instalace ovladače pevného disku bez nutnosti instalace XP
Moderátor: Mods_senior
instalace ovladače pevného disku bez nutnosti instalace XP
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli jestli existuje nějaký program pro instalaci ovladačů pevného disku bez nutnosti instalace windows xp. Používám Linux-bootuju z USB, mám nefunkční DVD-rom s potřebuju nějakým způsobem rozjet pevný disk SATA.Jde to?
chtěl jsem se zeptat jestli jestli existuje nějaký program pro instalaci ovladačů pevného disku bez nutnosti instalace windows xp. Používám Linux-bootuju z USB, mám nefunkční DVD-rom s potřebuju nějakým způsobem rozjet pevný disk SATA.Jde to?
Re: instalace ovladače pevného disku bez nutnosti instalace XP
Nechápu, čeho chceš docílit.
Ovladač je miniprogram, který sděluje operačnímu systému, s jakou hardwarovou komponentou má tu čest.
Ovladač pro WinXP bude tuto informaci sdělovat ixpéčkům.
Ovladač pro ixpéčka je ti v Linuxu na dvě věci (na nic a na hov**).
S hardwarem si musí Linux poradit sám. Nevím ale, proč by měl mít problém se SATA diskem.
Ovladač je miniprogram, který sděluje operačnímu systému, s jakou hardwarovou komponentou má tu čest.
Ovladač pro WinXP bude tuto informaci sdělovat ixpéčkům.
Ovladač pro ixpéčka je ti v Linuxu na dvě věci (na nic a na hov**).
S hardwarem si musí Linux poradit sám. Nevím ale, proč by měl mít problém se SATA diskem.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

právě mi se ani ten disk nezobrazí v BIOSU. Na netu jsem se dočetl, že jedna z možností je nainstalovat ovladač pro pevný disk při instalaci windows XP pomocí F6. Nevím proč si SLAX nedokáže pracovat s pevným diskem... Vše to začalo když jsem koupil novou základní desku. Nevím si rady, protože tu mám funkční komp a kvůli p..ovině mi nejede...
Ale ovladač pro XP nemá s BIOSem nic společného.
Žádný ovladač nemůže mít s BIOSem nic společného.
Jestliže disk nevidíš v BIOSu, může to být z několika důvodů. Jako nejpravděpodobnější se mi zdá, že je to stará deska, která pracovala pouze v režimu SATA1, zatímco prakticky všechny současné SATA disky jsou SATA2. Takový disk se musí najunprovat, aby se mu omezila maximální přenosová rychlost z 300 MB/s na 150, tedy přepnout ho do SATA1.
Žádný ovladač nemůže mít s BIOSem nic společného.
Jestliže disk nevidíš v BIOSu, může to být z několika důvodů. Jako nejpravděpodobnější se mi zdá, že je to stará deska, která pracovala pouze v režimu SATA1, zatímco prakticky všechny současné SATA disky jsou SATA2. Takový disk se musí najunprovat, aby se mu omezila maximální přenosová rychlost z 300 MB/s na 150, tedy přepnout ho do SATA1.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

základní deska je nová, je to GA-945PLM-S2, harddisk je Barracuda 7200.7, SATA1....
Disk je SATA1? Pak ale nevím, nakolik je kompatibilní s deskou SATA2.
- Mýliti se je Myloš.

právě to hledám... Starý disk ATA mi na tom normalně fičel....
Ano, protože ATA (= EIDE = PATA) je jako standard řadu let prakticky beze změny.
- Mýliti se je Myloš.

takže buď koupit nový harddisk, nebo desku? Nic se s tím dělat nedá?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek