Zdravím,
právě mi došel a mám problém s jeho instalací :(
Abych popsal strukturu zapojení:
Venku na zdi anténa na příjem WiFi od poskytovatele, kábl z ní vede do "Wireless AP - Client Routeru" (Wline V4500G). Odtud LAN do PC a zatím i NTB. Do WAN (na tom AP je to označeno jako "Internet", snad je to to samé) zapojen kábel RJ-45 a druhý konec do WAN právě toho Asusu. V něm také namontovaná Anténa.
Spustím EZsetup na NTB se zaplou WiFi (leželo to hned vedle sebe), naskočí okno s nějakou lupou a vyhledáváním a poté naskočí: http://tinypic.com/r/k02553/3
Když zapojím kábel do LAN na ASUSu a do NTB, chci spustit instalaci (to s lupou), tak vyskočí chybová hláška, že mám odpojit síťové prvky či tak něco a instalace spadne ...
Pomůže mi prosím někdo? Případně můžu zapojení nafotit pro větší pochopení.
Pomoc s instalací routeru ASUS WL-520GC Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc s instalací routeru ASUS WL-520GC
Snad jsem to pochopil dobře, ale zapoj to takhle. Do toho Wline V4500G zapoj jen vstup z anteny a z druhé díry LAN kabelem do ASUSe (WAN port). Z ASUSe pak síťovými kabely PC a NTB. Na NTB spusť EZsetup a mělo by to jet. Případně nech ASUSe bez propojení s Wline V4500G, ale spoj ho jen s bookem a pak spusť ten EZsetup
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Zkoušel jsem nově tyto možnost
* Wline zapojený do LAN -> ASUS do WAN -> odsud z LAN do NTB
* Wline nespojený s ASUS -> z ASUS z LAN do NTB

(po kliknutí na Storno přestane program pracovat)
* Wline zapojený do LAN -> ASUS do WAN -> z ASUS do ntb přes WiFI
* Wline nespojený s ASUS -> z ASUS do ntb přes WiFI
ta chybová hláška postnutá v prvním postu ...
Tohle je to načítání. Projede to jen tu první část.
* Wline zapojený do LAN -> ASUS do WAN -> odsud z LAN do NTB
* Wline nespojený s ASUS -> z ASUS z LAN do NTB

(po kliknutí na Storno přestane program pracovat)
* Wline zapojený do LAN -> ASUS do WAN -> z ASUS do ntb přes WiFI
* Wline nespojený s ASUS -> z ASUS do ntb přes WiFI
ta chybová hláška postnutá v prvním postu ...

Tohle je to načítání. Projede to jen tu první část.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak instalátor chce, abys na notebooku zakázal všechna síťová rozhraní, která nejsou připojena k Asusu. Takže pokud připojuješ noťas k Asusu LANkou, tak na něm zakaž bluetooth, wifi apod., aby byla povolená jenom ta LANka.
Kdo umí, ten umí. A kdo neumí, ten tlačí kočárek :)
http://www.vypocetni.technika.cz
http://www.vypocetni.technika.cz
Nepomohlo to, hodilo to stejnou chybu.
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spoj ten Asus s PC cez Lan1 a potom spusť tu utilitu na nastavovanie. Ja som mal problemy keď som to nastavoval a nemal som ho pripojený kablom, iba cez WiFi. Nastavoval som ho bez pripojenia na internet. Vytvoril som si sieť so zabezpečením a až potom som k nemu pripojil modem. Takisto si pozri nastavenia sieťovky či maš nastavené prideľovanie IP adresy automaticky.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Měl jsem zapojeno pouze PC s ASUS přes LAN. Začalo to opět načítat a pak to opět hodilo chybu - tentokrát jsem měl zkontrolovat, jestli mám správně zapojeno LAN. ...
Btw. musím pokaždé mačkat to tlačítko vzadu? Já moc nerozumím tomu, co má/nemá pak nějaká dioda dělat.
Btw. musím pokaždé mačkat to tlačítko vzadu? Já moc nerozumím tomu, co má/nemá pak nějaká dioda dělat.
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ja si to už velmi nepametám bolo to pred dvomi rokmi, ale to najdeš v manuáli od toho rutra. Prepoj ho s PC na ktorom máš Win.XP a resetni ho podľa navodu, nastaví sa do výrobných nastavení. Potom skontroluj to prideľovanie IP aby bolo nastavené na auto, spusť mozilu alebo IE a zadaj tam 192.168.1.1, vyhodí ti okno do ktoreho zadaš meno: admin, heslo: admin. Potom ti vyhodí tabuľku, sprav z nej screen a hoď ho sem.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Vyskočila tabulka s poděkováním za zakoupení produktu a jestli chci spustit Quick setup, dal jsem ano.
http://i28.tinypic.com/2zg7xvq.jpg
http://i29.tinypic.com/ru6tm1.jpg (když se sjede kousek níž)
http://i28.tinypic.com/2zg7xvq.jpg
http://i29.tinypic.com/ru6tm1.jpg (když se sjede kousek níž)
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
V tej položke Quick setap si nastavíš to isté ako cez tu utilitu EZ Setup , začni tým nastavením času, klikni na next, potom tam bude názov siete a ďalšie položky, ak si nebudeš vedieť rady tak hoď screen. Nakoniec musíš tie nastavenia uložiť.
Nejsem si jistý hned s tou volbou připojení (druhý screen) - jestli to první nebo poslední. Doteď jsem používal vždy nastavenou IP (nebylo zaškrtnuté, ať si ji to získává samo)
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Teraz to nechaj na auto, vytvoríš si WiFi pripojenie ktoré bude pridelovať IP automaticky to bude robiť ten Asus a potom v nastaveniach rutra nastavíš ten typ pripojenia.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1743
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12
-
- 8
- 7869
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2458
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3995
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 11
- 5435
-
od Martab