Dotaz na funkčnost

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

miruska27
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Dotaz na funkčnost

Příspěvekod miruska27 » 23 čer 2009 11:35

Hezký den. Chci se zeptat,a možná nejen já,jestli nějaký z tady používaných diagnostických programů(MBAM,MWAV,HJT,ComboFix atd..) nemůžou při skenu odebrat něco důležitého z PC??? Nebo nějaký program poškodit?? Děkuji za odpověď. M*

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Dotaz na funkčnost

Příspěvekod zao » 23 čer 2009 11:38

imho samy od sebe asi ne, ale ty už jo, je to o uživateli jako vždy
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

miruska27
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod miruska27 » 23 čer 2009 11:42

Že uživatel to je jasný... Ale zajímaly by mne ty programy. Myslím že ne,ale už mi pár lidí tvrdilo,že ANO. Proto se raději ptám odborníků na slovo vzatých. :o

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 23 čer 2009 11:43

Osobně sem se s tímto nesetkal.
Může se ale stát, že některý škodlivý program poškodí nějaký důležitý systémový soubor a po odstranění škodlivého programu tento systémový soubor nemusí řádně fungovat. Proto je třeba tyto soubory obnovit ze složky třeba: i386 nebo ServicePackFiles nebo stáhnout z netu poslední verzi.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 čer 2009 11:44

Každý diagnostický program s kterým nebudeš zacházet podle návodu může poškodit systém (hlavně Combofix) a taky se může stát, že detekují správnou věc a odstraní ji a pak jsou další problémy proto pokud si nejsi 100% jistý(á) svým jednáním přenechej to lidem, co se v tom vyznají.Pokud ale budeš postupovat podle návodu, tak by se nemělo nic stát
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

miruska27
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod miruska27 » 23 čer 2009 11:47

To je jasné že to nechám na odbornících a už mi s tím konkrétně Jaro3 i Damned hodně pomohli... Díky jim...Takže ty programy samy při správném postupu nic nepoškodí... To jsem chtěl vědět. Díky :P

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 23 čer 2009 11:59

Jak psal memphisto , je možná i falešná detekce. Nebývá však samotná v základu instalace, nýbrž v aktualizacích a je možné, že je smazán soubor poškozený (MD5, CRC, SHA...), který ale jinak funguje, nebo jak jsem psal nahoře, soubor byl poškozen virem.

Něco jiného je úmyslná falešně pozitívní detekce. Třeba souboj ESETu s tuším Spybotem, kdy ESET tvrdošíjně trval na detekci jako vir u jedné knihovny a Spybot v následné aktualizaci přidal smazání složky ESETu jako odvetu. :lol:
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 čer 2009 12:06

já si hraju s Windows a zkouším různé viry, úmyslně poškozuji soubory a čekám, jak se bude PC chovat :lol: Nejsem ale sadomasochista :lol: Jednou jsem poškodil knihovnu Windows a až na pár chyb fungovaly dobře, ale pak proběhl scan Mwav a poškozený soubor byl smazán s tím, že neodpovídá velikost dané knihovny a Windows už nešly vůbec :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zpět na “HiJackThis”