Příspěvekod Tomina » 20 dub 2009 19:26
No W7 zatím nedoporučuji. Je v angličtině a mohlo by ti její ovládání dělat problémy. Ovšem vypadá to na velmi povedený OS, jen chce trošku čas. Osobně bych na takovou nadupanější sestavu volil Vistu, to jednoznačně. Co se týká 32 či 64-bitovou, tam to není třeba až tak řešit. Pokud budeš grafik a nutně potřebuješ 8GB RAM, doporučím ti 64-bitovou Vistu, protože tam s ovladači takový problém nebude. Ovšem, některé hry na 64-bitový OS prostě nainstalovat nejdou. Čili pro tvé možnosti ti v klidu postačí 32-bitová Vista..víc už neřeš..
Nicméně XP bych neházel do starého koše. Já na něm dělám už léta a po peripetiích s Vistou to nehodlám měnit. Vše, opravdu vše, na tom funguje bezvadně. Nepříjde mi, že by XP bylo nějak nestabilní oproti Vistě a na vyloženě herních počítačích také problémy nejsou. Sice se říká, že Vista umí lépe komunikovat s HW, ale laik to nepozná. Každý OS má své pro i proti, asi jako Linux, Leopard, W7, XP apod. Neznám osobně problémy, kde by některé hry na XP nešly. Prostě dle mě je XP (32-bit.) stále v plné parádě...
EDIT: to je normální, Vista si zabere tolik místa na RAM, kolik jí máš. Pokud budeš mít 1GB RAM, zabere si kupříkladu polovinu a celý počítač bude strašně pomalý, ale pokud Vista vidí, že má počítač hodně paměti, rozleze se a pracuje tak daleko svižněji. To XP bohužel neumí a je jí prakticky jedno, kolik RAM máš. Já mám 2GB a využívá ani né giga, takže zbytek "leží ladem"