Instalace WXP na notebook s WVista Vyřešeno
Instalace WXP na notebook s WVista
Zdravím vespolek. Chtěl bych se zeptat, jestli je nějaká šance nainstalovat na notebook s Windows Vista operační systém WXP ale z jinýho (stolního) počítače. Technicky to problém není - to jsem si zjistil, ale licenčně nevim. Mám starej stolní počítač na kterym běžel OS WXP. Počítač dosloužil a mě napadlo přeinstalovat notebooka, kde jsou WVista na WXP. Od stolního počítače mám doklad o koupi, kde je s počítačem zakoupená i OEM licence WXP. Nevíte zda je možný vzít instalačku WXP, smazat Visty v notebookovi a nahrát tam místo nich WXP? Bude to pro MS problém? Visty mě nějak neoslovily a rád bych XP používal na notebooku, když už jsem si je jednou zaplatil. Díky Jarda
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace WXP na notebook s WVista
Ahoj,
licence Windows OEM je nepřenosná - vázaná na konkrétní PC se kterým byla prodána (resp. jeho základní desku). Spolu s vyřazením PC z provozu zaniká i tato licence.
licence Windows OEM je nepřenosná - vázaná na konkrétní PC se kterým byla prodána (resp. jeho základní desku). Spolu s vyřazením PC z provozu zaniká i tato licence.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Oficiálně problém bude, protože OEM licence se váže na základní desku. Můžeš sice zkusit telefonicky reaktivaci a Microsoftu tvrdit, že ti ta stará shořela, ale protože půjde o přenos NB—>PC, mám obamu, že se ti to asi nezdaří.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tomuto tématu se už věnovali na živě.cz :
Tam se sice řeší jenom nová základní deska ,ale v podstatě ,když se s nimi domluvíš (MS) ,tak by neměl být problém.
oficiálne ide zlegalizovať prenos oem verzie windows po výmene základnej dosky len s potvrdením záručného/pozáručného servisu o nutnej výmene zákl.dosky z dôvodu závady-často je totiž nutné zo strany microsoftu vydať nový produktový kod pre pôvodnú oem verziu a microsoft to robí len po obdržaní fotokopie potvrdenia zo servisu-treba si dopredu dohodnúť spôsob predania uvedených náležitostí,po dohode sa to dá previesť mailom,faxom,aj osobnou návštevou strediska microsoftu[pokial je v dosahu žiadatela ]
Tam se sice řeší jenom nová základní deska ,ale v podstatě ,když se s nimi domluvíš (MS) ,tak by neměl být problém.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušet trik s výměnou základní desky neprojde - budou chtít záruční list s potvrzenou zárukou. A jsem si 100% jistý, že se s nikým u Microsoftu na přehození OEM licence nedomluví, sami by tím porušili smlouvu o OEM licenci.
Řeč je vždy o legální cestě a hlavně o podstatě samotné OEM licence.
/*ze zkušenosti vím, že si dobře hlídají právě záruky a to co se píše na zive.cz dodržují vždy*/
/*ještě doplním - je možný free downgrade z Vista Bussines na Windows XP Pro*/
Řeč je vždy o legální cestě a hlavně o podstatě samotné OEM licence.
/*ze zkušenosti vím, že si dobře hlídají právě záruky a to co se píše na zive.cz dodržují vždy*/
/*ještě doplním - je možný free downgrade z Vista Bussines na Windows XP Pro*/
Naposledy upravil(a) d1amond dne 10 dub 2009 09:33, celkem upraveno 1 x.
Re: Instalace WXP na notebook s WVista Vyřešeno
Díky všem za odpovědi. Myslel jsem si, že to bude problém. No nedá se nic dělat - budu do konce roku zápasit s Vistama.
Doufám, že upgrade na Wseven mi povolej

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jasně že povolí, když si koupíš upgrade:) A mám za to, že i ten povolí jen z některých edic. Někde je o tom článek, zkus hledat.
Aneb za peníze v Praze dům.
Aneb za peníze v Praze dům.
Jo jo - nemyslel jsem zadarmo. Vim, že MS zadarmo nic nedá i když jsem jako uživatel s Vistama nespokojenej.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1601
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
23 zář 2024 08:28