Dneska sem pár hodin hrál hru WoW ale to je nepodstatný... hrál jsem a najednou zčernala obrazovka a vypnul se monitor... po restartování mi to už od načítání BIOSu hodilo rozpadlý a trojitý obraz... když jsem chtěl normálně spustit WIN tak to nešlo, pokaždé po zobrazená loga WIN XP zčernala obrazovka... tak jsem to zkoušel v Nouzovým režimu a tam se to rozběhlo ale obraz byl pořád rozpadlý (viz. obrázek) obrázek-KLIKbyly rozpadlé ikony ale po klinutí na ně se zobrazili normálně.. chvíli jsem na tom fungoval a najednou se obraz umoudřil a normálně se zobrazoval ale malinko posunutý vlevo... ale nešel vůbec zvuk ani nešly pustit žádné zvukové soubory.. a hry také ne... ale zkusil jsem to restartovat a zase normálně spustit.. obraz se zase rozpadl.. znova restart a načetl jsem WIN ve VGA módu a tak se to rozběhlo na šílený rozlišení ale běželo to (obraz stále rozpadlý,ale zvuk fungoval) tak jsem zkusil zvětšit rozlišení a znova zčernal obraz....
netuším čím to může být... jestli softwarem nebo hardwarem... posledníćh pár dní mi to při vypínání hází chybu DWWIN.EXE.. něco jsem o tom četl ale nic jsem neodinstalovával... pouze instaloval software k myši A4Tech XL-750BK(program se myslím jmenuje OSCAR Editor)
snad jste to z toho pochopili.. vím že je to trošku neoibratný popis ale nic lepšího sem nevyplodil a doufám že mi poradíte
Rozpadlý obraz
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Rozpadlý obraz
Zdravim a Vítej na PC-HELP !
ten obrázek jsi fotil počítačem nebo foťákem ?
Napiš jaké jsou teploty grafické karty při zátěži, zkus HWmonitor.
Napiš o jakou sestavu se jedná. (všechny komponenty u zdroje i značku)
ten obrázek jsi fotil počítačem nebo foťákem ?
Napiš jaké jsou teploty grafické karty při zátěži, zkus HWmonitor.
Napiš o jakou sestavu se jedná. (všechny komponenty u zdroje i značku)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejspíš se přehřívá chipset, zkontroluj ventilátory a odstraň prach.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
CZechBOY>>
1) obrázek je focen počítačem
2)nevím proč ale najednou mi to neukazuje ani v Everestu ani v HWMonitoru teplotu grafiky...
3)Sestava:
základka: Asus P4P800-X
procesor: Intel Pentium 4 2,6GHz
grafika: NVidia GeForce 7600GS
paměť: 1,5GB.... 1GB A-Data.. zbytek netuším
Zdroj: DTK COmputer 400W
na týhle sestavě jedu už několik let (vloni upgrade základky a procesoru) ale od tý doby to jede bez problému až do teď...
El Diablo>> kdyby se mi přehříval čipset tak se kompl restartuje ne? teď sem na něj šahal a ten pasiv je teda dost vřelý... po 5 sekundách sem musel sundat prst protože to fakt pálilo...
Ostatní teploty:¨
Základní deska: kolem 33°C
CPU kolem 30°C
oba HDD také kolem 30
1) obrázek je focen počítačem
2)nevím proč ale najednou mi to neukazuje ani v Everestu ani v HWMonitoru teplotu grafiky...
3)Sestava:
základka: Asus P4P800-X
procesor: Intel Pentium 4 2,6GHz
grafika: NVidia GeForce 7600GS
paměť: 1,5GB.... 1GB A-Data.. zbytek netuším
Zdroj: DTK COmputer 400W
na týhle sestavě jedu už několik let (vloni upgrade základky a procesoru) ale od tý doby to jede bez problému až do teď...
El Diablo>> kdyby se mi přehříval čipset tak se kompl restartuje ne? teď sem na něj šahal a ten pasiv je teda dost vřelý... po 5 sekundách sem musel sundat prst protože to fakt pálilo...
Ostatní teploty:¨
Základní deska: kolem 33°C
CPU kolem 30°C
oba HDD také kolem 30
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spíše je podezřelá GK, nebo monitor, pokud máš ještě klasiku. Jedině zkusit jinou GK (nezapomenout ne ovladače), nebo GK zkusit v jiném PC. Též případně zkusit jiný monitor, nebo monitor u jiného PC
Edit: Též zkus vyjmout GK, vyfouknout prach ze soklu pro GK a znovu ji tam vložit.
