Dotaz na funkčnost
Dotaz na funkčnost
Hezký den. Chci se zeptat,a možná nejen já,jestli nějaký z tady používaných diagnostických programů(MBAM,MWAV,HJT,ComboFix atd..) nemůžou při skenu odebrat něco důležitého z PC??? Nebo nějaký program poškodit?? Děkuji za odpověď. M*
Re: Dotaz na funkčnost
imho samy od sebe asi ne, ale ty už jo, je to o uživateli jako vždy
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Že uživatel to je jasný... Ale zajímaly by mne ty programy. Myslím že ne,ale už mi pár lidí tvrdilo,že ANO. Proto se raději ptám odborníků na slovo vzatých. 

- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osobně sem se s tímto nesetkal.
Může se ale stát, že některý škodlivý program poškodí nějaký důležitý systémový soubor a po odstranění škodlivého programu tento systémový soubor nemusí řádně fungovat. Proto je třeba tyto soubory obnovit ze složky třeba: i386 nebo ServicePackFiles nebo stáhnout z netu poslední verzi.
Může se ale stát, že některý škodlivý program poškodí nějaký důležitý systémový soubor a po odstranění škodlivého programu tento systémový soubor nemusí řádně fungovat. Proto je třeba tyto soubory obnovit ze složky třeba: i386 nebo ServicePackFiles nebo stáhnout z netu poslední verzi.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Každý diagnostický program s kterým nebudeš zacházet podle návodu může poškodit systém (hlavně Combofix) a taky se může stát, že detekují správnou věc a odstraní ji a pak jsou další problémy proto pokud si nejsi 100% jistý(á) svým jednáním přenechej to lidem, co se v tom vyznají.Pokud ale budeš postupovat podle návodu, tak by se nemělo nic stát
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
To je jasné že to nechám na odbornících a už mi s tím konkrétně Jaro3 i Damned hodně pomohli... Díky jim...Takže ty programy samy při správném postupu nic nepoškodí... To jsem chtěl vědět. Díky 

- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak psal memphisto , je možná i falešná detekce. Nebývá však samotná v základu instalace, nýbrž v aktualizacích a je možné, že je smazán soubor poškozený (MD5, CRC, SHA...), který ale jinak funguje, nebo jak jsem psal nahoře, soubor byl poškozen virem.
Něco jiného je úmyslná falešně pozitívní detekce. Třeba souboj ESETu s tuším Spybotem, kdy ESET tvrdošíjně trval na detekci jako vir u jedné knihovny a Spybot v následné aktualizaci přidal smazání složky ESETu jako odvetu.
Něco jiného je úmyslná falešně pozitívní detekce. Třeba souboj ESETu s tuším Spybotem, kdy ESET tvrdošíjně trval na detekci jako vir u jedné knihovny a Spybot v následné aktualizaci přidal smazání složky ESETu jako odvetu.

Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
já si hraju s Windows a zkouším různé viry, úmyslně poškozuji soubory a čekám, jak se bude PC chovat
Nejsem ale sadomasochista
Jednou jsem poškodil knihovnu Windows a až na pár chyb fungovaly dobře, ale pak proběhl scan Mwav a poškozený soubor byl smazán s tím, že neodpovídá velikost dané knihovny a Windows už nešly vůbec 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner