Základní deska – nesviti diody na slotech

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

deahe
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Základní deska – nesviti diody na slotech

Příspěvekod deahe » 11 led 2010 04:33

Dobrý den,
mám problém se základní deskou, sloty přestaly svítit – diody, jako by v tom slotu žádný komponent nebyl.
Začalo to tím, že jsem nainstaloval asus smart doctor a po instalaci naskočila hláška „can not find graphic card information“. Ze začátku jsem si myslel, že to je třeba něco s grafickou kartou, ale není, tu jsem vyměnil a je to pořad. To jsem si ale ještě nevšiml těch diod na základní desce, že nesvítí.
Nejhorší je, že to samé dělala i stará deska, teď nová, a dokonce jsem teď zjistil i jiný pc, co mám záložní; podle mě je něco s biosem – dřív jsem je flešoval normálně bez problému, ale po dvou nových deskách, co odešly, si to už netroufám dělat, stačí když jen nainstaluju nějakou utilitu na bios na flash a pod. Po puštění té utility pokud se vůbec nepodaří ji nainstalovat, padá pc do modré smrti… Takových problémů je celá řada a vypisovat to tady by bylo do nekonečna.
Má někdo podobný problémy s pc? Jsem z toho už šílený a nevím si rady.
Díky za odpověď. deahe@seznam.cz
Naposledy upravil(a) Myloš dne 11 led 2010 04:45, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Učesal jsem ti příspěvek, protože to byla nepřehledná změť písmenek. Aby ti bylo rozumět, používej příště věty a odstavce, jakož za interpunkcí dělej mezery. Taky je vhodné před odesláním zkontrolovat překlepy, bylo jich tam hodně.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Základní deska – nesviti diody na slotech

Příspěvekod karlos » 11 led 2010 07:16

Chyba bude možná ve tvé šílenosti pořád se v tom něčím vrtat. BIOS se doporučuje updatovat pouze, když nová verze odstraňuje konkrétní problém, který s deskou máš. Pokud na desce nesvítí LEDky a deska jinak funguje dobře, neřešil bych to, skříň má být zavřená a co svítí, nebo nesvítí uvnitř je tedy ukryto zvídavým pohledům, všech šťouralů. Doporučil bych odinstalovat všechny utility na vrtání v systému, uvedení BIOSu do továrního nastavení a kdykoliv dostaneš chuť "vylepšit" svůj počítač, plácnout se přes ruku :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ponik » 11 led 2010 07:36

Ale tím že se v tom vrtá se nejvíc naučí, proto by se rozhodně neměl plácat přes ruku. Stačí dyš bude opatrnější.
Ale Z5 k problému. Dy diody si někdy videl svítit? Co sem měl možnost vidět, tak na všeh deskách byla pouze jedna a to napájení biosu.
To že by vypisování problémů bylo na dlouho je sice heský, ale pokud to nerozepíšeš asi ti nebude možný pomoct.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 led 2010 14:17

Jen technická poznámka, jako v parlamentu: Jen blbec dělá stále stejné chyby a kdyby se každý chybami, jak říkáš, učil, musel by být nejvíce chybující ten nejchytřejší. Tedy, podle této teorie.
Ještě perlička na závěr. Včera na silnici havaroval mládenec s autem a policajtům sdělil na dotaz jakou jel rychlostí, že 80 km/hod. což je tady povolená rychlost, dodal. Policisté ztratili na dost dlouhou dobu řeč. Naštěstí to přežili ve zdraví i ten mládenec.Chtěli jej převést na vyšetření, asi do blázince.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

deahe
nováček
Stav:

Příspěvekod deahe » 11 led 2010 20:10

Zdravím , děkuji za rady a omlovám se že jsem podcenil Vzhled a pravopis tohoto dotazu ještě jednou se omlovám..
Tak pro orientaci v ničem se neštourám,pouze jen občas vyměním nějaky ten komponent to je tak vše.
žadné utility nemám protože v tom daném pc skoro žadné nefunguji, ať už je to jiny pc jiny komponent atd.. Je to pořad jeden a ten samý problém pořad a pořad dokola několik let. Neupravuji bios a až na par zakladních nastavení a s ním a v něm jinak nedělám nic..
To přehráváni biosu bylo zhruba naposledy někdy před sedmi lety,od te doby jsem to nedělal a nikdy bych ani už neudělal ! Vím že by to byla jen další velká chyba a daná základní deska by přestala fungovat,dělal jsem to jen proto že jsem nemohl pochopit proč už to na žadné desce nejde, když jsem to před tím dělával tim samým zbůsobem a bez jakých koli problémů.
Ty desky byli poslány servisem na přehrání těch biosů obě ale přehrát bios na nich už nešel.
Diody jsem měl namysli u PCI slotů,když jsou sloty prázdné nesvití a naopak.. Diody svitili zhruba nějakou dobu ze začatku co byla základní deska nová. pak už ne .I by mi to bylo ale uplně jedno nějké diody.. kdybych nezačal řešit problém takový že nejde detekovat grafická karta žadnou utilitou od vyrobce at je to taková karta taková deska prostě nefungují a to mi zajisté zcela jako dost očividně vadí protože to znači to že není něco v pořádku

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 led 2010 21:34

Výrobce a značka základní desky a vůbec více informací o složení PC, včetně zdroje (značka a W). Uveď srozumitelně co vlastně nefunguje, mimo nesvítících indikačních ledek.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
    od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem
    12
    6373
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    31 pro 2024 23:52
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    4811
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04
  • Základní deska k AMD 7 9800X3D
    od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1961
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 15:47
  • Windows 11 a základní deska
    od Seismosaurus » 10 pro 2024 16:03 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2888
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 07:59
  • [RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
    od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    2799
    od CyberCodeDroid Zobrazit poslední příspěvek
    08 pro 2024 10:26

Zpět na “Problémy s hardwarem”