Výběr nej OS

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výběr nej OS

Příspěvekod memphisto » 20 dub 2009 01:40

Taky se rovněž přikláním k Vistě. Teď jsem dělal asi 3 týdny pod Vistou a W7 (na novém PC) a pak jsem se vrátil k XP na starším booku a šok. Pod Vistou se mnohem líp dělá a ty efekty a barvy působí na člověka úplně jinak jak staré kostrbaté XP :evil: Na tomhle starém booku bohužel Vistu nerozdýchám jinak by tam byla hned a další dva moje booky (kde už je Vista) si rozebrala ségra a máti :mad: ale nestěžuju si. Tenhle starší mi v poho stačí :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 20 dub 2009 09:16

Doporučuji Ti dát si na PC W7 beta a počkat s nákupem OS, až bude k dispozici. Případně počkat do doby, kdy Microsoft přesně sdělí, jak to bude s volným upgrade na W7.
/*samozřejmě pokud to není PC do provozu, pak Ti nic jiného nezbývá*/
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

korzar
nováček
Stav:

Příspěvekod korzar » 20 dub 2009 18:58

Pořiď Vistu Business a v nejhorším ho downgradneš na XP - a máš to.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 20 dub 2009 19:15

no uvidim jak budou jeste reagovat ostatni...nejsem si jisty,me tu Visty proste delaji bordel...asi sem jedinej nebo co,i kdyz lidi v mim okoli na ni taky nadavaji...navic,mam 4 GB RAM --->abych je mel naplno,musel bych si tam dat 64-bit (coz je na hov*o jelikoz to mi hry nesly uz lautr) takze je jedine 32-bit u ktere mam uz jen 3 GB, ta vase zazracna Vista mi sezere dalsi 1 GB (po chvily prace na PC uz Vista zabira 1,5 GB) >>>secteno podtrzeno z 4GB RAM mi zustane pouhych 1,5 GB , coz je dost malo a leze mi to na nervy...co s tim,XP aspon nezabiraji ani polovinu toho co vista.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 20 dub 2009 19:26

No W7 zatím nedoporučuji. Je v angličtině a mohlo by ti její ovládání dělat problémy. Ovšem vypadá to na velmi povedený OS, jen chce trošku čas. Osobně bych na takovou nadupanější sestavu volil Vistu, to jednoznačně. Co se týká 32 či 64-bitovou, tam to není třeba až tak řešit. Pokud budeš grafik a nutně potřebuješ 8GB RAM, doporučím ti 64-bitovou Vistu, protože tam s ovladači takový problém nebude. Ovšem, některé hry na 64-bitový OS prostě nainstalovat nejdou. Čili pro tvé možnosti ti v klidu postačí 32-bitová Vista..víc už neřeš..
Nicméně XP bych neházel do starého koše. Já na něm dělám už léta a po peripetiích s Vistou to nehodlám měnit. Vše, opravdu vše, na tom funguje bezvadně. Nepříjde mi, že by XP bylo nějak nestabilní oproti Vistě a na vyloženě herních počítačích také problémy nejsou. Sice se říká, že Vista umí lépe komunikovat s HW, ale laik to nepozná. Každý OS má své pro i proti, asi jako Linux, Leopard, W7, XP apod. Neznám osobně problémy, kde by některé hry na XP nešly. Prostě dle mě je XP (32-bit.) stále v plné parádě...

EDIT: to je normální, Vista si zabere tolik místa na RAM, kolik jí máš. Pokud budeš mít 1GB RAM, zabere si kupříkladu polovinu a celý počítač bude strašně pomalý, ale pokud Vista vidí, že má počítač hodně paměti, rozleze se a pracuje tak daleko svižněji. To XP bohužel neumí a je jí prakticky jedno, kolik RAM máš. Já mám 2GB a využívá ani né giga, takže zbytek "leží ladem"

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 20 dub 2009 21:30

Jo diky a ktere XP ty konkretne pouzivas??A ktere doporucis??

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 20 dub 2009 21:48

Tomina měl dobrý nápad s tím downgrade. Downgrade na XP Profi je zcela zdarma (pouze z verze Vista Bussines) a máš velkou šanci, že ani upgrade na pozdější W7 nebude problém . Microsoft svolí upgrade z XP na W7 (za peníze samozřejmě), s Vista by to mohlo projít i zadarmo (ale u později nakoupených, cca v červnu).
Jinak, doporučil jsem W7 jako přechodné řešení, než se Microsoft vymáčkne jak dál. Hodně lidí bude nadávat, až si budou kupovat nový systém - protože je hrozně bezva, když teď pořídí Vista v nějaké dolní edici (většina levných laptopů) a pak se budou divit, proč ten úžasný systém nedostanou :evil:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 21 dub 2009 19:32

to Funstorm007:
To že ti nejdou některé programy či hry na Vistě je zcela tvůj problém, nikoliv problém OS.
Aby ti vše šlo v pořádku, instaluj do NEdělené paměti(na HDD) a používej nastavení kompatibility, DEP a Brány Firewall a stahuj pravidelně aktualizace.

Edit: Nicméně v žádném případě nedowngraduj na XP. Ten by nedokázal plně využít výkon sestavy.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 dub 2009 19:36

XP mám Profesional, ale klaním se k Vistě..

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 21 dub 2009 20:17

to Paulí:
Takze za to jeste nakonec muzu ja ne :o ??? To je snad hovadina...

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 21 dub 2009 20:22

to Funstorm007:
Jistě že ano. Když si někdo koupí auto a narazí do stromu, tak to není problém auta. Pokud klouže po silnici či jede v protisměru, tak to také není problém auta.

Každý program, každou hru, dokonce i OS si musíš řádně nakonfigurovat. Pokud tomu nerozumíš, tak se k tomu nehrň. Pokud nemáš řidičák, tak se nehrň k autu.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 21 dub 2009 20:26

to Paulí:
no tak to je bezva takze podle tebe bude nejlepsi kdyz si tam nenainstaluju nic ne??? Jak k tomu potom prijde clovek kterej nevi ani jak win nainstalovat???To se ma jit rovnou zahrabat???

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr SSD
    od HelFix » 27 led 2025 19:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3139
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 18:30
  • Výběr GPU
    od VojtouNerCZ » 17 lis 2024 21:35 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC