Pomůže rozdělení disku při obnově ze zálohy?*

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jananova
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Pomůže rozdělení disku při obnově ze zálohy?*

Příspěvekod jananova » 16 říj 2009 10:56

Chtěla bych se zeptat (jsem skorolaik):Mám HD rozdělen na části C a D ( Win XP).Část D jsem nepoužívala .Počítač mi havaroval (hlásilo to prý chyby disku) a instalovali mi nově stejné Win na stejný hw.Při přeinstalaci se ale část dat ztratila,to jsem nějak přežila. Pomohlo by při obdobných problémech,kdybych jednou za čas dala kopii dat z části C do části D,abych nemusela stále pálit CD nbo DVD se zálohami ,tj.je to pak snazší data dostat zpět ? Díky a nezlobte se za "neodbornou slátaninu",snad je to pochopitelné.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 16 říj 2009 12:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Rozdělení disku“. Napadne-li tě ještě výstižnější nadpis, tak ho změň.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Rozdělení disku

Příspěvekod mmmartin » 16 říj 2009 11:13

Ano, pomohlo.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 říj 2009 12:22

Vítej na Pc-Helpu!

Ano, při nové čisté instalaci Winů stačí naformátovat jen systémový disk, ve Tvém případě 'C' a 'D' nechat být. Čili zálohovat je výhodné právě tam, proto se ten další oddíl také většinou používá. Prostě náhoda je blbec a zálohovat na DVDčka je nepraktické, zdlouhavé i nákladné. Následná obnova dat z 'D'čka už pak ani nemůže být snažší, stačí je jen přetáhnout zpět. Aby si o své takto zálohovaná data přišla musel by ti odejít celý HDD a to se nestává zase až tak často.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 16 říj 2009 12:28

kdyztak, aby ti to bylo trochu jasne:

- pri instalaci systemu se, da-li to tak rict, prepise cast disku, kde se system preinstalovava, tj. v tomto pripade C, v pripade, ze je PC-disk rozdelen, tam druha cast zustane nedotcena, ...ale
- ber v uvahu, ze pri preistalaci muze dojit ke smazani vseho, tj. C i D, a zalezi to na tom, kdo to dela a take z jakeho duvodu
(muze se jednat jen o opravu systeu a tedy se jen preinsaluje system na disk C, cimz dojde ke ztrate dat na tomto dicku, a nebo s emuze jednat o celkovou preinstalaci-formatovani PC ve smyslu slovo ''udelat instal na cisto/vysypani komplu a kompletni udrzba hardisku a celeho PC''),
a tak neni spaso-nosne spolehat na pripad, ze ...kdyz dojde k problemu, na Decku mam data v bezpeci
- a to v pripade, ze dojde jen k 'problemu' ciste souvisejicim se systemem a tedy nedojde k zasahu na data ulozene na disku D. Jinak je samozrejme, ze i disk D je 'pracovni', a muzou na nem byt viry a jine nerady (ktere tam primo stahnes a nebo presunes z C), a ktere 'cestuji' ze souboru na soubor ...a tak je na zvazeni pocit bezpeci o uchovani dat,
a zvazit externi disk (dle nabidky a kapacity pamet - za 1500 - 2000 uz poridis takovy co ti bude dobre slouzit o velikosti cca 300 GB, a za 3 tisice jiz s kapacitou 'moc' :) )

newwes
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Pomůže rozdělení disku při obnově ze zálohy?*

Příspěvekod newwes » 16 říj 2009 23:26

4 peacoq

No já nevím, ale fakt si myslíš, že té slátanině bez interpunkce bude rozumět? Myslím si, že Spyke odpověděl dostatečně srozumitelně.
Sry za OT.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 16 říj 2009 23:28

Me je tvuj nazor lhostejny, chce-li hovorit/psat smerem ke me, u me rozhodne nepochodis svymi nic nerikajicimi nazory.
Takze mas-li potrebu napsat nejaky dalsi blabol, pouzit chat a tam se vykecej dosytosti na tema ''o nicem''.

