Zdravim všechny,
měl bych velkou prosbu co se týče ohledně záchrany (doufám) popřípadě obnovy pc, můj problém je ten že z ničeho nic při startu pc mi vyskočila tato hláška : "Windows could not start because the following file is missing or corrupt : Windows/system32/config/system... You can attempt to repair this file by starting Windows setup using the original setup CD-Rom. Select "r" at the first sxreen to start repair". Bohužel originál cd vložit nemůžu, jelikož s notebookem jsem os nedostal na cd nebo dvd ale na jistym "rekonstručnim" místě na disku D, teda že jsem měl pc rozdělení na 2 disky... na C, kde byli všechny dokumenty a na D kde byl uloženej systém atd. nikdy jsem neměl s tim problém, až dodnes, prosil bych o nějakou radu co a jak nastavit v biosu apod. (jestli s tim pc de už vůbec něco udělat) když jsem zkoušel přeinstalovávat, ale nakonec mi to nahlásilo že mi to nenašlo žádnej disk... asi vidim problém v tom, že je něco špatně s HDD, přitom technicky se s nim nic nestalo (snad) takže jse asi něco špatnýho v nastavení :( jinak co se týče BIOSU, tak je to Phoenix, systém Windows XP media center...
Obnovení systému
Re: Obnovení systému
Jelikož seš docela v dost zapeklitém problému a k tomu se jedná o notebook, který je zřejmě ještě v záruce tak bych ho hodil do servisu nebo na reklamačku. Nejvýhodnější by bylo HDD vytáhnout, vytvořit zálohu dat, vypálit Windows a poté přes konzoli opravit, pokud by to šlo, což nevím a nebo zkopírovat(nahradit) soubory právě do windows\system32\config\system...Ale jelikož CD nemáš, zkušeností mnoho také ne, tak bych se asi obrátil právě na servis.
Možná ti někdo doporučí Dr.Web live, ale obávám se že v tomto případě ti nepomůže. Každopádně problém může být uplně jinde, např. ve vadné RAM či disku
Možná ti někdo doporučí Dr.Web live, ale obávám se že v tomto případě ti nepomůže. Každopádně problém může být uplně jinde, např. ve vadné RAM či disku

bohužel nedávno zárukou prošel :( (asi zákon schválnosti) a se servisem je vše na dlouho, už krom toho že jsou předražený... nejradši bych se pokusil sám něco s tim udělat, kdybych aspoň mohl přeinstalovat systém... akorát je mi divný že ani přeinstalace nejde... 

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
zkus mrknout sem na odkazy viewtopic.php?f=38&t=39189 .. třeba to spravíš z nějakyho recovery sektoru.....dle typu notasu....
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na případnou opravu či instalaci by Ti mělo stačit jakékoliv CD s Windows (podle toho, kterou verzi máš), tzn. klidně si jej můžeš půjčit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
díky za vaši snahu vyřešit můj problém, právě jsem provedl obnovu systému... udělal jsem recovery z hdd, když jsem toto prováděl, psalo mi to že mi data nezmizí... obnova systému proběhla v pohodě, systém normálně funguje ale je naprosto prázdnej, je to prostě defaultní teďka
ale přitom data na HDD musí bejt uloženy, jelikož když dám Tento počítač a kouknu na vlastnosti disku C... ukazuje se mi zaplněno 83 GB a volné místo asi 2 GB, přitom teďka mam naprosto holej systém, takže moje předchozí data na HDD uložený jsou, ale jak je dostat zpátky, nebo jak je obnovit tak... abych s nima mohl pacovat ? jelikož data jsou na HDD, ale pracovat s nimi ani je zobrazit nejde 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4219
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:01
-
- 3
- 4123
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15850
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 2
- 3578
-
od petr22