Avast! 5 již přichází...

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Líbí se Vám nová verze avast! ?

ano
10
56%
ne
5
28%
nevím
3
17%

Celkem hlasů: 18

CrasherKill
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Avast! 5 již přichází...

Příspěvekod CrasherKill » 23 črc 2009 12:00

Mě na Avastu nejvíc štvalo, že mi zpomaloval pc, tak doufám, že to u této verze bude lepší :idea:
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Reklama
Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 23 črc 2009 12:20

já mám avast i na hoodně slabym počítači, mám spuštěný všechny štíty a počítač mě to nikdy nezpomalovalo....
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

Boobsss
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Boobsss » 23 črc 2009 13:08

Já nevím co jsem to měl za verzi, ale avast mi vždycky ten vir přesunul do chest a za 5 sekund mi napsal, že našel vir v chest :-D Avira forever.. :-)

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 23 črc 2009 13:27

Boobsss:Co že ? já Ti vůbec nerozumím.Přeložíš mě tu větu?
Co to je "chest"

/truhla, bedna. memphisto

ivosidlik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod ivosidlik » 23 črc 2009 13:39

ja vzdycky rikal ze nejlepsi je nod32
nikdy neříkej že něco nejde, protože vždycky se najde blbec přijde a udělá to

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 23 črc 2009 14:37

To že avast! je jední z nejlepších antivirů, je myslím si bez debat.
To, který antivir je v dané chvíli nejlepší, záleží na tom, kdo a jak provádí různé testy. Proto se může stát, že u jednoho testu je antivir ten a ten jednička a u druhého třeba až desítka.

Problémy, co se řeší tady, nejsou způsobeny antivirem a to žádným (primárně byl každý antivir vyvinut proti virům a ne proti jiným šmejdům), nýbrž tím mezikusem mezi židlí a počítačem. Když každý potřebuje mít nějakých padesát toolbarů, stahuje si crack i přesto, že mu anitivir hlásí virus XY, dává práva k samostatnému připojení kdejaké herní aplikaci, kliká na kdejaký odkaz v ICQ, v mailu.............

Já osobně bych řekl, že zde vede NOD, před AVG. Nejmíň tu je řekl bych BitDefender a F-Secure (i když ten měl taky jeden čas nějakou chřipku :D ) .
Odpovídá to myslím povědomím uživatelů a rozšířenosti antivirů.

Navíc, v poslední době se neodstraňuje ani tolik virů, jako spíše různé zákeřné aplikace - právě takových toolbarů a podobných. Což také souvisí s trendem - neničit počítač, ale zjistit co nejvíce dat a osobních ůdajů a ty poslat stvořiteli takovéto aplikace.

No a k avast! 5. Nečetl jsem nikde žádné velké podrobnosti, ani srovnání s verzí 4. Kromě těch obvyklých blábolů o "lepším, lepčejším a ještě lepčejším". Pokud bude uvolněna v říjnu i verze Free 60 day, přejdu ze čtyřky na pětky :lol: .
Jinak avast! používám cca 5 let a problém jen jeden, taky díky mé vlastní blbosti asi před 4 lety.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 23 črc 2009 14:51

Souhlasim s Damned. Už se na pětku tešim. Prostě Avast forever :)
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 23 črc 2009 16:16

Měl jsem kdys avast a vůbec jsem nebyl spokojenej. Při hledani na netu mě to sice oznamilo, že se tam nachází virus, ale klidne si ho bez zeptaní nechal pustit do PC a pak jsem se ho nemohl zbavit - pomohlo až formátování. A tak jsem musel 4x do roka formátovat kvůli virům a to se pohybuju na netu vcelku opatrně.

Pak O2 nabídl antivirus zdarma (jen pro zákazníky O2 - internetbezpecne.cz) a sním se teprv spokojen. Všechny viry odchytí a nemusím se bát cokoliv hledat na netu, protože všechny viry odrazí. Dokonce stahuju i cracky bez omezení.

[PS: Vypovídám na základě osobních zkušeností. S O2 nemám nic společného, jsem pouze spokojený zákazník a nejsem podplacený!]

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 črc 2009 16:49

Kyslík nabízel tuším F-Secure, což je hodně dobrý antivir. Jinak svádět na AVAST, že ti pustil do PC viry při stahování warezu a cracků je celkem ubohé :evil: Tady nebyla chyba na straně antiviru, ale mezi monitorem a židlí :roll: Jako nezlob se na mě, ale 4x do roka přeinstalovat Windows díky warezu a neponaučit se z toho?! :roll: To i cvičená opice pochopí po dvou elektrických ránách, že na dráty se nesahá :evil:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 23 črc 2009 18:00

Paulí:Musím souhlasit s memphistem.
Měl jsem kdys avast a vůbec jsem nebyl spokojenej. Při hledani na netu mě to sice oznamilo, že se tam nachází virus, ale klidne si ho bez zeptaní nechal pustit do PC a pak jsem se ho nemohl zbavit - pomohlo až formátování. A tak jsem musel 4x do roka formátovat kvůli virům a to se pohybuju na netu vcelku opatrně.

Dokonce stahuju i cracky bez omezení.

Toto přeci není argument.To sis udělal svoji vinou.

Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Jerry86 » 24 črc 2009 17:24

No mě se ten nový avast náhodou docela líbí a uvidíme jetli tak bude vypadat jeho finální verze. Určitě ho jako hračička vyzkouším :smile:
Avira je fajn, ale odklikávat ty skákající reklamy mě už moc nebaví. Je to na mě trochu moz vlezlý.
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 24 črc 2009 18:05

Panebože a není to šumák ?? Pokud je uživatel tydýt, tak nepomůže žádný antivir světa... :roll:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”