Edit: Též zkus vyjmout GK, vyfouknout prach ze soklu pro GK a znovu ji tam vložit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Draczek píše:El Diablo>> kdyby se mi přehříval čipset tak se kompl restartuje ne? teď sem na něj šahal a ten pasiv je teda dost vřelý... po 5 sekundách sem musel sundat prst protože to fakt pálilo...
Ne nutně, zkus ho uchladit.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Pic> monitor mám LCD ale zkoušel jsem obyč CRT a dělalo to taky.. pro jistotu jsem to LCD zkusil připojit sem k noťasu a valí to normálně...
GK jsem zkoušel vyndavat a profoukávat slot ale nepomohlo to.... zkusím to ještě jednou a pečlivěji
jinou GK zkusím za chvíli a dám vědět co to udělá nebo neudělá.. když to bude stejný tak je problém v základovce že? buď něco odpálýho nebo jen přehřátý....
El Diablo> zkusím před to nějak dát větřáčk ale bude to jenom provizorní řešení... ale kdyby to bylo přehříváním tak to začně blbnout až po chvíli né? myslím tím jako tak že komp přes noc vychladl a i když jsem ho teď pustil tak obraz byl hned rozpadlý...
GK jsem zkoušel vyndavat a profoukávat slot ale nepomohlo to.... zkusím to ještě jednou a pečlivěji
jinou GK zkusím za chvíli a dám vědět co to udělá nebo neudělá.. když to bude stejný tak je problém v základovce že? buď něco odpálýho nebo jen přehřátý....
El Diablo> zkusím před to nějak dát větřáčk ale bude to jenom provizorní řešení... ale kdyby to bylo přehříváním tak to začně blbnout až po chvíli né? myslím tím jako tak že komp přes noc vychladl a i když jsem ho teď pustil tak obraz byl hned rozpadlý...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš dva moduly RAM, zkus nechat jen jeden a vyzkoušej jeden po druhém.
tak právě jsem tam zkusil dát tu jinou GK a funguje to normálně.. obraz již rozpadlý není... tak buďje ta moje GK po smrti a nebo jsem při přendavání vyfoukal nějakej prach ze slotu kterej tam dělal nepořádek a už to jde...
štve mě ta grafika... kupovaná 5.10. 2006... to moc teda nevydržela... měl jsem nějakou starou taky NVidii někdy od listopadu a kdybych nepotřeboval větší výkon tak mi šlape do teď.. prodal sem jí kámošovi a ten na ní pořád v klidu valí...
mimochodem teď po 15 minutách provozu jsem zase šahal na chladič toho čipsetu a je hafo teplej... to je asi celou dobu takže s tím něco budu muset udělat... dal jsem pod něj alespoň teplovodivou pastu ale seženu ještě nějakej větráček...
štve mě ta grafika... kupovaná 5.10. 2006... to moc teda nevydržela... měl jsem nějakou starou taky NVidii někdy od listopadu a kdybych nepotřeboval větší výkon tak mi šlape do teď.. prodal sem jí kámošovi a ten na ní pořád v klidu valí...
mimochodem teď po 15 minutách provozu jsem zase šahal na chladič toho čipsetu a je hafo teplej... to je asi celou dobu takže s tím něco budu muset udělat... dal jsem pod něj alespoň teplovodivou pastu ale seženu ještě nějakej větráček...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když mluvíš o tom, jak moc nevydržela, tak by sis měl uvědomit 2 věci. Jednak že výrobce je max spokojený, pokud grafika odejde nejlépe ihned po záruce (a 3 roky je dost dlouhá doba). A jednak ty grafické čipy jednou na hranici teplotního limitu, takže se není čemu divit.
//ten chipset samozřejmě chladit můžeš, ale ta teplota je běžná.
//ten chipset samozřejmě chladit můžeš, ale ta teplota je běžná.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
no tak to vypadá že je grafika vážně po smrti.. zkusil jsem tam zpátky dát tu svojí a obraz zase rozpadlej... tak to je pěkně v pytli... 

d1amond> tak jasný že je výrobce rád že si poběžím koupit jinou ale já rád nejsem 
a srovnával jsem to oproti tý svý minlý
.... 6 ĺet a funguje furt

a srovnával jsem to oproti tý svý minlý

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 8319
-