Zamrznutí pc při připojení exter. disku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RudazBrna
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zamrznutí pc při připojení exter. disku

Příspěvekod RudazBrna » 17 lis 2009 11:53

Dobrý den,
ze dne na den mi zamrzá pc při připojení ext. disku, zkoušel jsem dva 1. 60gb druhý 250gb zkoušel jsem i usb z přední i zadní strany pc, flash disk 1gb jde a pc nezamrzne...
U prvních dvou po připojení nejde zavřít žádné okno nové nejde otevřít nefunguje Ctrl+alt+del, ani alt+f4, jde pohybovat myší ovšem pc absolutně nereaguje podle zvuku již z disku ani nečte, po najetí myší na lištu se zobrazují přesípací hodiny at čekám ovšem ani po několika minutách se pc "neodsekne" a řeší to jen restart.
Oba disky jsem testoval na druhém pc oba šli. tento problém se opravdu objevil z ničeho nic.
Prosím poraďte.

Reklama
RudazBrna
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Zamrznutí pc při připojení exter. disku

Příspěvekod RudazBrna » 17 lis 2009 15:32

Prosím nevíte co s tím?
Zkoušel jsem hledat odpověď před položením dotazu ovšem bez úspěchu.
Zkusil jsem obnovit systém z nějakého data, ovšem vždy mi hlásí že systém nemůže být obnoven protože neproběhly žádné změny v systému (at je to včera nebo před týdnem)

Stene
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 17 lis 2009 16:03

Ahoj.. Pokud obě flashky na jiném počítačišli, bude chyba na tvém počítači. Zkus vložit HJT log do správné sekce..

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 17 lis 2009 16:05

ve správci zařízení odinstaluj všechny usb a dej restart pc, po nainstalování usb zpět vyzkoušej hdd
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 lis 2009 16:13

To Stene - Přečti si prosím laskavě pořádně dotaz a pak odpovídej. To neplatí jen pro tento příspěvek, ale bohužel často reaguješ neadekvátně na položený dotaz. Díky za pochopení!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

RudazBrna
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RudazBrna » 17 lis 2009 16:30

hroch123 píše:ve správci zařízení odinstaluj všechny usb a dej restart pc, po nainstalování usb zpět vyzkoušej hdd

takže pokuď jsem správně pochopil : Start -> nastavení -> ovládací panely -> Správa počítače -> správce zařízení -> řadiče sběrnice USB a teď nevím mám odinstalovat jen kořenové rozbočovače usb nebo i Intel.... USB universal host controler ?

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 17 lis 2009 17:54

odinstaluj vše, po restartu se to samo nainstaluje zpět, často bývá problém v tomhle
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

RudazBrna
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RudazBrna » 24 lis 2009 00:40

Takže zkusil sem několikrát odinstalovat vše a nepomohlo..
Ale možná by mohl být problém v tomto: PC jsem projížděl ted mnoha programi které scanovali systém některé našli špínu a zbavili se jí ono to také po těchto scanech vzniklo ... ted po když se snažím obnovit systém ke staršímu datu vyskočí eror a píše:
Změny provedené v jednotkách L:/(L-jsou zařízení po připojení) po tomto bodu nelze vrátit zpět, protože jednotka byla vyloučena ze sledování nástroje Obnovení systému nebo byla vypnuta či odebrána
Nebo má někdo jiný tip? už opravdu nevím...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 lis 2009 13:57

Podle toho co píšeš, tak některý čistící program vyčistil co neměl, takže pravděpodobně chybí potřebný soubor nebo ovladač. Ve Správci zařízení je vše OK - žádný ? nebo ! - Možná máš v PC nějakou "verbež" a tak vlož log z HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádej o pomoc. Odborníci na verbež všeho druhu poradí, pokud je v tom nějaký problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 24 lis 2009 14:10

Já bych se přiklonil k tomu co napsal Pic, mnoho čištění je někdy kontraproduktivní. Nejspíš je poškozenej systém. Ještě bych zlusil přeinstalovat USB.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 24 lis 2009 14:21

RudazBrna píše:Změny provedené v jednotkách L:/(L-jsou zařízení po připojení) po tomto bodu nelze vrátit zpět, protože jednotka byla vyloučena ze sledování nástroje Obnovení systému nebo byla vypnuta či odebrána
Nebo má někdo jiný tip? už opravdu nevím...

