Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?

Příspěvekod X » 19 črc 2009 13:18

Kdyby jsi byl sám, tak by to nemělo smysl, ale při více lidech a fórech si myslím, že by to byla motivace. A já o tom přemýšlel, jak si to kdysi v tomhle vláknu navrhoval, jak tu motivaci zařídit :lol: Emulátor existuje fajnový, můžete si to představit jako když spustíte program a do něj nahrajete ještě aplikaci. Ale to si budete moci zítra (dřív se k tomu asi nedostanu, jdu za chvíli pryč) sami vyzkoušet. Emulátor je free (o 2 verze dolů před nejnovější verzí), vše vysvětlím polopaticky.

Hru si budete moci zítra taky zkusit a rozmyslet se. Velikost emulátoru kolem 2 MB, hra kolem 40 KB :D Ale spousta a spousta zábavy ... Hlavolam je typu bludiště (tajné chodby a nástrahy) na jednu obrazovku (nerolující) = jeden level. Chodit budete s maličkým panáčkem. Původní hra je na jiném principu - Lode Runner - ale já jsem jí ve strojovém kódu trochu upravil, zakázal kopání a editovací tlačítka, synovci také zkoušeli zpočátku podvádět, říkali, že náhodou zmáčkli tlačítko :D Tak už to nejde :lol:

P.S.: Toto je původní hra (na ukázce), hlavolam je upravený (v editoru), bez kopání, na trochu jiném principu (tajné chodby a chytáky) ... no prostě uvidíte zítra ...

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 črc 2009 13:50

LodeRunner jsem hrál kdysi na Apple2. Dá se říci, že jsem jí tenkrát doslova propadl. Takže uvidíme :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 črc 2009 15:34

Ten Cogs mi byl čert dlužnej, zase jsem popolezl o 2 levely, nafoukl nějaký balónky a zdá se mu to pomalý-už jsem to dělal 3x. Odkládám ne neurčito. :evil:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 črc 2009 22:16

Blue Spirit: V Cogs mi chybí už jen 2 levely, ale abych se dostal do dalšího, musím si ještě nahrabat 2 body :D

Už se to nechá v pohodě i odhadnout :D

Nápověda 14 (2009.07.19 - neděle):
Obrázek

Obrázek

guest

Příspěvekod guest » 19 črc 2009 22:43

Cogs? Ten se nenechá odhadnout.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 črc 2009 23:49

Blue Spirit: Vidíš tu mezeru co jsem tam nechal v textu? Ale na druhou stranu musíš i v Cogs odhadovat výsledek :D Nejvíc nechutný v Cogs jsou pro mě levely dvoustrané :D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 črc 2009 15:45

Nápověda 15 (2009.07.20 - pondělí):
Obrázek

Obrázek

guest

Příspěvekod guest » 20 črc 2009 16:40

Řekl bych, že tím Cryptogramem se již nikdo nezabývá.

guest

Příspěvekod guest » 20 črc 2009 16:57

Tak jsem hledal jednu historickou hru a narazil jsem na Cogs. Má to 61MB t.j. 2x víc než jsem stáhl já versi laser a je to Shareware, nikde jsem se ovšem nedočetl, čím je to omezený.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 črc 2009 17:59

Vypadá stejně, jako ta poloviční a omezená je otevřením jen prvních 10 úkolů.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 črc 2009 18:15

Tak už se stejně blíží ke konci :D Plný Cogs 1.0 má 50 levelů a můj délku (žádný laser, říkal jsi, že stáhneš normální verzi?) 39,1 MB. Připravuji svůj hlavolam (s finanční motivací za rozlousknutí), nemohl jsem nalézt kód strojáku, kterým jsem ho zablokoval pro kopání a editaci, ale vypadá to, že už jsem ho našel. To abych ještě zkontroloval počet levelů a tak. Mezitím jsem se do něj zakousl, ale nemohl jsem se dostat z 3. levelu, než jsem si uvědomil, že jsem opravdu použil vyčurané fičury, aby se synovci nedostali dál (nyní jsem v 10. levelu jen prolízáním) :D Synovci se dostali až nakonec (asi 8-14 let v té době), ale já jim trošičku radil. Vám radit nebudu :D

Jen mi nejspíš nepůjde (protože je to děláno ve snaplé (sejmuté) hře) převést ji pod emulátor ZX Spectra (i když je to hra ze ZX Spectra), ale tak vám může být jedno, že to bude jiný emulátor (emulátor si můžete představit jako další rovinu, například Win, ale tohle emuluje hardware jiného počítače), počítače Sam Coupé (dokonalejší klon ZX Spectra) a v něm se hra spustí a skočí do prostředí ZX Spectra (v podstatě další emulátor - ze Sam Coupé emulátoru - do emulátoru ZX Spectra). Emulátor bude podrobně a polopaticky popsán, bude to snadné a bez problémů. Stejně jsem vás chtěl do něj později zasvětit, tak to budete mít z krku :lol: a jsou přímo na něj (Sam Coupé) také báječné logické (hlavolamové) hry: Craft (ta mě baví nejvíc, se skvělou muzikou, stejně jako Snakemania) * Shanghai (od Fuxoftu: Františka Fuky) * Color * Pipemania * Snakemania (báječná hra) * Hexagonie.
Naposledy upravil(a) X dne 27 črc 2009 16:03, celkem upraveno 1 x.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 črc 2009 19:32

Tak teď nevím, jestli mám pro vás dobrou zprávu nebo špatnou :lol: Psal jsem, že moje hra - hlavolam má asi 50 levelů :D Tak jsem zjistil (dělal jsem jí asi před 12 lety), že má přesně 75 levelů :lol: Aspoň vám zábava vydrží déle, víc levelů v editoru nešlo udělat :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”