A kdyz se zde takto zbytecne, a ponekud tristne projevujes a minis-li 'ohromit' systemem anglictiny, tak '4' ...nic neznamena a kdyz uz, tak se pouzije '2' ...ve smyslu 'to', tj. cesky ''urcene nekomu'', nikoli, jak se hloupe domnivas, ze '4' - foneticky receno 'for' zname 'for - pro (nekoho)'.
Takze, kdyz uz ''2 peaacoq'', a nikoli ''4 peacoq'', coz je asi tak vse co se ti vubec da k tvemu projevu ''o nicem'' sdelit, kde ''mlcet'' ve tvem pripade znamena vice, kdyz uz se vubec vyjadrujes a tazateli nepskytnes ani zadnou osobni radu, nebo doporuceni.

A asi jen pro zasmani, kdyby jsi zapojil mozek, videl jsi, ze jeden prispevek sel ve xx:22, a muj ve xx:28, tj. deli je 6 minut delicich text od napsani k odeslani, zatimco ty se ozyvas naprosto zbytecne a o nicem po 12ti hodinach, a to jeste jen aby jsi psal neco co k nicemu neni.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 říj 2009 03:05

Záleží jaké chyby harddisku to byli, jestli fyzické poškození, tak to se má snahu rozlézat a časem odejde celý disk, je jedno na kolik částí ho rozdělíš. O jaké data jsi přišla? Pokud nebyli v poškozené oblasti harddisku, nejspíš byli smazáni neodbornou instalací Win bez ohledu na data Obrázek

jananova
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod jananova » 18 říj 2009 17:18

Co to bylo za vady HD nevím,data byla samozřejmě různá (dokumenty,fotky,muzika,filmy atd.).Většina přežila,něco zmizelo nebo nejde otevřít,třeba všechna muzika puštěná přes WMP má nějaké chrastění tak po 10 až 20s,jakoby na gramofonu škrtala jehla,trvá to tak 1s a pak to hraje zase normálně.Postupně to nějak obnovím,jen mám strach,že to havaruje znovu,a to bych to radši hodila okna celé ( při reinstalaci mi nainstalovali jen čisté Win XP z mé staré CD,takže všechny opravy Win a všechny programy jsem musela pracně hledat a stahovat,no děsný o)).
Všem díky za příspěvky.

guest

Příspěvekod guest » 18 říj 2009 17:31

Pokud máš jenom jeden disk tak je určitě dobré si ho rozdělit. Podotýkám, že systém nezálohuji. Pro ilustraci - mám C, D, E. Na E mám veškerá důležitá data, jako úřední dopisy apod., tam přistupuji málokdy. Na D mám veškerý i nenainstalovaný soft, běžné dokumenty, hudbu, filmy apod. a na C mám systém a složku "Instalované programy". Tady musím zdůraznit, že Instalované mám jen to, co opravdu potřebuji a tak toho není mnoho-byly časy kdy jsem měl nainstalované kdeco. Pokud se mi systém sesype /už se nestalo 2 roky/ pak není problém to včetně těch Instalovaných programů přeinstalovat. Je to otázka tak na půl dne, ale muzika, filmy a dokumenty zůstávají na oddílech D a E.

Samozřejmě že pokud by HDD začal vykazovat nějaké fyzické chyby, pak nezbývá než zapojit druhý HDD a data přetahat, případně vypálit. Proto je dobré, můj názor cca za půl roku provést kontrolu HDD nějakým programem, nejlépe utilitou od výrobce. Tyto kontroly se dost /stejně i jako jiné kontroly/ opomíjejí, protože jsou většinou zdlouhavé, ale to není úplně pravda. Kolikrát člověk sedí u PC a přijde návštěva na kafe a to je zrovna vhodná chvíle pro podobnou kontrolu. :smile:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 říj 2009 23:30

Zrovna tak lze všechny data zachovat na jednom disku, jen se prostě musí vědět jak (v mém podpise mám návod) ... Obrázek

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení Windows bez zálohy HP
    od HCDJ » 07 bře 2025 13:22 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    4165
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    07 bře 2025 18:01
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
    od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě
    12
    4726
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 pro 2024 12:29
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » 26 úno 2025 16:09 » v Problémy s hardwarem
    3
    5004
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 11:31
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1931
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 19:44
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3141
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”