Ahoj,...
Ikona Start/Spustit - Accesories/Prislusenstvi - System Tools/Systemove nastroje - System Restore > v okne kliknout na modre ...open System Protection > ...a vidis jaky disk se zahrnut do systemu obnovy (tj. 'C' v mem pripade) a ty by jsi tam mel mit zatrhnute i 'L', jak pises, ze se jedna o oznaceni externiho pametoveho zarizeni, a tedy Obnova nemuze porbehnout, protze zarizeni / disk neni k dispozici.

Jesltize je tam zatrhnute jen 'C' (?) (nebo jine pismenko oznacujici jen systemovy disk), je to spatna informace a PC je minimalne zmatenej za predpokladu, ze System Restore v minulosti zahrnval i obnovu z externiho disku (coz je i mozne, kdyby nekdo pred tebou mel externi pamet trvale pripojenou a pracoval s ni jako v pc-harddiskem) a treba tento prikaz byl zrusen, ale zaloha je udelana v dobe prikazu ohlednujici pripojeni i externiho disku, a nebo nastaveni stale trva a kompl nemuze udelat obnovu, prtoze mu tam ten externi disk chybi.

Ujistise, ze System Restore je tedy nastaven (ja zatrzeno) tak, aby pracoval s/zalohoval jen systemovy disk (pripadne i jiny -typicky oznacovano jako ''C''/''D'', ale to jen tak, jak si nastavis).

/ Poznamka: - cisteni ...svata pravda co pise Pic, nekdy se cisti a cisti... a nedopadne to nejlip. Jeslti pouzivas Ccleaner, mel by jsi byt relativne v bezpeci, kdyz sem nebudes prenastavovat - jen intalovat a uz je pripraven k pouziti. Znam pripad, kdy Ccleaner smazal dulezitou cast registru k antiviru a ta se potom musela doplnit, ale to bylo zpusobeno spatnym nastavenim (tedy nikoli, ze by to Cc udelel sam od sebe).
PC jiste problem ma (nemuze pripojit externi pamet, ktera v jinem PC funguje) a tak ho nech prekontrolovat zminenym zpusobem, nicmene z duvodu problemu s Bodem obnovy se ujisti, zda a jak mas nastvene vytvareni Zaloh systemu/System Restore-Restore Point. (eliminovat ono nastaveni ''L'')

RudazBrna
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RudazBrna » 24 lis 2009 18:48

ono právě, že o verbež jde kvůli té to vzniklo vložil sem log z Hijacku do fora začli sme to řešit a pak si vzpominám jak některý z programů vypisoval co po kontrole odstranil a v té době jsem měl připojen externí disk a ono písmenko L se tam objevovalo tuším..
v pc mám nejspíš Rootkit jak hlásil při každé kontrole jeden z programů.

Jinak zkusím ještě tedy co psal "peacoq" a uvidíme...
_ Tak jsem se podíval co všechno je vybráno a bohužel je tam jen C D I což jsou všechno disky pevné ono L se tam neobjevuj

Plus přidám jednu zajímavost v tomto týdnu sem ze zvyku jednou externí disk připojil a pc fungovalo dál a s diskem (tím samým se kterým se sekal) pracovalo v pořádku, ovšem to bylo zase naposledy a pak jsme se spolu zase mohli rozloučit což je taky divné..
Mám zkusit nouzový režim?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí PC
    od Mynyus » 26 dub 2025 15:45 » v Problémy s hardwarem
    1
    2247
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 16:02
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2423
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4350
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3150
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1943
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 19:44

Zpět na “Problémy s hardwarem”