom X4 a grafika je také dobrá, ale jak dlouho..za půl roku už to bude low-end. Memphisto, co myslíš.. má ta mnou navržená sestava nějaký nárok rozchodit novější hry ??
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
úplně bez problémů. mám AMD X2 5000+, 3870 a nenarazil jsem na novou hru, kterou bych nerozjel alespoň na střední detaily a ty máš ještě lepší, takže bych se nebál 

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A myslíš že si to dá i GTA IV ??
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
podle mě v poho. tam je rozhodující procesor a ta grafika je 4850 jen mírně podtaktovaná, takže bych se nebál. Já se teď chytám za hlavu
Před necelými dvěma měsíci jsem skládal PC a dal tam 3870. Teď za stejnou cenu mám 4830 

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jasný, některé ty čtyřkové řady hodně klesly a to je právě problém. Koupím si toho za cca 13tis. a za dva měsíce bude hodnota třebas 9tis. Tohle se holt u konzole nemůže stát..furt nevím..za chvilku si jedu do jednoho elektra ten Xbox vyzkoušet a pak se rozhodnu...
Nicméně za své Eee PC dám ruku do ohně. Mám na něm nyní zapojený 22" monitor v rozlišení 1980x1050 a paráda..koukám, že tak slabý netbook si to dává dokonale s tím má i moje starší ATi radeon 9600XT problémy..zatím mám na netbooku napojené vše co jde (repráky,klávesnici apod.) a nestěžuji si, proto začínám uvažovat nad tím, že si dokoupím do netbooku 2GB RAM (drsně zdražily) a nechám si to doma jako náhradu stolního s tím, že pařit budu asi na nějaké konzoli..stále nevím..vím, že mám komponenty vybrané dobře..dokonce mám možnost sehnat na Aukru jeden z nejsilnějších Phenomu vůbec a to za suprovou cenu, jen si furt říkám, zda to prostě využiji..mít ovladač a koukat na velkou TV je holt asi lepší požitek, nehledě na to, že nejsou třeba instalace a různé nastavování, či modlení aby ta hra vůbec jela..
Nicméně za své Eee PC dám ruku do ohně. Mám na něm nyní zapojený 22" monitor v rozlišení 1980x1050 a paráda..koukám, že tak slabý netbook si to dává dokonale s tím má i moje starší ATi radeon 9600XT problémy..zatím mám na netbooku napojené vše co jde (repráky,klávesnici apod.) a nestěžuji si, proto začínám uvažovat nad tím, že si dokoupím do netbooku 2GB RAM (drsně zdražily) a nechám si to doma jako náhradu stolního s tím, že pařit budu asi na nějaké konzoli..stále nevím..vím, že mám komponenty vybrané dobře..dokonce mám možnost sehnat na Aukru jeden z nejsilnějších Phenomu vůbec a to za suprovou cenu, jen si furt říkám, zda to prostě využiji..mít ovladač a koukat na velkou TV je holt asi lepší požitek, nehledě na to, že nejsou třeba instalace a různé nastavování, či modlení aby ta hra vůbec jela..
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to tvoje volba. Taky jsem jednou nad konzolí uvažoval, ale nakonec jsem to zavrhnul. Právě kvůli těm cenám her. Já jsem hold takový, že všechno musím mít originál a nové
Jinak je pravda, že u konzolí ta cena dole moc nejde. S tím PC bych neměl strach, že něco nerozjedeš
Já jsem měl půjčené PS3 i Xbox od kámoše a nějak jsem si na to nemohl zvyknout
Ale asi kdybych bral konzoli, tak Wii. Mě se tam moc líbí ty sportovní hry 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní PC prosím o názory/tipy/rady
od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1428
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 09:11
-
-
- 2
- 1810
-
od Kaspo
11 bře 2025 13:18
-
- 1
- 1284
-
od Gerete
17 srp 2024 17:12
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2256
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
- 5
- 4049
-
od Kadel33