Obnovení systému

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

hendell
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Obnovení systému

Příspěvekod hendell » 15 dub 2009 21:26

Zdravim všechny,

měl bych velkou prosbu co se týče ohledně záchrany (doufám) popřípadě obnovy pc, můj problém je ten že z ničeho nic při startu pc mi vyskočila tato hláška : "Windows could not start because the following file is missing or corrupt : Windows/system32/config/system... You can attempt to repair this file by starting Windows setup using the original setup CD-Rom. Select "r" at the first sxreen to start repair". Bohužel originál cd vložit nemůžu, jelikož s notebookem jsem os nedostal na cd nebo dvd ale na jistym "rekonstručnim" místě na disku D, teda že jsem měl pc rozdělení na 2 disky... na C, kde byli všechny dokumenty a na D kde byl uloženej systém atd. nikdy jsem neměl s tim problém, až dodnes, prosil bych o nějakou radu co a jak nastavit v biosu apod. (jestli s tim pc de už vůbec něco udělat) když jsem zkoušel přeinstalovávat, ale nakonec mi to nahlásilo že mi to nenašlo žádnej disk... asi vidim problém v tom, že je něco špatně s HDD, přitom technicky se s nim nic nestalo (snad) takže jse asi něco špatnýho v nastavení :( jinak co se týče BIOSU, tak je to Phoenix, systém Windows XP media center...

Reklama
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Obnovení systému

Příspěvekod p3!An » 15 dub 2009 22:07

Jelikož seš docela v dost zapeklitém problému a k tomu se jedná o notebook, který je zřejmě ještě v záruce tak bych ho hodil do servisu nebo na reklamačku. Nejvýhodnější by bylo HDD vytáhnout, vytvořit zálohu dat, vypálit Windows a poté přes konzoli opravit, pokud by to šlo, což nevím a nebo zkopírovat(nahradit) soubory právě do windows\system32\config\system...Ale jelikož CD nemáš, zkušeností mnoho také ne, tak bych se asi obrátil právě na servis.
Možná ti někdo doporučí Dr.Web live, ale obávám se že v tomto případě ti nepomůže. Každopádně problém může být uplně jinde, např. ve vadné RAM či disku :?

hendell
nováček
Stav:

Příspěvekod hendell » 16 dub 2009 14:38

bohužel nedávno zárukou prošel :( (asi zákon schválnosti) a se servisem je vše na dlouho, už krom toho že jsou předražený... nejradši bych se pokusil sám něco s tim udělat, kdybych aspoň mohl přeinstalovat systém... akorát je mi divný že ani přeinstalace nejde... :?

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 16 dub 2009 14:55

zkus mrknout sem na odkazy viewtopic.php?f=38&t=39189 .. třeba to spravíš z nějakyho recovery sektoru.....dle typu notasu....

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 dub 2009 14:59

Na případnou opravu či instalaci by Ti mělo stačit jakékoliv CD s Windows (podle toho, kterou verzi máš), tzn. klidně si jej můžeš půjčit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

hendell
nováček
Stav:

Příspěvekod hendell » 16 dub 2009 16:45

díky za vaši snahu vyřešit můj problém, právě jsem provedl obnovu systému... udělal jsem recovery z hdd, když jsem toto prováděl, psalo mi to že mi data nezmizí... obnova systému proběhla v pohodě, systém normálně funguje ale je naprosto prázdnej, je to prostě defaultní teďka :-( ale přitom data na HDD musí bejt uloženy, jelikož když dám Tento počítač a kouknu na vlastnosti disku C... ukazuje se mi zaplněno 83 GB a volné místo asi 2 GB, přitom teďka mam naprosto holej systém, takže moje předchozí data na HDD uložený jsou, ale jak je dostat zpátky, nebo jak je obnovit tak... abych s nima mohl pacovat ? jelikož data jsou na HDD, ale pracovat s nimi ani je zobrazit nejde :?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení Windows bez zálohy HP
    od HCDJ » 07 bře 2025 13:22 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    4219
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    07 bře 2025 18:01
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4123
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
    od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8...
    38
    15850
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 10:58
  • Google Chrome-obnovení okna
    od bik » 01 říj 2024 23:25 » v Vše ostatní (sw)
    2
    3578
    02 říj 2024 07:15
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2427
    15 srp 2024 21:37

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”