Wifi na notebooku — nenalezeny žádné bezdrátové sítě* Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RADU
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Wifi na notebooku — nenalezeny žádné bezdrátové sítě*

Příspěvekod RADU » 30 srp 2009 17:20

Vypadlo mně wifi připojení na notebooku. Hlásí mně to, že nebyly nalezeny žádné bezdrátové sítě.
Zkusil jsem přeinstalovat ovladač v notebooku a resetovat router Edimax, ale pořád nic…
Několikrát se stalo, že se to samo odpojilo, ale stačilo zadat název sítě a webklíč a znovu se připojit. Momentálně mně to nenajde žádnou bezdrátovou síť, což je divné.
Nemá s tím někdo zkušenosti, v čem je problém?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 30 srp 2009 17:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Problém s wifi“ + učesání příspěvku (za interpunkcí se DĚLAJÍ mezery).

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s wifi

Příspěvekod Žbeky » 30 srp 2009 17:54

Vítej na PC-HELP fóru.

Když ti to nenajde žádné sítě, viděl bych to že máš vyplý wifi adaptér. Na notebooku jsou většinou 2. Jeden mechanický přepínač zboku ten si zkontroluj jestli sis ho nechtě nepřepl a potom ještě softwarový neboli funkční klávesa fn+tlačítko wifi. Zkus napřed toto.

//Edit: Ještě doplnění - chytáš někdy i jiné jiné sítě než tu vlastní. Tak bychom mohli vyloučit chybu routeru.
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 30 srp 2009 17:59, celkem upraveno 1 x.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Wifi na notebooku — nenalezeny žádné bezdrátové sítě*

Příspěvekod memphisto » 30 srp 2009 17:56

routery Edimax nejsou moc kvalitní a pády wifi mohou být způsobeny právě tímto routerem. Pokud máš možnost, pujč si od někoho wifi router a vyzkoušej jiný
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

RADU
nováček
Stav:

Re: Problém s wifi

Příspěvekod RADU » 30 srp 2009 18:17

zbeky:
Adaptér wifi na notebooku ja zapnutý.Je to posuvný přepínač na přední části notebooku ten jsem zkontroloval hned.Jinak nevím co myslíš tou
funkční klávesou fn+tlačítkem wifi.Jiné tlačítko na notebooku na wifi není.Jinak jiné sítě nechytám pouze vlastní.Právě že momentálně ani ty jiné sítě mě to nenajde.

// Citaci používej především tehdy, když není zřejmé, na kterou část příspěvku reaguješ a právě tu část ocituj.
// Pro běžné odpovědi však postačuje tlačítko
ODPOVĚDĚT.
// Tady byla citace zbytečná, proto jsem ji smazal; stačí uvést jméno toho, na koho reaguješ.
// Myloš

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 30 srp 2009 18:21

Na mém asusu mám vedle ctrl "fn" tlačítko a to u mě v kombinaci fn+F2 zapíná a vypíná wifi a bluetooth. Má i jiné funkce třeba s F10 vypíná zvuk. Nevím co máš za noťas, takže to si ho budeš muset najít sám. A viděl bych to na chybu v tom notebooku kvůli těm ostatním sítím, tak bys viděl aspoň je.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

RADU
nováček
Stav:

Příspěvekod RADU » 30 srp 2009 18:41

Tlačítko fn jsem našel,ale problém přetrvává.Kromě závady na routeru a notebooku může být problém ještě v něčem jiném...Přeinstalovat třeba xp asi nemá moc smysl...nebo ano

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 30 srp 2009 18:52

reinstal je vždy až poslední východisko když všechno ostatní selže. Viděl bych to na problém v tom notebooku s tím, že je vyplý adaptér wifi - ať už chybou systému nebo nedopatřením. Můžeš tu napsat přesný model noťase co máš?

RADU
nováček
Stav:

Příspěvekod RADU » 30 srp 2009 19:04

Je to model FUJITSU-SIEMENS Amilo M6450G.Je už po záruce a nevím jak by taková oprava adaptéru wifi vypadala.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 30 srp 2009 19:30

Co jsem tak hledal tak často uvádí, že při zapnutí pc je wifi defaultně vyplá a musí se zapnout (neplatí pro hibernaci a spánek). Máš podobné zkušnosti?

RADU
nováček
Stav:

Příspěvekod RADU » 30 srp 2009 20:00

Pokud zapnu netebook wifi naběhne samo nic nezapínám.Pokud by byla oprava wifi adaptéru v notebooku drahá (nedovedu odhadnout)bylo by levnější řešení wifi usb adaptér nebo WiFi ExpressCard Adapter.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 30 srp 2009 20:04

Levnější a i "univerzálnější" by byl ten USB, ale neházel bych ještě flintu do žita a počkal, jestli nezkusí poradit ještě někdo s dalšími nápady.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 srp 2009 20:09

Podívej se do nastavení routeru, zda je WiFi nastaveno a nebo, zda není dokonce vypnuté.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký jitter u notebooku na wifi
    od emcom40 » 07 bře 2025 09:09 » v Sítě - hardware
    2
    4206
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    07 bře 2025 18:37
  • Bezdrátové sluchátka
    od Dolpi » 28 lis 2024 06:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2525
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 21:36
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3612
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
    od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3104
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 17:51
  • Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
    od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem
    4
    3225
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 16:22

Zpět na “Sítě - hardware”